Hvalevrijedan čin

Dirljiv trenutak: Princ William susreo se s čovjekom čiji je život spasio prije nekoliko godina

Princ William ponovno se susreo s Jackom Beetonom, čovjekom čiji je život pomogao spasiti, a susret je ovjekovječen u dirljivom videu koji je podijeljen na društvrenim mrežama princa od Walesa.

Princ William pozvao je Jacka Beetona u dvorac Windsor nakon poruke od Jackove djevojke koja je zahvalila prijestolonasljedniku što je pomogao spasiti Jackov život dok je bio pilot u zračnoj ambulantnoj službi Istočne Anglije. U pismu je otkrila da je Jack do sada imao priliku osobno zahvaliti svim članovima posade osim Williamu.

Dirljivi video koji je podijeljen na službenim profilima princa Williama prikazuje Jacka kako grli članove posade koja mu je pomogla, prije nego što je konačno sreo Williama i rukovao se s njim.

Jack je objasnio kako je došlo do nesreće rekavši kako su on i njegov ujak krenuli kući nakon radne smjene kada je vozač kamiona zaspao za volanom i sudario se u njihov automobil. Naime, William je bio pilot zračne hitne pomoći od 2015. do 2017. gdje je letio u operativnim misijama. Jack i njegov ujak bili su samo neki od ljudi koje je William pomogao spasiti.

Iako se nisu vidjeli od nesreće, princ je otkrio da nikad nije zaboravio na Jacka. "Još jedno spašavanje koje mi je ostalo u sjećanju bilo je spašavanje mladića koji je sudjelovao u prometnoj nesreći. Njegov ujak nažalost nije preživio, a bio sam siguran da neće ni on. Međutim, zahvaljujući vještinama našeg medicinskog tima, on je danas i dalje živ", rekao je svojedobno William.

image
PROFIMEDIA

"Bili smo prvi na mjestu događaja i u takvim okolnostima svi smo se morali uključiti u borbu da spasimo mladićev život. Ovakvi dani, kada znate da ste napravili razliku, daju vam odlučnost da nastavite dalje", dodao je.

Još u veljači William je postao kraljevski pokrovitelj dobrotvorne organizacije Wales Air Ambulance - njegovo prvo velško pokroviteljstvo otkako je dobio titulu princa od Walesa.

U priopćenju Kensingtonske palače je navedeno: "Kroz svoj rad kao pilot zračnog vozila hitne pomoći za East Anglian Air Ambulance, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo je iz prve ruke vidjelo utjecaj koji ti radnici imaju na živote pacijenata s kritičnim ozljedama. Kao pokrovitelj dobrotvorne organizacije Wales Air Ambulance Charity, princ će nastaviti svoj rad zalažući se za napore onih koji rade na prvoj crti i važnost podupiranja njihovog mentalnog zdravlja."

image
PROFIMEDIA

Linker
16. travanj 2024 15:57