Mia Goth i Alexander Skarsgard na šibenskoj plaži

 SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
BAZEN BESKRAJA

Zagrebačka glumica snimila film s Alexandrom Skarsgårdom: "Frajer je prezgodan, čista desetka"

Glumica Dunja Sepčić otkriva kako je dobila ulogu u filmu "Bazen beskraja", čija je hrvatska premijera održana u Areni na jubilarnom 70. Pula Film Festivalu.

Glumica Dunja Sepčić otkriva kako je dobila ulogu u filmu "Bazen beskraja", čija je hrvatska premijera održana u Areni na jubilarnom 70. Pula Film Festivalu.

Nakon svjetske premijere u Sundanceu, te prikazivanja na Berlinaleu i američke premijere u New Yorku, red je stigao na Pulu. U pulskom amfiteatru Arena 18. srpnja prikazan je znanstveno-fantastini igrani film "Bazen beskraja" kanadskog redatelja Brandona Cronenberga, sina majstora horora Davida Cronenberga. Snimljen je u kanadsko-mađarsko-hrvatskoj koprodukciji (hrvatska producentica je Anita Juka iz tvrtke 4Film), i to na lokacijama u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Šibenski resort Solaris bio je scenografija luksuznog resorta u koji slavni pisac dolazi na odmor i nadahnuće za novi roman sa svojom suprugom, a jedna fatalna nesreća u njemu razotkriva perverznu subkulturu hedonističkog turizma, bezobzirno nasilje i nadrealne užase. Glavne uloge u filmu igraju proslavljeni holivuski glumci Alexander Skarsgård i Mia Goth, a na setu je bilo angažirano više od 75 hrvatskih filmskih radnika, među kojima su i brojni voditelji sektora. U glumačkoj ekipi filma uloge su ostvarili Zijad Gračić, Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković i Dunja Sepčić, a na snimanju je sudjelovalo i više od 400 statista.

image

Alexander Skarsgard, Dunja Sepčić i Cleopatra Coleman

DUNJA SEPCIC

Prema pisanju najutjecajnijih medija kao što su Collider, The Guardian, Screen Daily..., "Bazen beskraja" jedan je od najatraktivnijih i najiščekivanijih naslova u žanru horora, pomaknutih komedija i trilera, koji će vas držati u napetosti do samog kraja.

"Nisam ljubiteljica horora, ali jedva sam čekala pogledati ‘Bazen beskraja‘ u pulskoj Areni, u najljepšem kinu pod zvijezdama na svijetu", kaže zagrebačka glumica Dunja Sepčić, koja se ekipi filma pridružila na snimanju u šibenskom Solarisu. U filmu igra ulogu čistačice Ane, koja je sadržajno iznimno bitna kao pokretač radnje na velikom platnu.

image

Alexander Skarsgard zvijezda je HBO-vog serijala "Nasljeđe"

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

"Jedva čekam vidjeti svoju scenu s Alexandrom Skarsgårdom, kojeg s pravom svi hvale i obožavaju. Ima visinu, lijepe oči, fantastično je građen, pa igrao je Conana, i uopće se ne čudim da je cijeli svijet poludio za njim... Jer frajer je prezgodan, čista desetka. Uz to je beskrajno pristupačan, skroman i simpatičan, što smo kolektivno zaključili svi koji smo imali priliku upoznati ga. Zajedno smo ručali, voli se šaliti, duhovit je, pristojan i drag", govori Dunja Sepčić koja je ulogu dobila na audiciji.

image

Redatelj Brandon Cronenberg, Dunja Sepčić i kanadski vođa snimanja

DUNJA SEPCIC

Kazališna, filmska i televizijska glumica magistrirala je njujorškoj kazališnoj i filmskoj Akademiji Tisch School of the Arts, a u njezinoj je filmografiji više od dvadeset naslova. "Alexander Skarsgard je definitivno najveće glumačko ime s kojim sam imala scenu i za mene će to ostati nezaboravno iskustvo za cijeli život", kaže Dunja Sepčić koja će ljeto provesti na odmoru u Istri, a nakon toga će se posvetiti radu na novoj predstavi, te sinkronizaciji crtanih filmova za HRT i snimanju emisija za Treći progam Hrvatskog radija.

image

Mia Goth i Alexander Skarsgard na šibenskoj plaži

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

A na crvenom tepihu Pula film festivala zablistala je u žutoj ljetnoj haljini s kolegama Amarom Bukvićem i Alanom Katićem, casting direktoricom Lidiom Janjić, majstoricom šminke Svetlanom Gutić i hrvatskim koproducentima filma "Bazena beskraja".

Linker
27. travanj 2024 15:20