ŽALOVANJU JE KRAJ

Britanska kraljevska obitelj službeno je izašla iz razdoblja žalovanja, no bol za princom Philipom ostaje

Dva tjedna od odlaska princa Philipa službeno je završio period žalovanja njegovih najbližih, članova britanske kraljevske obitelji. Promjena je vidljiva i na službenim kanalima na društvenim mrežama gdje su vraćene fotografije i boje.

Vojvoda od Edinburgha preminuo je uoči svog stotog rođendana, a koliko je njegov odlazak pogodio obitelj i cijelu zemlju bilo je vidljivo na svakom koraku. Zastave su u cijelom kraljevstvu prema odluci vlade i premijera Borisa Johnsona osam dana bile spuštene na pola koplja - sve do njegova sprovoda 17. travnja, a obitelj je tek 23. travnja na društvene mreže "vratila" svoje fotografije s nasmiješenim licima, koje su bile uklonjene u pokojnikovu čast.

Princ William sa suprugom Kate uklonio je tako sve fotografije s njihovom djecom, a njihovo mjesto na Instagramu zauzeli su monogrami vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Njih dvoje također su zamijenili svoju profilnu sliku na Twitteru, koju je u tom razdoblju krasila crnobijela fotografija Williamovog djeda, vojvode od Edinburgha.

Čitajte i: Jedinog muškarca kojeg je istinski voljela kraljica je ispratila mirno, sama - daleko čak i od svoje razjedinjene obitelj

Stranica izvan funkcije

Nesretnim slučajem vojvodin odlazak se poklopio sa 16. godišnjicom braka njegova sina princa Charlesa i Camile, vojvotkinje od Cornwalla, a njih dvoje također su svoje kanale na društvenim mrežama zavili u crno.

image
Službena stranica kraljevske obitelji, dva tjedna imala je posvetu pokojnom princu, sada su vratili normalan sadržaj.
ROYAL.UK

Dva tjedna nije funkcionirala niti službena web stranica, a da se stvari vraćaju u normalo postalo je jasno nakon prve objave vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, koji su se na društvene mreže vratili posvetom - princu Philipu. Prisjetili su se njegove službe u kraljevskim zračnim snagama i kako je prije šest godina svoj počasni patronat zrakoplovnih kadeta prepustio upravo vojvotkinji od Cambridgea.

Linker
19. travanj 2024 22:30