Getty Images
SEKS-SIMBOL

Zašto su sve žene zaljubljene u Ryana Goslinga?

Već dugo u Hollywoodu nije bilo muškarca oko kojega bi vladao takav konsenzus – Ryan Gosling je najzgodniji, najpoželjniji i još mnogo toga "naj" što možete i ne možete zamisliti.

On ne glumi glavne uloge samo u filmovima, već je zapasao i ogroman komad suvremene pop-kulture, pojavljuje se u gifovima, memeovima i djevojačkim snovima. Pritom nije važno što je bilo prije, važno je da je stalno tu, da je prisutan, Facebook feedovi su toliko preplavljeni njegovim likom da nam se može učiniti da je on "jedan od nas", netko koga poznajemo, a ne nedodirljiva ikona s velikog platna.

-->

I, da, zaista, dio njegovog šarma i leži u tom imidžu dečka iz susjedstva. Bolje odjevenog, pristojnijeg i zgodnijeg, ali i dalje dečka iz susjedstva: običnog, prizemljenog i pristupačnog.

Okej, to je dio njegove privlačnosti. Manji dio. A što je s ostatkom? Ne može se zanijekati da je zgodan, ali je li baš toliko zgodan? Što to Ryan Gosling ima, a drugi muškarci nemaju? Što ga to čini ultimativnim seks-simbolom novog doba do te mjere da djevojke kojima se ne sviđa riskiraju izopćenje od društva?

Krenemo li od fizičkog izgleda, tu mu se nema baš mnogo toga za prigovoriti. Žene generalno kod muškaraca vole velike oči, maleni nos, izražene jagodice i lijep osmijeh, a to su sve aduti koje Gosling itekako posjeduje. Idemo dalje. Evolucijski su ženama privlačniji visoki muškarci jer odaju dojam da su sposobniji obraniti partnera ili pronaći hranu, a ni tu Ryan uopće ne stoji loše, sa svojih 1,84 pripada višim muškarcima Hollywooda. Također, torzo mu ide u oblik slova "v", ima široka ramena i uzak struk, a sve su to stvari koje žene primjećuju iako toga možda nisu ni svjesne, znakovi da je riječ o dobrom genetskom materijalu – snažnijem muškarcu koji je sposobniji od ostalih za brigu o potomcima.

No, ne može se reći da Gosling ima baš sve. Glas mu je mrvicu previsok, a žene preferiraju muškarce s dubljim glasovima. Također, lice mu nije savršeno simetrično, a simetrija lica je još jedan pokazatelj dobrih gena – ona ukazuje na to da je muškarac zdrav i da će vaši potomci, bude li ih, također imati dobre gene, biti privlačni i zdravi. Na nekim fotografijama Ryan izgleda sasvim simetrično, a na drugima nešto manje.

-->

Koliko god bili znanstveno utemeljeni, ovi standardi ipak nisu univerzalni jer su pitanje kulturnog okruženja. Iako će većina zapadnjaka crte lica Ryana Goslinga i njegovu tjelesnu građu prepoznati kao privlačne, to ne mora biti tako u ostalim kulturama. Osim toga, privlačnost većine celebrityja sudimo na temelju fizičkog izgleda jer, ustvari, nemamo nikakvih informacija o onome što je ključno kada su naše stvarne veze u pitanju – o osobnosti.

Getty Images

Iako su čitavo vrijeme pod povećalom javnosti, o karakteru poznatih osoba zapravo ne znamo ništa, ali i tu je Ryan Gosling u prednosti pred drugima jer odaje dojam kao da se o njemu sve zna; kao da je njegov izgled savršeno predstavlja ono što on jest.

U nekoliko je intervjua izjavljivao da "razumije žene" i da "dobro sluša" i tu je kod suprotnog spola sigurno uknjižio vrlo važne bodove. Pritom nije uopće važno je li to stvarno istina, važno je da on izgleda kao da jest. Poznato je i da ima dobar odnos s majkom, ali i da voli životinje pa se često fotografirao sa svojim psom, a to su stvari koje ne odmažu. Vrijedi spomenuti i smisao za modu, činjenicu da je mudro birao filmske uloge te da se ne stidi priznati neke stvari od kojih poneki muškarci zaziru pa je jednom zgodom spremno izjavio da se za ulogu u "Ta luda ljubav" pripremao tako da je "čitao savjete u časopisima, iz njih učio kako se odijevati i ponašati i što govoriti." Sve su to argumenti u prilog njegovoj osjećajnosti, a ona i jest jedan od njegovih najvećih pluseva.

-->

Ryan Gosling odaje dojam savršene kombinacije "frajera" i "dobrog dečka", onoga koji može biti opasan, hrabar i snažan ako to od njega zahtijeva situacija, ali je većinu vremena živo klupko osjećajnosti kojemu ćete spremno povjeriti svoje najveće tajne.

-->

U toj kombinaciji ustvari leži sva tajna njegove privlačnosti jer su, u najvećem broju slučajeva (holivudski) grubijani samo grubijani, a osjećajni momci su tek šmokljani, ali kod njega je drukčije, on donosi najbolje od oba svijeta i to još upakirano u sasvim privlačan fizički paket. O tome je li Ryan zaista takav kakav se čini da jest nažalost ne možemo pretjerano točno suditi, o tome možda nešto više zna tek Eva Mendes.

Linker
17. travanj 2024 17:44