Uoči dokumentarca

Bit će papreno: Harry više ne šuti, a Meghan je progovorila o najtežim trenucima

Film koji će se u dva dijela prikazati na Netflixu izazvao je mnogo reakcija, pogotovo u Engleskoj, jer je par u drugom traileru prvi put eksplicitno usporedio Meghan i Dianu.

Jedan od najiščekivanijih dokumentaraca samo što nije izašao, a njegovi protagonisti itekako znaju zainteresirati javnost, kao da im je potrebna dodatna reklama. Princ Harry i Meghan Markle objavili su drugi triler za svoj dokumentarac Harry and Meghan, koji se premijerno prikazuje na Netflixu u četvrtak 8. prosinca. Ovo je već drugi trailer koji najavljuje ovaj dvodijelni dokumentarac koji je podigao mnogo prašine u monarhiji, ali i širom svijeta. U njemu se čuje isječak u kojem Piers Morgan o Meghan govori kao o "kraljevskoj rock zvijezdi", masa ljudi joj viče kako je vole, da bi zatim u isti glas vojvoda i vojvotkinja rekli: "A onda, sve se promijenilo...".

Dok se željno iščekuje prvi dio dokumentarca, svjetski mediji bave se detaljnom analizom onoga što se može vidjeti u ovim kratkim isječcima. Od fotografija do snimki oštrom oku obožavatelja vojvode i vojvotkinje od Sussexa ništa nije promaknulo.

Tako se vesele što ćemo u dokumentarcu vidjeti materijale s njihovog prvog odmora u Bocvani. Na fotografijama koje će podijeliti, osim privatnih trenutaka, vide se i njihovi prijatelji i suradnici - poput Zare i Mikea Tindalla. Otkrili su i da princ Harry svira gitaru.

Par je povukao paralelu između toga kako su mediji tretirali prinčevu majku princezu Dianu i njegovu suprugu Meghan. To je prvi put da su izričito i javno usporedili položaje te dvije žene. "Moj najveći strah je da se povijest ponovi", kazao je Harry u filmu zatim je osudio "bol i patnju žena" koje se udaju u njegovu obitelj. Drugi dio dokumentarca najavljen je za 15. prosinca. Da je razlog njihova odlaska zaista bio ozbiljan te nikako nije hir osim u svom filmu, par isprva sramežljivo, a sada i sve otvorenije govori i u javnosti.

image

Princ Harry i Meghan Markle svoju priču predstavit će u dokumentarnoj seriji

AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Tako je Meghan Markle na gala eventu priređenom u New Yorku ponovno progovorila o svojim suicidalnim mislima, koje je imala dok su živjeli u Engleskoj. Povodom nagrade koju su dobili od neprofitne organizacije Robert F. Kennedy Human Rights, par je sudjelovao u intervjuu pred publikom. Tada su vojvotkinju pitali o njenoj odluci da javno progovori o suicidalnim mislima u intervjuu s Oprah Winfrey 2021.

"To nije bila laka odluka, kao što možete pretpostaviti", kazala je Meghan i dodala da ju je donijela jer je osjetila obavezu prema svojoj platformi.

"Kad si prošao kroz veliki izazov, a svi smo imali to iskustvo proteklih godina s lockdownom i pandemijom, ali nemaju svi glas. Svi bismo trebali, kada to možemo i ako se osjećamo dovoljno hrabrima, jednostavno iskreno progovoriti o vlastitim iskustvima. To drugim ljudima daje prostora i snagu da učine isto, ali još bitnije od toga je da se zaista ne osjećaš kao da si sam. Mislim da je najveća prepreka kada se osjećamo tako, kad ne vidiš izlaz", kazala je Meghan Markle. Markle je dodala da je osjećala sram priznati osjećaje - pogotovo svom suprugu, ali se, istanula je, boji da to nije napravila, kako bi to bio njezin kraj.

Linker
20. travanj 2024 09:55