Oštre riječi

Harry optužuje: ‘Neki članovi obitelji spavali su s vragom kako bi popravili svoju sliku‘

Princ koji je s obitelji napustio zemlju uoči knjige svojih memoara, koja izlazi u utorak 10. siječnja, dao je ekskluzivan intervju u kojem je dao naslutiti kakvo nas štivo očekuje.

Princ Harry krenuo je s otvorenim optužbama svoje obitelji, u intervjuu ih je optužio da su bili "sudionici bola i patnje" koju je osjećala njegova supruga i usporedio ih je sa "zlostavljačima". U eksplozivnom intervjuu u kojem je najavio knjigu svojih memoara, sugerira da je kraljevska obitelj pomogla "okaljati" njegovu i Meghaninu reputaciju, zbog čega su bili primorani preseliti u Kaliforniju te nisu pokazali nikakvu volju za pomirenjem. Televizijski intervju trajao je čak 90 minuta, a dao ga je ITV-ovom voditelju i starom prijatelju Tomu Bradbyju. Svoju obitelj optužio je da je "spavala s vragom", no priznao je da nisu bili rasisti, iako vjeruje da su krivi za "nesvjesnu pristranost".

Harry je stao na stranu bivše kraljičine dame, lady Susan Hussey, koja je prošlog mjeseca bila upletena u otrovnu raspravu, rekavši da "nikada nije mislila ništa loše". Harry za ovaj intervju koji je emitiran u nedjelju navečer nije bio plaćen, a u 90 minuta, osim odgovaranja na Bradbyjeva pitanja, čitao je i ulomke svojih memoara. U kasnijem intervjuu za CBS, Harry nije štedio Camillu, optužio ju je da je "zločinac" koji je morao "popraviti svoju sliku", Dodao je da je ona opasna i pušta priče u medije, kako bi dobila krunu.

image

Princ Harry i Tom Bradby u intervjuu za ITV

ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim svega spomenutog princa Harry je iznio i sljedeće optužbe:

  • Optužio je svoju obitelj da je "jako grozno" reagirala prema njemu nakon kraljičine smrti te da nisu pokazali nimalo volje za pomirenjem.
  • Tvrdi da se ne želi boriti se protiv svog brata Williama u neslavnoj svađi, jer je krenuo na terapiju.
  • Zaključuje da voli svog oca, ali Charles nije bio najbolji u samohranom roditeljstvu.
  • Priznaje da Meghan i Kate nisu "kliknule" od početka, ali tvrdi da je bilo mnogo stereotipiziranja u medijima.
  • Kaže da je tijekom jedne svađe Kate "toliko zgrčeno hvatala rub stolice da su joj prsti pobijelili".
  • Priznaje da ga William nije izravno pokušao odgovoriti od ženidbe s Meghan, ali ga je upozorio: "Ovo će ti biti jako teško".
  • Opravdava svoju knjigu i Netflixov dokumentarac od prošlog mjeseca kao značajne i važne povijesne činjenice.
  • Tvrdi da su mnoge stvari "nerazjašnjene" u vezi smrti njegove majke te vjeruje da su paparazzi koji su je proganjali trebali odgovarati.
  • Zavjetovao se na doživotni rat protiv medija, optužujući tisak da pokušava potaknuti nadmetanje između članova kraljevske obitelji.
  • Opisao je "stravičnim" članak Jeremyja Clarksona u kojem je autor rekao da je sanjao kako Meghan paradira ulicama gola dok se na nju baca izmet.
  • Kaže da je sada sretan, ali i dalje vjeruje da može doći do pomirenja sa svojom obitelji - ako oni preuzmu odgovornost.

Odnos između Kate i Meghan

Možda najzanimljiviji dio priče je onaj o odnosu između dva brata i njihovih partnerica. Kako je kazao Harry, Kate i Meghan nisu se slagale od prvog dana, a "stereotipiziranje" je pridonijelo tome da američku glumicu nikad nisu propisno prihvatili u kraljevsku obitelj.

image

Harry nije štedio svoju obitelj uoči izlaska njegovih memoara

ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Vojvoda od Sussexa je kazao da je bilo mnogo "stereotipiziranja Meghan", nakon što je predstavljena kraljevskoj obitelji jer je "američka glumica, razvedena, miješane rase", a dodao je da je čak i on kriv za to. Kroz šalu s voditeljem princ je otkrio da je nakon upoznavanja saznao da su mnogi članovi obitelji bili veliki fanovi serije "Face" (Suits).

Kada ga je Bradby pitao zašto se nisu slagale kazao je da je bilo mnogo različitih razloga, no da je on "polagao mnogo nade u ideju da će uz Williama i Kate biti ja i još netko".

"Mislio sam da će nas četvero, da ćemo se William i ja zbližiti, moći ćemo izlaziti i raditi zajedno. Do tada sam ja bio kao privjesak ili treći kotač njima, što je nekad bilo zabavno, ali također ponekad i lagano čudno..."

"Ali da, mislim da nisu očekivali da ću ući u vezu s nekim kao što je Meghan, koja je imala vrlo uspješnu karijeru. Bilo je mnogo stereotipiziranja, za koje sam i ja kriv na početku", priznao je Harry.

Linker
22. travanj 2024 21:49