Samozatajna glumica

Za mnoge je bila ‘izgubljeni slučaj‘, a postala je zvijezda

Australska glumica Milly Alcock, zvijezda serije ‘Zmajeva kuća‘, otkrila je za Gloriju da je prije uloge iz snova radila kao peračica posuđa u restoranu.

Koliko se svijet može promijeniti u samo jednom danu najbolje zna australska glumica Milly Alcock. Prije samo desetak dana mogla je bezbrižno šetati ulicama Londona, u kojem živi već neko vrijeme, bez straha da će je zaustavljati obožavatelji tražeći autogram ili selfie. No, nakon što je premijerno prikazana prva epizoda TV serije "Zmajeva kuća", koju je samo u SAD-u pogledalo više od 20 milijuna ljudi, samozatajna 22-godišnjakinja preko noći je postala - zvijezda.

Kako i ne bi kada je njezina prva pojava na ekranu nezaboravna - kao mlada princeza Rhaenyra Targaryen s velikim osmijehom i upečatljivom srebrnom kosom uleti u kadar jašući strašnoga zmaja. U kasnijim scenama njezin se značaj samo povećava, a uskoro je jasno da će biti jedna od središnjih figura u priči koju je George R. R. Martin napisao kako bi dao više detalja o kraljevskoj obitelji koja se toliko spominje u "Igri prijestolja".

image

U HBO-ovoj seriji ‘Zmajeva kuća‘ Milly glumi princezu Rhaenyru Targaryen

FILM STILLS/PROFIMEDIA

"Presretna sam kako je sve ispalo. Doista sam zahvalna što sam dobila priliku gledatelje uvesti u priču kao mlada Rhaenyra. Nitko ne zna koliko će "Zmajeva kuća" biti popularna, hoćemo li uspjeti doseći "Igru prijestolja", ali nema sumnje da ćemo imati puno gledatelja", rekla je Alcock u ekskluzivnom intervjuu za Gloriju. Na početku razgovora u luksuznom amsterdamskom hotelu The Grand nije pokazivala otvorenost koja krasi njezin lik. Pomalo povučena i distancirana, odjevena u smeđe-bijelu košulju i smeđe hlače, za njezine godine dosta konvencionalnu odjeću, na prvi pogled izgledala je nezainteresirano, ali što je više vremena prolazilo, to je i njezin strah od medija nestajao, a u prvi plan je počela dolaziti njezina prava slika - emotivne i energične mlade djevojke.

Njezin strah od toga kako će je drugi vidjeti nije bezrazložan. Naime, u ranim tinejdžerskim godinama Milly za mnoge iz njezine okoline nije bila djevojka s blistavom budućnosti, već - izgubljeni slučaj.

image

Milly Alcock u djetinjstvu je prolazila kroz teško razdoblje

DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA

"Meni su to bile izrazito teške godine. Užasno sam se mučila u školi. Koliko god da sam pokušavala i trudila se, nikako nisam mogla održati korak sa svojim vršnjacima. Jednostavno, moje su misli bile brže od mojih ruku i jezika pa sam se često borila sa školskim gradivom. Uglavnom neuspješno. Čak ni slovkati nisam mogla naučiti. Nisam znala kako se nositi s tim osjećajem da jednostavno nisam dovoljno dobra", otkriva Milly svoje teške školske dane. Iako je u njezinoj obitelji ragbi oduvijek bio važniji od kazališta, spas je ipak pronašla u glumi. S četrnaest godina počela je dobivati prve manje role, a sa sedamnaest su joj ponudili i glavnu ulogu u TV seriji "Upright". Kako je zbog snimanja morala propustiti maturu, producenti su se brinuli hoće li pristati glumiti odbjeglu tinejdžericu, no ona ni sekunde nije dvojila. Školovanje je odlučila odgoditi te objeručke prihvatila glumački život.

"Cijenim obrazovanje. Kako ne bih kad sam prije uloge u "Zmajevoj kući" živjela na tavanu kod mame, a zarađivala perući posuđe u ilegalnom restoranu. Možda se jednoga dana vratim, završim srednju školu i upišem fakultet, ali sigurno ne u idućih deset godina, iako i glumački život zna biti težak", govori mlada Australka, koja je najsretniji poziv u životu dobila usred noći.

"Tada sam još živjela u Australiji. Zbog vremenske razlike već je bilo jako kasno kada me nazvao agent i rekao da prvo sjednem. Pomislila sam: "Kvragu, počinje." Neko vrijeme sam samo sjedila u tišini na trijemu ispred kuće, a onda sam ušla unutra i popila cijelu bocu vina. Prijateljica je bila sa mnom i morala sam joj objasniti da nikome ne smije reći što se događa jer su producenti inzistirali na tome da do službene obavijesti javnost ne smije znati. Čak ni mami nisam rekla ništa puna tri dana. Čekala sam pravi trenutak, a onda sam je odvela u pub, naručila piće i obznanila sretnu vijest", prisjetila se Milly Alcock.

U "Zmajevoj kući", koja se može pogledati na HBO Max i kablovskoj televiziji HBO, Milly glumi Rhaenyru kao tinejdžericu, dok u kasnijim godinama lik preuzima engleska glumica Emma D‘Arcy. Na činjenicu da ćemo je gledati u samo nekoliko epizoda prve sezone, a zatim lik koji je stvorila preuzima njezina starija kolegica, Australka ne gleda sa žaljenjem, već kao blagoslov.

"Kao prvo, dobila sam šansu stvoriti lik, to mi nitko ne može oduzeti. Kao drugo, glumom se bavim jer volim istraživati što više različitih likova. Kada glumite u uspješnoj seriji poput "Igre prijestolja", a nadam se da će i "Zmajeva kuća" biti takva, zna se dogoditi da vas gledatelji počnu poistovjećivati s tim likom. Moj je san da me ljudi zapamte po brojnim likovima", rekla je Milly Alcock, svjesna da će većini još neko vrijeme ipak prvenstveno biti - Rhaenyra Targaryen.

Linker
19. travanj 2024 21:53