Veliki dan

10. rođendan budućeg kralja: Pogledajte koliko se princ George promijenio

Donosimo njegove najznačajnije trenutke, po jedan za svaku godinu u životu najslađeg malog princa na svijetu koji će jednog dana zamijeniti oca, princa Williama, na britanskom prijestolju.

Stariji sin princa i princeze od Walesa koji će nakon oca, princa Williama jednog dana postati kralj, 22. srpnja puni deset godina. Bio je jedna od najslađih kraljevskih beba, ozbiljnog pogleda, uvijek uredno počešljane plave kose i očaravajućeg osmijeha malog šarmera. Koliko god ga roditelji pokušavali zaštititi od pretjeranog izlaganja medijima, njegovih deset godina dokumentirale su fotografije zabilježivši najvažnije trenutke u životu malog princa. Ovo su neki od trenutaka iz njegovog odrastanja koji pričaju priču o dječaku čija je sudbina jednog dana zamijeniti tatu na britanskom prijestolju.

Prvo predstavljanje javnosti

Prije nego li je jednog vrućeg ljetnog dana s roditeljima, umotan u jastuk za bebe, prvi put fotografiran, treba reći da su njegovi sunarodnjaci više od tri tjedna nestrpljivo čekali vijesti ispred bolnici St. Mary‘s u Paddingtonu, gdje je stigao na svijet. Kad su ga ugledali nastalo je sveopće veselje.

image

Prvo predstavljanje princa Georgea

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Prva kraljevska turneja

Princu Georgeu bilo je tek osam mjeseci kada su ga roditelji poveli na službeno putovanje u Novi Zeland. Njegov prvi javni angažman bio je u zgradi novozelandske vlade u Wellingtonu. Smjestili su ga prostoriju punu igračaka gdje se igrao s mališanima otprilike svoje dobi. Tada je nosio tamnoplave treger hlače Rachel Riley i malu, bijelu košulju koje su nakon što se u njima pojavio, postali hit u dućanima za bebe.

image

Na svom prvom putovanju u Novom Zelandu

SHUTTERSTOCK

Prvi koraci

Njegovi roditelji pohvalili su se da je prohodao na službenoj fotografiji objavljenoj uoči njegovog prvog rođendana u srpnju 2014. Ozbiljnog izraza lica, pobjedonosno je podigao ruke pokazujući da korača bez ičije pomoći.

image

Prvi koraci za prvi rođendan

SHUTTERSTOCK

Postao je stariji brat

Uz ponešto nagovaranja svog oca, George je mahao sunarodnjacima koji se okupili ispred bolnice St. Mary‘s u kojoj je i on rođen, kako bi 2015. pozdravili dolazak na svijet njegove mlađe sestre, princeze Charlotte.

image

Princ je na nagovor oca mahnuo okupljenima ispred bolnice St. Mary‘s, kada je prvi put išao vidjeti sestru Charlotte

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
image

Prva fotografija princa Georgea s princezom Charlotte

SHUTTERSTOCK
image

Na putu na krštenje princeze Charlotte oduševio je svojim znatiželjnim zavirivanjem u kolica

SHUTTERSTOCK

Prvo pojavljivanje na balkonu Buckinghamske palače:

George je izgledao oduševljeno dok je mahao okupljenima dok se s roditeljima 2015. nalazio na balkonu tijekom službene proslave rođendana njegove prabake, Elizabete II., na ceremoniji Trooping the Color. Njegova mama Catherine, kasnije je rekla: "Iskreno, nikada ga nisam vidjela tako uzbuđenog. Lice mu se ozarilo."

image

U naručju oca, princa Williama

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Prvi dan u školi

Kad je u rujnu 2017. u novoj školskoj uniformi krenuo u školu Thomas‘s Battersea, pratio ga je samo tata William jer je njegova mama čuvala trudnoću s trećim djetetom, princem Louisom.

image

Prvi dan škole

SHUTTERSTOCK

Prva nogometna utakmica

Poput svog oca, George obožava nogomet. U listopadu 2019. fotografiran je kako uzbuđeno skače slaveći pobjedu kluba "Aston Ville" za koji navija protiv "Norwich Cityja". Nije potrebno posebno isticati da i princ William navija za isti klub.

image

Na prvoj utakmici

JOE TOTH/BPI/SHUTTERSTOCK JOE TOTH/BPI/SHUTTERSTOCK

Prvi put u kočiji na javnom događaju

Princ i njegovi mlađa sestra i brat, Charlotte i Louis, provozali su se u kočiji tijekom vojne parade Trooping the Color kojom je 2022. obilježen platinasti jubilej pokojne kraljice Elizabete II.

image

S mlađom sestrom i bratom u kočiji - prvi put za "Trooping the Color"

SHUTTERSTOCK

Paž na krunidbi

George je imao značajnu ulogu na krunidbi svog djeda, kralja Charlesa i kraljice Camille u Westminsterskoj opatiji u svibnju 2023. S Camillinim unucima, Freddyjem Parkerom Bowlesom te Gusom i Louisom Lopesom, bio je paž čija je zadaća bila pomagati kralju nositi svečani, dugi plašt dok je ulazio u opatiju.

image

Kao paž na krunidbi djeda, kralja Charlesa

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Prisjetite se i svih rođendanskih portreta malog prijestolonasljednika

Linker
03. travanj 2024 16:09