NOVI ZAPLETI

Za Dalibora Matanića nema predaha: U Osijeku snima novi intrigantni projekt

Glumačkoj ekipi serijala ‘Šutnja‘ koju predvode Sandra Lončarić, Kseniia Myshina, Goran Bogdan i Leon Lučev u Osijeku su se pridružile glumice Anđelka Prpić i Branka Katić.

Za Dalibora Matanića nema predaha: u Ljubljani je sredinom studenog odradio svoju 33. masteclass filmsku radionicu, prošlog vikenda u Zagrebu adventsko fotografiranje s obitelji, a sad u Osijeku snima nove nastavke televizijskog serijala "Šutnja".

Druga sezona u produkciji Drugog plana i HRT-a snima se u gradu na Dravi, a radnja se iz Ukrajine seli u Srbiju. Scenarij za novih šest epizoda kriminalističkog serijala prema motivima romana Drage Hedla potpisuje Marjan Alčevski, a glumačkoj ekipi iz prve sezone koju predvode Kseniia Myshina, Sandra Lončarić, Darko Milas, Leon Lučev, Godan Bogdan, Tihana Lazović i Mijo Jurišić, pridružili su se Branka Katić, Anđelka Prpić, Iva Jerković, Iryne Verenich – Ostrovska i drugi kolege.

image

Snimanje je započelo u Osijeku, a ekipi se pridružila glumica Branka Katić

INSTAGRAM

"Rat u Ukrajini prisilio nas je na određene izmjene i prilagođavanje scenarija okolnostima, iznimno smo sretni da nastavljamo pričati našu priču. "Šutnja" se vraća još napetija nego u prvoj sezoni i nadamo se da će gledatelji u Hrvatskoj ali i brojnim europskim zemljama, te Sjedinjenim Državama i Australiji, gdje je prva sezona dosad prikazana, biti zadovoljni", kaže producent Nebojša Taraba.

image

Advensko fotografiranje Matanićevih

INSTAGRAM

Druga sezona "Šutnje" započinje godinu dana nakon završetka radnje iz prve sezone: Olga (Kseniia Myshina) je potpuno posvećena humanitarnoj pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor (Goran Bogdan) je upravo dočekao objavljivanje autobiografije koju je napisao za Horvatića (Leon Lučev), a Vesna (Sandra Lončarić) nastavlja raditi na važnim slučajevima kao glavna inspektorica. Važen uloge imaju i dva nova ženska lika Mila i Jelena, koje igraju Branka Katić i Anđelka Prpić.

image

Dalibor Matanić suprugom Helenom Minić Matanić

RANKO šUVAR/CROPIX

Premijerno emitiranje druge sezone ove intrigantne serije predviđeno je za jesen iduće godine na Prvom programu HTV-a.

Linker
20. travanj 2024 07:15