Procurilo u javnost

Elizabeta nije oduševljena jednom životnom navikom Kate i Williama

Britanska kraljica ne libi se članovima svoje obitelji bez dlake na jeziku reći što misli o neki stvarima s kojima se ne slaže, a sve više se otkriva kako ne štedi niti svog miljenika i nasljednika, princa Williama.

Iako kraljica Elizabeta II. nikada javno ne komentira svoju obitelj ipak, mnogo toga procuri u javnost. Pa se tako nedavno saznalo da je svom unuku, princu Williamu jako zamjerila što je cijelu obitelj helikopterom vozio na svoje seosko imanje Anmer Hall. Ne samo zbog štednje nego i zbog eventualne nesreće u kojoj bi monarhija izgubila čak dva nasljednika krune, njega i malenog Georgea. A sada je u javnost izašla priča da se kraljici nikako ne sviđa kako su William i Kate preuredili Anmer Hall.

Oni su se 2015. ulovili temeljite obnove starog imanja u Norfolku koje im je kraljica poklonila za vjenčanje, a najviše pažnje posvetili su uređenju velike kuhinje s otokom u sredini.

image

ladanjska kuća Anmer Hall na krlajevskom imanju Sandringham u Norfolk

CHRIS RADBURN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Kuća s jedanaest spavaćih soba nalazi se na periferiji sela Anmer u Norfolku, oko tri kilometra udaljena od kraljičine kuće u Sandringhamu. Georgijansku vilu s 10 spavaćih soba, izgrađenu 1802., dobili su kao vjenčani dar 2011., a prethodno su u njoj živjeli vojvoda i vojvotkinja od Kenta, između 1972. i 1990.

Za obnovu zapuštene kuće Kate i William potrošili su oko 1,5 milijuna funti, a interijer je osmislio jedan od najpoznatijih britanskih arhitekata Ben Pentreath. Unutrašnjost kuće može se vidjeti na sporadičnim objavama princa William i vojvotkinje Catherine na njihovim društvenim mrežama.

image

Kate Middleton ponekad na društvenim mrežama pokazuje interijer Anmer Halla

KENSINGTON PALACE/FERRARI/PROFIMEDIA

Nakon obnove, par je kraljicu pozvao na ručak serviran u novoj raskošnoj kuhinji, a njezin komentar uz navodno ne pretjerano oduševljenje novim izgledom kuće bio je: ‘Ne razumijem zašto provode vrijeme u kuhinji.‘‘

Iako kraljica ima brojne, ali ipak zanemarive zamjerke na svog unuka i njegovu suprugu, unatoč svemu smatra ga dostojnim nasljednikom britanske krune. A oni se uistinu trude biti besprijekorni članovi ‘‘Firme‘‘ koji svoje obveze izvršavaju bez pogovora i dostojno titule starijih pripadnika kraljevske kuće.

Linker
18. travanj 2024 11:47