Nove kritike

Bijesne reakcije: ‘Sadisti, prisiljavaju Williama i Harryja da opet proživljavaju agoniju‘

Serija uključuje i scenu uoči Dianine pogibije u Parizu, što jako ljuti prijatelje pokojne princeze i kraljevsku obitelji, ali Netflix nije briga.

Kako se bliži premijera pete sezone Krune, pritisci prijatelja kraljevske obitelji ili onih koji se smatraju bliskim dvoru, sve su žešći. Uoči 9. studenog, Netflixovog dana "D", oglasila se i Simone Simmons, prijateljica pokojne princeze Diane upućena u njene najveće tajne. Razbjesnila ju je navodna odluka streaming diva da prikažu posljednje trenutke narodne princeze u Parizu, uoči tragične prometne nesreće.

"To su okrutni, opaki ljudi. Sadisti koji ponovno oživljavaju strašan događaj. Pali su jako nisko. Preinačuju prošlost kako im se sviđa i to je ono što me najviše ljuti", rekla je iscjeliteljica slavnih i imućnih Britanaca.

Sudjelovala je i u napadima na Martina Bashira koji je za BBC napravio sad već povijesni intervju s pokojnom princezom. Smatra se, naime, da je lažnim dokumentima izmanipulirao Dianu, naveo ju je da pomisli kako je princ Charles i kraljevska obitelj blate u medijima – samo zato da mu ispriča svoju stranu priče. Taj razgovor prikazat će se i u Netflixovoj seriji što prijatelje kraljevske obitelji strahovito živcira.

image

Diana u Parizu dvije godine prije svoje tragične smrti

SHUTTERSTOCK

Poznato je, naime, da će Kruna prikazati scenu kako Diana ulazi u limuzinu neposredno prije sudbonosne nesreće u Parizu. Netflix ističe da zbog pijeteta prema princezi neće prikazati samu tragediju u tunelu niti princezine posljednje trenutke. Ali, nitko ih ne sluša.

"Mislim da je Kruna odvratna i bolesna. Prisiljava prinčeve Williama i Harryja da ponovno proživčkavaju istu bol i agoniju koje su pretrpjeli kada im je majka umrla", izjavila je iscjeliteljica.

Pljusku Netflixu opalila je i legendarna britanska glumica Judi Dench u pismu upućenom javnosti koje je nedavno objavio Times. Seriju opisuje kao "grubi senzacionalizam i okrutnost prema kraljevskoj obitelji", prenosi Daily Mail. Prijateljski im je sugerirala da na špicu svake epizode istaknu odricanje od odgovornosti (tim umanjuju mogućnost za tužbu, ali i potkopavaju svoj integritet i vjerodostojnost).

image

Posljednje snimke princeze Diane

SHUTTERSTOCK

"Nitko više ne vjeruje u umjetničku slobodu od mene, ali to donosi odgovornost i za sobom povlači posljedice", napisala je diva razočarana načinom na koji Kruna prikazuje kraljevsku obitelj.

Treba dodati i to da slava glumica i ostali kritičari nisu odgledali ni jednu epizodu pete sezone koju nestrpljivo iščekuje cijeli svijet.

Linker
24. travanj 2024 22:12