I mama i beba su dobro

Prvi tjedan obitelji Plenković s malim Ivanom: Premijer je pri porodu bio uz svoju Anu

Nakon što se u posljednje vrijeme mora nositi s nizom loših vijesti, predsjednik Vlade konačno uživa u društvu novorođenog sina Ivana.

Mama i beba su dobro - to je najvažnije i jedino zaista lijepo što se posljednjih mjeseci dogodilo hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću. Potkraj veljače preminuo mu je otac Mario Plenković, zatim je počeo rat u Ukrajini, početkom ožujka na Zagreb je pala šestotonska bespilotna letjelica, sprema se rekonstrukcija Vlade... a onda je 30. ožujka sve te mučne vijesti nadglasao i barem nakratko raspršio plač novorođene bebe.

Premijerova supruga Ana Maslać Plenković je u zagrebačkoj Petrovoj bolnici rodila njihovo treće dijete - sina Ivana. Roditelji nisu dugo dvojili kako nazvati drugog sina: ime je dobio po Aninu bratu i Andrejevu stricu. Osim toga, supružnici Plenković, koji su u braku osam godina, smatraju da je Ivan jako lijepo muško ime.

image

Ana Maslać-Plenković brzo je nakon poroda puštena kući s novorođenčetom

DAVOR MATOTA/CROPIX

"Ana i mali Ivan stigli su u subotu doma iz bolnice u Petrovoj. Oboje se osjećaju jako dobro i cijela je obitelj presretna zbog prinove. Bio im je to prvi vikend što su ga proveli zajedno u novom sastavu", kaže izvor blizak obitelji Plenković.

Predsjednik hrvatske Vlade je i ovaj put bio uz suprugu tijekom porođaja te joj nosio stvari u bolnicu. Uživo je pratio dolazak na svijet i svoja prva dva djeteta: sina Marija i kćeri Mile. Mario se rodio 2014., a tri godine kasnije supružnici Plenković dobili su kćer Milu, koja je ime dobila po Aninoj majci.

Čitajte i: Premijerovo ležerno izdanje: Sa sinom Marijom Plenković svratio do pekare i tržnice

image

Predsjednik hrvatske Vlade je i ovaj put bio uz suprugu tijekom porođaja te joj nosio stvari u bolnicu.

DAMJAN TADIć/CROPIX

Tada je Andrej Plenković ne samo drugi put postao otac nego i postao prvi hrvatski premijer koji je na toj funkciji dobio dijete. Nedavno je poručio da demografska revitalizacija ostaje strateško pitanje hrvatske budućnosti, čemu je on osobno pridonio i u svom drugom mandatu.

Nakon što se Ana Maslać Plenković s malim Ivanom vratila iz bolnice, premijer je prvu subotu u travnju iskoristio i da sina Marija izvede u kraću šetnju središtem Zagreba. Obitelj Plenković, inače, priprema se za još jedno slavlje - predsjednik hrvatske Vlade će 8. travnja napuniti 52 godine.

Linker
12. ožujak 2024 23:01