Kraljevska podrška

Bespomoćni pred ruskom agresijom: I Vojvotkinja od Cornwalla u suzama zbog Ukrajine

Budući kraljevski par posjetio je predstavnike ukrajinske zajednice u Londonu, a Camilla zbog situacije u njihovoj domovini nije mogla prestati plakati.

Na dan kada je ruski predsjednik Vladimir Putin optužen za genocid, Camilla, vojvotkinja od Cornwalla posjetila je ukrajinsku katoličku katedralu Svete obitelji u Londonu i razgovarala je s predstavnicima 70 tisuća Ukrajinaca koji žive u Velikoj Britaniji. Ratne strahote koje se događaju u toj zemlji užasnule su cijeli civilizirani svijet pa tako i Camillu koja se okupljenima obratila sa suzama u očima. Nije ih skrivala niti kada je slušala bolna svjedočanstva okupljenih Ukrajinaca koji su joj iz prve ruke govorili o humanitarnim strahotama koje se dešavaju u njihovoj domovini. ''Molimo za vas'', kazala je u nekoliko navrata ukrajinskom veleposlaniku Vadymu Prystaiku i njegovoj supruzi Inni koju je svako toliko nježno zagrlila, iako se po protokolu članovi kraljevske obitelji s nikim ne dodiruju.

image

Princ Charles, uplakana Camilla, biskup Kenneth Nowakowski i ukrajinski ambasador Vadym Prystaiko sa suprugom Innom

TOBY MELVILLE/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U Camillinoj pratnji bio je princ Charles koji je odao počast iznimnoj hrabrosti ukrajinskog naroda suočenog s tako strašnom agresijom. Vojvotkinja i princ Charles osim verbalnom i moralnom podrškom ukrajinskom narodu, pomoć su pružili i financijski. Camilla je uplatila veliku donaciju u zakladu koju je pokrenuo britanski magazin The Daily Mail, a princ Charles novce je uplatio u dvije zaklade čiji je pokrovitelj - britanskom Crvenom križu i World Jewish Relief. Budući kraljevski par susreo se i s mališanima koji su se tim povodom okupili u katedrali, a princ je od njih dobio razne crteže među kojima i onaj na kojima je pisalo: Zaustavite Putina, Zaustavite rat.

image

Camilla nije mogla prestati grliti Innu Prystaiko suprugu ukrajinskog veleposlanika u Velikoj Britaniji

TIM ROOKE/ SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Čelična lady ukrajinskog vođe: Olena Zelenska o životu s glumcem koji je postao predsjednik

Okupljeni Ukrajinci kazali su kako im je podrška budućeg kraljevskog para izuzetno bitna u situaciji kada se osjećaju bespomoćno pred bezumnom ruskom agresijom. U katedrali su ih dočekali s tradicionalnom dobrodošlicom - kruhom i solju, a oni su ispred oltara zapalili svijeće i uz njih položili dva suncokreta, simbol Ukrajine.

Linker
16. travanj 2024 15:29