Lara Antić Prskalo

Zagrebačka pjevačica otkriva kako joj je raditi sa suprugom: "Sve su naše svađe oko glazbe"

Zagrebačka pjevačica benda Bang Bang rođena prije 38 godina obilježava desetljeće na glazbenoj sceni 7. listopada u klubu Boogaloo i otkriva kako svo to vrijeme funkcionira u bendu sa suprugom Hrvojem Prskalom.

Muž i žena zajedno u bendu – kad je najteže?

- Kad su muž i žena zajedno na probi. Šalim se, ali ima malo i istine. Oboje smo tvrdoglavi pa svako vuče na svoju stranu, ali u ovih deset godina benda i mi smo naučili kako biti supružnici u bendu. Srećom, imamo predivnu ekipu koja nas isto tako zna staviti na mjesto.

Oko čega se najviše prepirete?

- Naravno, oko gluposti, ali u tom trenutku to je najbitnija stvar na svijetu. Sve su naše svađe oko glazbe, rijetko se posvađamo oko nečeg drugog. I uvijek kada snimamo vokale.

image

Lara Antić i Hrvoje Prskalo

VEDRAN PETEH/ Cropix

Tko prvi popušta?

- Hrvoje, no to je više poziv na pregovore. Kad se ohladimo, razgovaramo i priznamo svoje greške.

Što vas može izbaciti iz takta?

- Laž, ljubomora, zloba, nepravda i prevara. Zvuči kao najava za neku sapunicu, ali na te sam stvari jako osjetljiva i u meni se odmah probudi temperamentna Dalmatinka.

Kada je drama – koga prvog zovete, tko je vaše rame za plakanje?

- Moja mama. Jako smo povezane i ona zna sve moje tajne.

Koga biste sa sobom poveli na pusti otok?

- Hrvoja, ali on tamo ne bi dugo izdržao. Samo ukoliko bi nekoga sreo. Svako ljeto organiziram odlazak na neko pusto ili slabo nastanjeno mjesto i Hrvoje uvijek nekog sretne. Već se šalimo na taj račun.

Što slušate u automobilu?

- Ako ja vozim, ništa. Friški sam vozač pa me svi zvukovi sa strane ometaju. Valjda ću se s vremenom opustiti.

Kako ste u domu rasporedili kućanske poslove?

- Nema tu neke egzaktne podijele, svi sve radimo. Hrvoje jako dobro kuha i voli se naći u toj ulozi, ali što se dnevnih menija tiče, tu sam ja glavna. Kuham svaki dan i jako brinem o tome što i kako se hranimo. Volim odlaziti na plac i kupovati namirnice. Što se čišćenja tiče imam točno redoslijed što i kako obavljam i tu znam biti malo zanovijetalo.

Jeste li praznovjerni? Imate li prije koncerta neke rituale?

- Moglo bi se reći da sam pomalo praznovjerna. Imam par rituala koji mi pomažu da se opustim prije nastupa. Pazim što i kako konzumiram i volim biti u miru i tišini prije samog izlaska na scenu.Volim se i sama šminkati, to me relaksira.

Tko vam je od bližnjih najveći kritičar?

- Suprug, njegova me kritika najviše pogađa, a kompliment najviše znači. Hrvoje nije čovjek od velikih riječi tako da kad nešto pohvali znači da je stvarno dobro.

Kakvi ste s novcem?

- Nisam rastrošna i rekla bih da dobro raspolažem s novcem.

Što vas nervira na domaćoj glazbenoj sceni?

- Lažna prijateljstva i klanovi, ali takve su me stvari u početku nervirale, sad se samo udaljim od takvih ljudi.

Koji je vaš recept za uspješan brak?

- Puno je tu elemenata, ali glavni je ljubav, zatim razumijevanje, podrška, ali i sloboda. Brak kao svaki odnos traži puno angažmana. Ništa ne napreduje samo od sebe, bez ulaganja. Brak nije zajednica koja je samoodrživa samo zato što smo se negdje potpisali ili zavjetovali već traži vrijeme i ulaganje, ali i veliku posvećenost.

Diplomirali ste novinarstvo, kako to da ste odustali?

- Nisam odustala, odabrala sam ono što mi je srcu bliže. Fakultet mi je dao usmjerenje i obrazovanje koje mi služi u poslovima kojima se bavim nevezano za bend. Imala sam sreću da sam mogla birati što ću raditi i na tome sam jako zahvalna.

Razmišljate li katkad da promijenite karijeru?

- Ne, ali razmišljam da se malo vratim i mojoj drugoj velikoj ljubavi - glumi. Sada već dugo nisam stala na pozornicu u toj ulozi, a to sam jako voljela.

Životni moto?

- Ne radi drugima ono što ne želiš da tebi drugi rade. U životu često čujemo da se trebamo više okrenuti sebi, ali ja mislim da se trebamo okrenuti jedni drugima.

Što ste najluđe napravili zbog ljubavi?

- Pa kao mlada cura često sam znala staviti sebe na drugo mjesto, ali s vremenom sam srećom naučila da nikoga ne možeš zadržati negirajući sebe. Nisam neki teški romantik, ali kad volim dajem se punim srcem i dušom. To je već samo po sebi dosta ludo.

Koja vas ljudska osobina izluđuje?

- Ima ih više. U vremenu kojem živimo, najviše primjećujem bešćutnost i manjak empatičnosti.

Linker
22. travanj 2024 08:48