gloria osobno

Znamo li s novim životom izaći na kraj? Stručnjaci nam otkrili koliko smo se promijenili proteklih godinu dana

Panel Gloria osobno, održan na temu "Koliko smo se promijenili", okupio je stručnjake za mentalno zdravlje - Almu Mihaljević Peleš i Miroslava Hercega, ali i Ivanu Kindl, pjevačicu koja je otvoreno progovorila o borbi s depresijom. Voditeljica i moderatorica panela, Barbara Kolar, i sama je otkrila kako se nosi s promjenama.

Svaki veliki stres ostavlja trag na ljude, no ne znači da će sve naše promjene otići u lošem smjeru. Teško životno iskustvo poput ovog kojeg živimo posljednjih godinu dana može nas i oplemeniti, a mnogi će kroz taj proces i sazreti. Jedni će srljati u poroke i ovisnosti, ali mnogi će na drugačiji način pristupati životnim vrijednostima – složili su se sudionici panela Gloria osobno ‘Koliko smo se promijenili‘, organiziranog u Laubi.

Panelisti Alma Mihaljević Peleš, psihijatrica iz KBC Zagreb, Ivana Kindl, pjevačica koja je otvoreno progovorila o borbi s depresijom te Miroslav Herceg, psihijatar iz Klinike Vrapče uz voditeljicu Barbaru Kolar koja je moderirala panel, otvorili su temu ‘Znamo li s novim životom izaći na kraj‘.Ivana Kindl sasvim iskreno: ‘Svaki mjesec imam psihičke padove zbog ugrožene egzistencije‘

Barbara Kolar otkrila: ‘Prošle godine imala sam težak životni period, ali danas se osjećam odlično‘

Na novonastalu situaciju još se nije prilagodila pjevačica Ivana Kindl. Najteže podnosi činjenicu da joj je onemogućen rad pa zbog straha i egzistencijalne krize često ima psihičke ‘padove‘.

Procjene su kako će uskoro svaka druga osoba do 40. godine razviti neki mentalni poremećaj zato su se svi panelisti složili kako o mentalnom zdravlju treba govoriti bez predrasuda. Stručni sugovornici na panelu istaknuli su kako ne treba težiti sreći, već zadovoljstvu, otkrili koliko je važno iznijeti sve emocije bliskim osobama, je li veći okidač za anksioznost i depresiju bila pandemija ili potres, te kako se osim pandemije zaštiti i od infodemije. Istaknuli su kako i psihijatri često zatraže pomoć od svojih kolega te koliko je važno osvijestiti problem i bez predrasuda potražiti pomoć.

image
Psihijatri Alma Mihaljević Peleš i Miroslav Herceg s menadžericama iz Plive (slijeva): Hanom Alborghetti, Melitom Vraneković, Beatricom Završki i Tamarom Sušanj Šulentić
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Panelisti Alma Mihaljević Peleš, Ivana Kindl i Miroslav Herceg uz voditeljicu Barbaru Kolar
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Tamara Sušanj Šulentić i Hana Alborghetti iz Plive.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Menadžerice iz Medexa - Ines Grobler i Tamara Turnšek uživale su u panelu.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Medexove menadžerice predstavile su i nove kapsule hijalurona i ceramida, koje koži donose zdravlje i ljepotu, podižući samopouzdanje.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Želja za slatkim ne bira trenutak. Zato su tu Dolcela Cake2go Browniesi s komadićima belgijske čokolade, spremni za konzumaciju - odmah!
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Podravkina Dolcela predstavila je novi premium desert Lemoncella.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Majda Zujo i Nikolina Zečić iz Zagrebačke banke.
VEDRAN PETEH/CROPIX
Linker
16. rujan 2023 15:02