Neki novi kraljevi

Desetogodišnja princeza Estelle: Buduća kraljica na visini zadatka u neobičnom društvu

Švedska prestolonasljednica s roditeljima je prvi put službeno posjetila pokrajnju po kojoj nosi titulu vojvotkinje od Östergötlanda.

Buduća švedska kraljica, desetogodišnja princeza Estelle, ima sve više službenih obaveza. Doduše još uvijek u pratnji roditelja, princeze Victorie i princa Daniela, ali njezina otvorenost, simpatičnost, ali i ozbiljnost pokazuju da za švedsku monarhiju nema straha. Malena će tron naslijediti od mame Victorie koja je prva u nasljednom nizu nakon Estellinog djeda, aktualnog kralja Carla Gustafa. A dok je aktualni kralj sa kraljicom Silvijom boravio u Londonu na hologramskom koncertu grupe ABBA, malena Estelle s roditeljima je bila u prvom službenom posjetu pokrajini Östergötland, čiju titulu i nosi kao vojvotkinja od Östergötlanda.

image

Obiteljski posjet pokrajini Ostergotland

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Obitelj je prvo posjetila dvorac Linkoping gdje je djevojčica otkrila svoj službeni portret koji će visiti u - Salonu vojvotkinje Estelle.

Potom su posjetili Turistički centar na obalama jezera Takern, najpoznatijeg prirodnog rezervata ptica u sjevernoj Europi, koji slavi desetu godišnjicu od otvaranja. Tamo je promatrala ptice i sakupljala kukce kojima se oni hrane. Obratila se i prisutnima te zahvalila što su ju lijepo ugostili, sve joj pokazali i što su vrijedni čuvari prirode.

image

Princeza Estelle u potrazi za kukcima i ličinkama kojima se hrane ptice

FOTOGRAFIJE: DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA

Svoj posjet Östergötlandu završila šetnjom po Stazi bajki nedaleko jezera koju je dobila na dar povodom krštenja 2012.

Princeza Estelle, koja je na izletu nosila bijelo odijelo, s ponosom je nosila i naočale s kojima se prvi put pojavila 2. svibnja, na proslavi djedovog 76 rođendana. Glavni savjetnik za okvire joj je tata, princ Daniel koji također zbog slabovidnosti cijeli život nosi naočal i iste okvire kao njegova miljenica.

Linker
19. travanj 2024 09:44