Druga strana medalje

Isplivale mračne tajne: Kraljica Letizia godinama je trpjela ponižavanja i vrijeđanja

U Španjolskoj se prikazuje dokumentarna serija ‘Los Borbones, una familia real‘ u čijem je fokusu život njihove kraljevske obitelji, a već su prvi nastavci otkrili neprijateljski odnos između kraljice Letizije i ostalih članova.

Španjolska javnost već dugo nije s takvim zanimanjem pratila neki dokumentarac kao što je to slučaj sa serijom posvećenom njihovoj kraljevskoj obitelji. Televizijski projekt znakovitog naziva ‘Los Borbones, una familia real‘ izazvao je golemo zanimanje, a četvrti nastavak od šest snimljenih epizoda nastalih kombinacijom arhivskih snimki i neobjavljenih intervjua, bio je prava bomba.

image

Kralj Felipe godinama je oca i stariju sestru držao na distanci zbog njihovog neprijateljskog odnosa prema Letiziji.

CARLOS ALVAREZ

Epizoda se uglavnom bavi životom kraljice Letizije nakon udaje za španjolskog kralja Felipea, a autor serijala bez zadrške prikazuje animozitet Felipeove obitelji prema njegovoj supruzi.

Najljući protivnik njihove ljubavi je Felipeov otac, bivši španjolski kralj Juan Carlos, koji je 2014. zbog raznih kaznenih djela morao predati krunu sinu i od tada živi u egzilu. Kontroverzni Juan Carlos čak se nije ni trudio prikriti koliko ne voli Letiziju i godinama je svima otvoreno govorio kako je ne podnosi.

image

Bivši španjolski kralj pod svaku je cijenu sina htio razdvojiti od pučanke Letizije.

A PEREZ MECA/SHUTTERSTOCK

Najbolji uvid u teror koji je podnosila Letizia od obitelji njezinog supruga, dala je španjolska novinarka Ana Pastor.

"Znala sam da se kralju u to vrijeme nije sviđala novinarka i da je na razne načine pokušavao spriječiti Felipeovu vezu s njom. Ono što nisam znala je da je postojala cijela kampanja orkestrirana protiv Letizije i izvana i iznutra, toliko brutalna da joj je zadala samo brige", govori u dokumentarcu Pastor, a u njezinim riječima mnogi su prepoznali Felipeovu stariju sestru Elenu koja je skupa s ocem činila sve da bi Letiziji zagorčala život.

image

Dokumentarac ‘Los Borbones, una familia real‘ neke članove španjolske kraljevske obitelji prikazuje u jako grubom svjetlu.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prema autoru dokumentarca najveći "grijeh" omiljene narodske kraljice Letizije je njezino pučansko porijeklo i to što je prije udaje za Felipea već bila u braku.

Naime, kraljica Letizia Ortez kći je "običnog" taksista, a u prvom braku je bila kratko te s bivšim suprugom nema djece.

Španjolski mediji ovih dana nagađaju hoće li se nakon emitiranja dokumentaraca koji baca nimalo laskavo svjetlo na kraljevsku obitelj, oglasiti sam kralj Felipe. Ako to i napravi, svi očekuju da ponovno strane u obranu svoje supruge koja je u njemu uvijek imala bezuvjetnu podršku. Felipe i Letizia u braku su od 2004., a imaju dvije kćeri.

Linker
11. travanj 2024 20:14