MAX MUMBY/INDIGO GETTY IMAGES
ŠOKANTNA VIJEST

Emotivna objava Kate Middleton: "Imam rak, ali vjerujem da će sve biti dobro"

Nakon mjeseci nagađanja i brojnih teorija zavjere o njezinom zdravstvenom stanju, princeza od Walesa obratila se javnosti video porukom u kojoj je otkrila da je krenula na kemoterapiju i da ima veliku podršku obitelji, posebno svoga supruga, princa Williama.

Nakon mjeseci nagađanja i brojnih teorija zavjere o njezinom zdravstvenom stanju, princeza od Walesa obratila se javnosti video porukom u kojoj je otkrila da je krenula na kemoterapiju i da ima veliku podršku obitelji, posebno svoga supruga, princa Williama.

Zdravstveni karton i dijagnoza princeze od Walesa, 42-godišnje Kate Middleton više nisu najstroža čuvana tajna, jer je najpopularnija članica kraljevske obitelji sama u videoporuci potvrdila da se od veljače liječi od zloćudne bolesti. Sjedeći na klupi u parku u prugastoj majici i trapericama prvo je zahvalila svima na brizi i porukama podrške, te dodala kako je njezina dijagnoza bila veliki šok njoj i njezinim najdražima, a posebno članovima najuže obitelji.

"Bolest mi je dijagnosticirana u ranoj fazi i podvrgnuta sam preventivnoj kemoterapiji", izjavila je princeza od Walesa i dodala da se osjeća dobro, te da je svakim danom sve jača. Osim toga fokusirana je borbu protiv bolesti i usredotočena na stvari koje će pomoći da ozdravi.

"Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji oni mogu razumjeti i da ih uvjerimo da će sa mnom sve biti dobro. Williamova podrška je izvor velike utjehe i snage za mene, u teškim trenucima još smo se više povezali", izjavila je i dodala kako su protekli mjeseci bili veliki izazov za njihovu cijelu obitelj, te fantastičan medicinski tim koji joj je na raspolaganju 24 sata na dan.

"Njihova stručnost, ljudska briga i pažnja su nevjerojatni i na svemu sam im beskrajno zahvalna", rekla je Kate Middleton, koja je na taj je način prekinula nagađanja oko svoje bolesti. Zbog nje, je kako je priopćila Buckinghamska palača, sredinom siječnja podvrgnuta operaciji abdomena u londonskoj bolnici London Clinic u kojoj se tradicionalno liječe članovi kraljevske obitelji. Dosad su informacije o njezinom zdravstvenom stanju puštane na kapaljku i bile obavijene velom tajne i potpunom diskrecijom.

image

Supružnici princ William i Kate Middleton

BAV MEDIA/SHUTTERSTOCK

Zbog toga nije čudo da su mnogi bili spremni poduzeti sve da saznaju i potencijalno unovče najstrože čuvanu tajnu o stvarnom zdravstvenom stanju omiljene princeze. Pa se tako i The London Clinic, klinička bolnica u Maryleboneu koja je poznata po krajnjoj diskreciji jer se u njoj redovito liječe članovi kraljevske obitelji, političari najvišeg ranga poput aktualnih i bivših premijera, parlamentarnih zastupnika i ljudi iz show biznisa, našla na udaru.

image

Kraljevska obitelj na paradi Trooping The Colour u Londonu lanjskog ljeta

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK

Kako pišu britanski mediji kralj Charles III. i kraljica Camilla od prvog trenutaka znaju sve o dijagnozi princeze od Walesa i upoznati su s njezinim stanjem, te su joj spremni pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Kraljevski članovi rijetko posjećuju jedni druge u bolnici, a kralj Charles je danas izjavio kako je proveo nekoliko trenutaka uz snahu, što se smatra jasnim znakom koliko su njih dvoje bliski.

Stiglo je i službeno priopćenje Buckinghamske palače u kojem se navodi kako je britanski monarh "ponosan na voljenu snahu zbog njezine hrabrosti da progovori o svojoj dijagnozi i ostaje s njom u bliskom kontaktu". Kako je poznato, trenutačno se tri člana kraljevske obitelji bore sa zloćudnom boleti: kralj Charles, princeza od Walesa i vojvotkinja od Yorka.

U međuvremenu su britanski mediji rekonstruirali trenutak kad je suprug Kate Middleton, princ William saznao za dijagnozu raka svoje supruge. Dogodilo se to neposredno uoči komemoracije za njegovog kuma, grčkog kralja Konstantina, koja je održana 27. veljače. Zbog toga je prestolonosljednik kralja Charlesa III. u posljednji tren objavio da neće nazočiti tom događaju.

Linker
26. travanj 2024 01:03