to je fešta

Grčki princ vjenčao se s bogatom nasljednicom već treći put: Na slavlju su bile i njegove britanske kraljevske rođakinje

Iako su već službeno vjenčani, princ Philippos od Grčke i Nina Flohr, čini se, žele pošteno proslaviti ulazak u brak. Među uzvanicima su ovoga puta bile i prinčeve rođakinje, princeza Beatrice i Eugenie koje su na vjenčanje došle u pratnji njihovih supruga.

Britanske princeze i unuke kraljice Elizabete II., Beatrice i Eugenie prije nekoliko dana nazočile su vjenčanju njihovog rođaka, princa Philipposa od Grčke. Nakon što se u intimnoj ceremoniji u prosincu prošle godine vjenčao za nasljednicu aviokompanije VistaJet Ninu Flohr, par je ovoga proljeća održao još jedno svadbeno slavlje. No, ni to im nije bilo dosta pa su odlučili imati još jedno na koje su pozvali slavne kraljevske sestre.

Inače, Philippos je najmlađi sin kralja Konstantina III. od Grčke i kumče pokojne princeze Diane i daleki rođak britanske kraljevske obitelji preko nedavno preminulog princa Philipa, vojvode od Edinburgha.

image
Eugenie i Beatrice sa svojim supružnicima.
PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
Beatrice je odjenula dvobojnu haljinu, a Eugenie jednostavnu crnu.
PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Princeza Eugenie otkrila kakav je poseban dar dobila od svog pokojnog djeda: ‘Jako sam ponosna na to‘

Obje princeze na vjenčanje su došle u pratnji svojih supruga, Beatrice s Edoardom Mapellijem Mozzijem, a Eugenie s Jackom Brooksbankom. Dok je Eugenie odjenula prilično jednostavnu crnu haljinu, Beatrice se odlučila za haljinu u dvije boje, ukrašenu sjajnim kamenčićima i velikom mašnom. Eugenie je svoj stajling obogatila neobičnom torbicom u obliku harmonike, a Beatrice jednostavnim clutch modelom.

image
Philippos i Nina od Grčke.
PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Princ se prvi put vjenčao s kreativnom direktoricom VistaJeta Ninom Flohr u švicarskom skijalištu St. Moritzu, a njihovi očevi bili su jedini sudionici intimne ceremonije zbog strogih švicarskih ograničenja vezanih uz COVID-19. Svoju ljubav ponovno su proslavili prošlog svibnja na proljetnom događaju u Cambridgeshireu.

Čitajte i: Ništa bez kraljice Elizabete! Princeza Beatrice svojom bakom inspirirala se i za ime kćeri, obznanila ga nakon dvanaest dana

image
Princ Philippos daleki je rođak britanske kraljevske obitelji i kumče princeze Diane.
NICOLAS KOUTSOKOSTAS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Mlada, sada princeza Nina od Grčke i Danske, nosila je bijelu svilenu haljinu od tafta s V-izrezom i mašnom na struku, a u ruci je imala buket bijelih ruža. Osim toga, nosila je i tijaru od bisera i dijamanata Antique Corsage, koja je bila poklon kraljici Anne-Marie, Philipposovoj majci, na njezin 18. rođendan.

Nina i Philippos zaruke su objavili u rujnu prošle godine, a vijest je službeno objavila i grčka kraljevska obitelj. "Moj najdraži Philipos. Volim te danas, voljet ću te sutra, ali i zauvijek", napisala je Nina tada na društvenim mrežama.

Linker
15. travanj 2024 22:23