SPECIJALNI DAN

Znakovita rođendanska poruka fatalne superjunakinje: ‘Bez tebe ništa ne bi bilo isto...‘

Izraelska glumica Gal Gadot bivša je misica, majstorica borilačkih vještina, majka tri kćeri i jedna od najvećih akcijskih zvijezdi Hollywooda.

Njezina životna priča je filmska: izraelska glumica Gal Gadot majka je tri kćeri i jedna od najvećih holivudskih akcijskih zvijezda, a ovih dana proslavila je 38. rođendan. "Hvala ti na svemu, posebno na tvojoj ljubavi. Tako sam zahvalna što sam te srela. Na svoj specijalni dan želim ti svu sreću svijeta, zdravlje i ljubav koju ti vraćam", napisala je u svojoj objavi na Instagramu koju je popratila fotografijama slavlja sa suprugom Jaronom Varsanom i njihovim prijateljima. U braku su petnaest godina i zajedno podižu kćeri 12-godišnju Almu, 6-godišnju Mayu i 2-godišnju Daniellu.

"Daješ našim kćerima savršen primjer se muškarac treba ponašati, a ljubav i strpljenje kojima zračiš je beskrajno. Na spoznaji da nikada neće hodati same kroz život jer imaju tebe, grade samopouzdanje koje će im biti temelj za sve u životu. Moja ljubav prema tebi svakim je danom sve veća. Hvala ti što si tata, što si tu za nas", poručila je Gal Gadot najvažnijem muškarcu u svom životu.

Proslavila se ulogama Gisele Yashar u filmskom serijalu "Brzi i žestoki", te Wonder Women u istoimenom filmskom serijalu o superjunakinji, koje su je promovirale u jednu od najvećih ženskih akcijskih zvijezda današnjice. Rođena 30. travnja 1985. u Petah Tikvi, odrasla je u obližnjem manjem gradu Rosh Haayinu. Njezini roditelji, profesorica tjelesnog Irit i strojarski inženjer Michael Gadot, još su prije njezina rođenja promijenili prezime Greenstein u Gadot, što na hebrejskom znači obala rijeke. Vodeno nadahnuće imali su i dok su starijoj kćeri davali ime pa su je nazvali Gal, na hebrejskom -­ val.

image

Alexandre Arnault, Gal Gadot i Anthony Ledru na otvaranju Tiffanyjeve flagship trgovine u New Yorku 26. travnja ove godine

KENA BETANCUR AFP

"Bila sam aktivna djevojčica koja se igrala s dječacima", kaže Gadot nositeljica crnog pojasa u karateu i krav magi, borilačkoj vještini koju uče specijalci izraelske vojske. Plesala je balet i suvremeni ples, te trenirala košarku, a vjerojatno bi danas i radila u nekom uredu u Tel Avivu da nakon višemjesečnog majčinog nagovaranja nije pristala prijaviti se na izbor za Miss Izraela. "Učinila sam to samo da mamu skinem s vrata", rekla je 178 centimetara visoka brineta, prodornih svijetlosmeđih očiju i zavodljivog osmijeha koja je kao 18-godišnjakinja ponijela lentu Miss Universe Izraela, a nakon toga odslužila dvogodišnji vojni rok.

image

Gal Gadot je jedna od najvećih holivudskih akcijskih zvijezda

KENA BETANCUR AFP

"Vojska me naučila disciplini i požrtvovnosti i zato vrijeme koje sam ondje provela smatram dragocjenim", izjavila je glumica koja je nakon vojnog roka u gradu Herzliyi upisala studij prava i međunarodnih odnosa. Njezina budućnost, mislila je tada, bio je svijet zakona, propisa i sudskih bitaka, a vjerojatno bi tako i bilo da je nije zapazio holivudski casting agent, koji je u to doba tražio novu Bondovu djevojku za film "Zrno utjehe". Gadot su pozvali na audiciju u Los Angeles, čak je prošla prvi krug prije nego što je uloga pripala Ukrajinki Olgi Kurylenko. Da poraz može biti pobjeda, uvjerila se kad ju je isti agent nazvao nekoliko mjeseci kasnije i pozvao na još jednu audiciju - ovaj put za akcijski spektakl "Brzi i žestoki: Povratak" s Vinom Dieselom i Paulom Walkerom.

"Više ga je impresioniralo što znam rukovati oružjem i spretno voziti motor", priznala je Gadot, kojoj je najveća podrška u holivudskoj karijeri suprug, od nje devet godina stariji trgovac nekretninama Yaron Varsano. "Upoznali smo se na tulumu u pustinjskom resortu na jugu Izraela. Potpuno me opčinio, pa sam ga, čim sam došla doma - nazvala i pozvala da izađe sa mnom. I to je bilo to", otkrila je Gadot.

image

Gal Gadot i Yaron Varsano na dodjeli Oscara 2020.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
20. travanj 2024 13:05