Kraljica u cvijeću

Elizabeta II oslobodila se ‘dosadnih‘ događanja i sada uživa u onome što je najviše veseli

Britanska vladarica već je 70 godina na tronu, za proslavu tog velikog jubileja britanska Vlada je odredila četverodnevni državni praznik, za vikend od četvrtka, 2. lipnja, do nedjelje, 5. lipnja. Ususret svečanostima, dgovječna vladarica uživa po svom.

Nakon što je napunila 96. godina i ususret velikim proslavama povodom njezinog velikog jubileja kraljica Elizabeta II uživa u zadacima koji su joj posebno dragi. Britanska vladarica, tako se 'oslobodila' formalnih vrtnih zabava u Buckinghamskoj palači, koje će ove sezone odrađivati mlađe generacije kraljevske obitelji, no to ne znači da neće uživati u prirodi i događanjima koja ju vesele.

Kraljica je pokroviteljica The Royal Horticultural Society, odnosno Kraljevskog hortikulturalnog društva, te je odlučila posjetiti njihovu godišnju izložbu cvijeća Chelsea Flower Show, u Kraljevskoj bolnici Chelsea.

image

Kraljica Elizabeta s velikim je veseljem posjetila izložbu cvijeća.

AFP/PROFIMEDIA

Kraljici su se na svečanosti pridružili grof i grofica od Wessexa, princeza Beatrice, vojvoda i vojvotkinja od Gloucestera, vojvoda od Kenta, princeza Alexandra i princ Michael od Kenta.

Čitajte i: Kate Middleton zna kako zablistati u boji koju obožavamo čim stigne toplije vrijeme

Uživa po svom

"Pokrenuta 1913., Chelsea Flower Show je jedna od najboljih izložbi hortikulturalne izvrsnosti, te privlači posjetitelje i izlagače iz cijelog svijeta", piše među ostalim na objavi na kraljičinom službenom profilu.

Uz objašnjenje tim britanske kraljice objavio je i kratki video koji pokazuje kako ona i njena pratnja uživaju u razgledavanju ove izložbe cvijeća.

Za ovo pojavljivanje Elizabeta II odabrala je ružičastu i cvjetnu kombinaciju. Elegantni ružičasti kaputić, zakopčan zlatnim gumbima, otkrio je da ispod njega nosi haljinu s cvjetnim uzorkom. Nježna tkanina u bijeloj boji na sebi je imala uzorak ružičastog cvijeća. Time je još jednom pokazala da u odabiru odjeće pomno pazi na svaki detalj i prigodu u kojoj se pojavljuje.

Linker
19. travanj 2024 08:54