Natrag u normalu

Prva dama održala obećanje: Sanja Musić Milanović cijepila se protiv koronavirusa pred kamerama

Tjedan dana nakon predsjednika države, cijepila se i njegova supruga - također pred kamerama i javno, kako je nedavno i obećala - te je pozvala sve sugrađane da učine isto.

Sanja Musić Milanović primila je svoju dozu cjepiva protiv koronavirusa, baš kako je i najavila u prijašnjim medijskim istupima. Fotografija i video prve dame, kojima je zabilježeno njeno primanje cjepiva, objavljeni su na stranicama Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kolege s kojima Musić Milanović razgovara objašnjavaju joj kako je ništa neće boljeti. "Cijepite se i vi", poručila je Sanja Musić Milanović preko zaštitne maske, obrativši se kameri i svim pratiteljima.

Ovime je supruga predsjednika održala obećanje koje je dala prije nekoliko tjedana, kada je najavila da će se cijepiti protiv Covida-19. Liječnica i voditeljica Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, javnim je istupom krajem prosinca 2020. u Dnevniku Nove TV objasnila zašto će se cijepiti.

'Cijepim se da ne završim na respiratoru'

"Spremna sam se cijepiti čim dođem na red, odmah, javno", kazala je prva dama i dodatno objasnila. "Ja se cijepim jer ne znam kako će me bolest zahvatiti. Izgleda da postoji određena genetska predispozicija koja određuje kako ćemo na nju reagirati. I ne znate jeste li u kategoriji asimptomatskih ili onih koji će imati vrlo teške komplikacije i letalni ishod. Ja ne znam u kojoj sam kategoriji, ali ako se cijepim onda znam da sam sigurna. I da sam u kategoriji onih koji sigurno neće završiti na respiratoru sa smrtnim ishodom. I to je ključ", kazala je Musić Milanović.

U istom je obraćanju pojasnila da ako nas se ne cijepi 67 posto nećemo doseći kolektivni imunitet. Cijepljenje prve dame objavljeno na društvenim mrežama popraćeno je oznakom - natrag u normalu.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, također je primio svoju dozu cjepiva i to prije tjedan dana, 7. siječnja. U okviru kampanje "Misli na druge, cijepi se”, političar je cijepljen u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

"Pozivam sve koji žele, ali i one koji ne žele i dvoume se, da se cijepe, da uzmu ovo ili bilo koje od verificiranih cjepiva. Bolje je cijepiti se nego razboliti se”, poručio je Milanović tom prilikom.

01 - Modified: 2021-01-19 11:17:20 - Feat.: 1 - Title: Vatrogasci intervenirali na zgradi predsjednika Milanovića: Doznajemo što su ondje radili
01 - Modified: 2021-01-19 11:17:20 - Feat.: 1 - Title: Vatrogasci intervenirali na zgradi predsjednika Milanovića: Doznajemo što su ondje radili
Linker
16. kolovoz 2022 10:06