odgoda

Emitiranje dokumentarca o Harryju i Meghan odgođeno do daljnjeg, problem je u sadržaju

Dokumentarac za koji su navodno dobili 100 milijuna dolara od Netflixa, neće biti emitiran u prosincu jer je britanska kraljevska obitelj, kao i javnost, ogorčena na nove epizode serijala Kruna.

Netflixov dokumentarac o Harryju i Meghan kojeg se pribojavala i sama kraljica Elizabeta II. pa njihove kamere nije pustila na svoju dijamantnu obljetnicu, s emitiranjem se odgađa do daljnjeg. Naime, producenti serijala odustali su od emitiranja nakon što su nove epizode također Netflixove serije Kruna, u kojima se insinuira Charlesova namjera za "skidanje" pokojne kraljice s trona, izazvale bijes kraljevske obitelji, ali i britanske javnosti. Očito je i dokumentarac vojvode i vojvotkinje od Sussexa prilično "papren", pa su producenti navodno odlučili da nije vrijeme za dolijevanje ulja na vatru.

image

Meghan i princ Harry

CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Za bombastičan dokumentarac sniman u koprodukciji s Archewell Productions koji se trebao početi prikazivati u prosincu, Harry i Meghan dobili su vrtoglavih 100 milijuna dolara, ali nakon kraljičine smrti navodno su se uspaničili i krenuli u opsežne izmjene snimljenog materijala. Što ih je, kako neki izvori tvrde, dovelo u sukob s producentima.

image

Nakon smrti i sprovoda kraljice Elizabete II. gdje su se ponovo sreli s obitelji, Harry i Meghan odlučili su ‘ublažiti‘ svoj dokumentarac

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Netflix, koji troši 11,5 milijuna funti po epizodi Krune, jednim od njihovih najuspješnijih proizvoda, u petoj sezoni koja je krenula s emitiranjem, radnju fokusira na razdoblje između 1991. i 1997., te će u njemu biti prikazani detalji kontroverznog Dianinog intervjua iz 1995. Kralj Charles, kojeg igra Dominic West, dominantna je figura u novoj sezoni, a prikazan je i kako lobira kod premijera Johna Majora u bizarnom pokušaju da prisili svoju majku na abdikaciju.

Obilovat će i svađama između Charlesa i Diane, a prikazat će i detalje preljubničke romanse s Camillom kao i njihov famozni telefonski razgovor koji je procurio u javnost, a skandal je nazvan ‘‘tampongate‘‘.

image

Dominic West kao princ Charles u seriji ‘Kruna‘

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

U svakom slučaju tajming za emitiranje Krune kao i Harryjevog dokumentarca nije baš najbolje odabran jer je nedavna smrt obožavane kraljice Elizabete II. još u svježem sjećanju Britanaca. A niti Kruna, koliko god u detaljima bila fiktivna kao niti dokumentarac nisu naklonjeni kraljevskoj obitelji.

Britanska javnost navodno okreće leđa Kruni jer se od prvotno zamišljene drame pretvara u senzacionalistički serijal koji napada kraljevsku obitelj na najniži mogući način, a htjeli ili ne htjeli i Harry i Meghan su njihovi članovi. Koji sada, bar kako tvrde izvori, panično pokušavaju poništiti otrovne strelice koje su odapeli u svom dokumentarcu.

Linker
24. travanj 2024 11:56