Mladen Duduković ne očekuje drastičan pad prihoda poput njegovih kolega čiji klijenti u najvećem broju dolaze iz inozemstva.
 Matej Dokić
Novi početak

Zagrebačkom estetskom kirurgu posao cvjeta unatoč krizi: 'Ljepota ženama daje samopouzdanje'

Mladen Duduković, koji je nakon popuštanja mjera otvorio svoje dvije poliklinike, vjeruje da su se žene nakon izlaska iz karantene zaželjele tretmana ljepote.

Iako je zbog koronavirusa od 17. ožujka bio prisiljen zatvoriti vrata Poliklinike Duduković i Dklinik - prve specijalizirane za neinvazivne, a druge za kirurške beauty tretmane i zahvate - poznati zagrebački estetski kirurg dr. Mladen Duduković (40) s optimizmom gleda na budućnost.

Iako je riječ o industriji koja spada u kategoriju luksuza - pa bi na prvi pogled bilo logično da u doba krize bilježi ozbiljan gubitak - dr. Duduković, koji je počeo s radom 4. svibnja, uvjeren je da se broj njegovih klijentica neće znatno smanjiti.

- Mi smo relativno novi na tržištu: Polikliniku Duduković otvorio sam prije dvije godine, a Dklinik s kolegom, estetskim kirurgom Hrvojem Kisićem, u listopadu 2019. Do karantene smo u prosjeku imali između 150 i 200 zahvata mjesečno. Vjerujem da će tako ostati i dalje, no zbog krize će nam se broj novih klijentica, koji je dosad eksponencijalno rastao, usporiti. Dklinik je poznat po estetskim operacijama grudi i tu očekujemo manji pad - ali samo zato što je kod tog, kao i drugih većih kirurških zahvata, potreban dulji oporavak. Naime, mnoge su žene tijekom ovog razdoblja iskoristile godišnji odmor i ne mogu izdvojiti najmanje tjedan dana za oporavak. S druge strane, očekujem da će porasti broj manjih neinvazivnih zahvata poput podizanja lica filerima ili tretmana botoksom - jer ljepota ženama daje samopouzdanje, što im je potrebno nakon karantene - smatra dr. Duduković, napominjući da je velika sreća u tome što su orijentirani na hrvatsko tržište pa neće imati drastičan pad poput njegovih kolega čiji klijenti u najvećem broju dolaze iz inozemstva.

Nije na velikom gubitku

Nije, kaže, na velikom gubitku ni zbog odgađanja velikog međunarodnog kongresa estetske kirurgije i medicine Anti-Aging and Aesthetics, koji se trebao održati 28. svibnja u Zagrebu, a on je bio jedan od organizatora. Kongres su, dodaje, prebacili na zadnji tjedan u listopadu te vjeruju da će se dotad situacija normalizirati.

Matej Dokić

- Velika je sreća što ni Poliklinika Duduković ni Dklinik nisu nastradale u potresu pa možemo normalno nastaviti poslovanje. Taman prije nego što smo morali zatvoriti nabavili smo dva uređaja koja nema nitko u Zagrebu - najmoderniji stroj za presađivanje kose koji taj postupak čini jednostavnijim, bržim i bezbolnijim te aparat za nekirurško podizanje lica fokusiranim ultrazvukom. Vjerujem da će nam oni nadoknaditi ono što ćemo izgubiti na drugoj strani - kaže dr. Duduković.

Krizu je najviše osjetio posao njegove supruge

Priznaje da je posao njegove supruge Ive Duduković, suvlasnice agencije za osmišljavane događaja Eventastic, pogođen krizom mnogo više nego njegov. Do daljnjega su otkazana sva vjenčanja i događanja koja je trebala raditi pa se bacila na osmišljavanje novih ponuda za beauty industriju. Uz to radi i njezin concept store Eventastic u Zagrebu.

- Vrijeme u karanteni iskoristio sam za stručno usavršavanje na brojnim online radionicama i webinarima te za obitelj. Uživao sam u druženju sa sedmogodišnjim sinom Jakovom i petogodišnjom kćeri Brunom, ali i svojim hobijima. Već dugo nisam imao prilike toliko se posvetiti trčanju i igranju tenisa kao u posljednjih mjesec i pol - priznaje dr. Mladen Duduković.

Ovu i ostale zanimljive i inspirativne priče čitajte u novom broju magazina Gloria!

Čitajte i:

LJEPOTA & BOL: Koliko naše tijelo doista može podnijeti, pitali smo 10 liječnika i pacijenata

Nova tehnika pomlađivanja: Što je lifting nitima, kako djeluje i zašto nije za sve

BEZ NOŽA: Kako je zagrebački plastični kirurg s lica 42-godišnje Goge skinuo više od deset godina

Linker
25. travanj 2024 13:32