Objeručke prihvatili

Harry i Meghan na Oscarima: Vojvotkinja uspjela zasjeniti kolege glumce i u najglamuroznijoj noći

Kad dodijele nagradu za najbolji film, vojvoda od Sussexa će umjesto u London, na komemoraciju povodom prve obljetnice smrti svog djeda, otputovati u Nizozemsku, na Invictus igre.

Ako je dosad bilo sumnje u to imaju li princ Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, kraljevski status u prijestolnici filmske industrije, dodjela Oscara u losangeleškom Dolby Theatreu, u nedjelju, 27. ožujka, pokazat će da su nakon odlaska iz Velike Britanije postali članovi ekskluzivnog kluba holivudske A liste s najvećim imenima u svijetu filma. Potkraj prošle godine ponuđeno im je sudjelovati u dodjeli nagrada Američke filmske akademije, a oni su, prema pisanju Daily Maila, poziv objeručke prihvatili. Prema planu A, trebali su dodijeliti najpoželjniju filmsku nagradu u kategoriji najbolje glavne ženske uloge jer se Meghan smatra feministkinjom i angažirana je u promicanju ženskih prava, no kad je Kristen Stewart nominirana za ulogu lady Diane u hitu “Spencer”, filmu o životu Harryjeve majke, prešlo se na plan B - trebali bi uručiti nagradu za najbolji film.

image

Princ Harry i Meghan Markle na Oscarima će uručiti najprestižniju nagradu.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ono što im Britanci zamjeraju, u SAD-u slave: Harry i Meghan primili nagradu i pridružili se ekskluzivnom klubu

Time će Meghan ostvariti davni san iz glumačkog razdoblja: doduše, neće dobiti zlatni kipić ali će ga dodijeliti u prestižnoj kategoriji, što je iznimna čast. Sada se, pak, nagađa tko će ju odjenuti, čiji će nakit nositi, kako će izgledati? Postaje manje važno što će nositi glumačke zvijezde na dodjeli iako su se za najsjajniju noć pripremale mjesecima: svi pogledi sada su uprti u Meghan. Čini se da je uspjela je zasjeniti i samu dodjelu Oscara, što je izniman self-branding podvig i treba joj skinuti kapu.

Rastužio je baku

Za to vrijeme njezin suprug razočarao je svoju obitelj, posebno kraljicu Elizabetu II. Njegov je glasnogovornik potvrdio da neće prisustvovati komemoraciji za svog pokojnog djeda, vojvodu od Edinburgha u Westminsterskoj opatiji 29. ožujka. Neće doći zbog svađe sa Scotland Yardom: nisu mu htjeli osigurati zaštitu kao članu kraljevske obitelji, a policija smatra da mu to, nakon što je odstupio s dužnosti u Tvrtki, nisu dužni omogućiti zaštitu. Sada je nevažno tko je što trebao platiti i kako je završio njihov "sukob na brvnu“. Kraljičin buntovni unuk, kojeg Elizabeta II. silno voli, neće biti u nju tijekom obilježavanja prve godišnjice smrti princa Philipa. A to je, smatra britanska javnost, porazno.

image

Princ Harry neće doći u Britaniju na komemoraciju za djeda.

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Gradi slavu na prljavom vešu kraljevske obitelji: ‘Meghanina priča je totalno sra*je‘

Pritom ih je naljutila prinčev angažman oko Invictus igara sljedećeg mjeseca u Nizozemskoj. Ne samo da će ih osobno podržati, nego je u svom domu snimio kratki video kojim ih reklamira. Ukratko, njegov glasnogovornik potvrdio je da će otputovati u Nizozemsku, a on je u svom videu osvanuo sav u narančastom, boji te zemlje. U njegovoj domovini sada se mnogi pitaju zašto se osjeća sigurnim u Den Haagu, ali ne i u rodnom gradu? Ako je Harry sunarodnjacima htio nešto poručiti, plan mu je definitivno uspio.

Linker
23. travanj 2024 10:40