Shrvani

Brojni poznati opraštaju se od kraljice! ‘Bila je voljena baka nacije‘

Među prvima koji su se oglasili bio je Mick Jagger, Sir Elton John, Stella McCartney i svi kraljicu spominju najljepšim riječima.

Cijeli svijet oprašta se od kraljice Elizabete II., a osim svjetskih političara i lidera koje je dopratila i otpratila s njihovih visokopozicioniranih funkcija, oglasili su se i brojni slavni.

Među prvima je na svom twitter profilu dirljivu posvetu kraljici napisao Mick Jagger.

‘‘Cijeli moj život Njezino Veličanstvo, kraljica Elizabeta II. uvijek je bila tu. Sjećam se da sam u svom djetinjstvu na TV-u gledao najvažnije događaje s njenog vjenčanja. Sjećam je se kao prekrasne mlade dame, voljene bake nacije. Moje najdublje suosjećanje s kraljevskom obitelji‘‘, kazao je slavni glazbenik koji se nekoliko puta sreo s kraljicom i članovima njezine obitelji.

image

Micj jagger volio se družiti s malođom kraljičinom sestrom princezom Margaret

JACQUES GUSTAVE/AFP/PROFIMEDIA

Javio se i Sir Elton John kojeg je kraljica odlikovala za zasluge u glazbi i humanitarni rad.

"Zajedno s ostatkom nacije, duboko sam ožalošćen zbog vijesti o smrti njezinog veličanstva kraljice Elizabete II.. Bilo je nadahnjujuće biti u njezinoj blizini, zemlju je vodila kroz neke od naših najvećih i najmračnijih trenutaka s ljupkošću, pristojnošću i istinskom toplinom. Kraljica Elizabeta bila je veliki dio mog života od djetinjstva do danas i jako će mi nedostajati.”

image

Jedan od brojnih susreta krlajice Elizabete II. i glazbenika Eltona Johna

DAVE THOMPSON/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Kraljica i Elton John na proslavi njezinog srebrnog jubileja

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Oglasila se i modna dizajnerica Stella McCartney, kćer slavnog Beatlesa Paula McCartneya koji je prije tri mjeseca prisjetio kako je kao mladi gledao krunjenje kraljice koja mu se tada činila kao filmska zvijezda.

‘‘S velikom tugom danas oplakujemo smrt Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabete. U ime tima Stelle McCartney, željela bih izraziti svoju najiskreniju sućut kraljevskoj obitelji. – Stella‘‘, objavila je na twitteru.

S kraljicom se pozdravio i slavni TV novinar i urednik Pierce Morgan, veliki poštovatelj kraljice i monarhije. U svojoj izjavi napisao je - ‘‘ RIP Njezino Veličanstvo Kraljica Elizabeta II. Najveći monarh u povijesti i najveći Britanka. Dostojanstvena, skromna, mudra, stoički posvećena dužnosti i služenju zemlji koju je neizmjerno voljela. Hvala vam na svemu Gospođo, bit ćemo vam vječni dužnici."

Linker
19. travanj 2024 02:31