Jane Barlow / PA Images / Profimedia
Savršen za na posao

Recept dostojan kraljice: Znamo kako napraviti jedan od omiljenih 'snackova' Elizabete II.

Kraljevski slastičari podijelili su recept za ukusne pogačice koje uz kraljicu obožava i cijela britanska kraljevska obitelj.

Vratili ste se na posao i ne znate što biste ponijeli sa sobom za užinu? Ovom problemu doskočili su kraljevski slastičari na britanskom dvoru koji su na službenom Instagramu podijelili recept za pogačice s pekmezom koje se već godinama poslužuju kao ukusan 'snack' na vrtnim zabavama u Buckinghamskoj palači.

Pogačice nije teško napraviti, a većinu sastojaka vjerojatno već imate kod kuće. Osim što su savršene za vikend ili dane kada očekujete goste, možete ih ponijeti sa sobom na posao. Odlične su drugi pa čak i treći dan od pečenja!

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 28 g praška za pecivo
  • 94 g maslaca
  • 86 g šećera
  • 2 cijela jaja
  • 140 ml mlaćenice
  • 100 g grožđica

Priprava

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Potom pomiješajte brašno, prašak za pecivo, maslac i šećer dok ne dobijete granulastu teksturu. U drugoj posudi jaja istucite s mlaćenicom te ih dodajte brašnu.

Izradite tijesto dok nije glatko i dodajte mu grožđice. Izvadite ga iz posudite, pokrijte i ostavite da miruje oko 30 minuta.

Nadalje, razvaljajte ga na debljinu od 2,5 cm i izrežite okruglim kalupom za pogačice. Nakon što ste potrošili cijelo tijesto, ostavite pogačice neka miruju još 20 minuta. Pogačice s gornje strane premažite umućenim žutanjkom te ih pecite 10-12 minuta dok ne poprime lagano zlaćanu boju.

Neka se dobro ohlade prije posluživanja, a potom ih servirajte s malo pekmeza, džema ili tučenog vrhnja. Dobar tek!

Čitajte i:

Opasnost vreba! Kraljica Elizabeta II. možda se nikada neće vratiti kraljevskim dužnostima

Najtužniji rođendan: 'Proživjela' je dva života, no svijet će je pamtiti po skandalima njene djece

Najteža godina za kraljicu Elizabetu II.: Pamtit će je po Brexitu, rivalstvu svojih unuka i seksualnom skandalu koji je ozbiljno ugrozio monarhiju

Linker
18. travanj 2024 08:08