Kreme, parfemi i mali trikovi

Vremeplov: Loredana Bahorić otkriva svoje beauty tajne i kozmetičke proizvode koje obožava

Početkom osamdesetih, kao manekenku, Loredanu Bahorić obožavali su dizajneri u nekadašnjoj tekstilnoj industriji, a posljednje 33 godine ima obožavateljice među poklonicama svoje avangardne mode.

Dizajnerica iz Šibenika, čiji je prepoznatljiv znak ravni bob, ne može zamisliti život bez pegle, kojom ravna svoju prirodno valovitu kosu.

image
Dizajnerica Loredana Bahorić
FOTOGRAFIJE: VEDRAN PETEH/CROPIX

Beauty tajne za ženski magazin Gloria, otkriva Loredana Bahorić.

Žedna koža

"Kako sam uspjela održati mladolik izgled do 64. godine? Redovnim odlascima kozmetičarki i korištenjem kvalitetne kozmetike. Osamdesetih su to bili preparati Clinique kozmetike, potom Shiseido, a u posljednje vrijeme koristim Rodialovu liniju Dragon’s blood. Apsolutni favorit mi je serum Bioeffect EGF s hijaluronskom kiselinom, koji koži vraća elastičnost".

‘Gole' trepavice

Dok sam se u mladosti bavila manekenstvom, izlazili smo u Saloon i Kavkaz i bilo je nezamislivo pojaviti se bez intenzivnog make-upa. Kapci, obrazi, usne... sve je bilo pod teškim slojevima šminke. No, s vremenom me make-up sve manje zanimao, čak sam i maskaru prestala koristiti, a danas mi trebaju samo tri stvari - MAC Studio finish korektor za podočnjake, smeđa olovka za obrve i narančasto-crveni ruž Lady Danger istog kozmetičkog brenda.

image
Loredana Bahorić s 30 godina
FOTOGRAFIJE: VEDRAN PETEH/CROPIX

Nikamo bez pegle za kosu

Nekad su mi zaštitni znak bile šiške, kratki, oštri bob i izrazito tamna kosa, a danas želim asimetrični rez i svjetlije nijanse, koje su primjerenije mojim godinama jer omekšavaju crte lica. Sviđa mi se kad je kosa glatka, ravna, pa uvijek na put nosim peglu - i umirem od smijeha kad se sjetim da smo prije za ravnanje kose koristili peglu za odjeću.

Iz šarenila u minimalizam

Jednom sam nosila reviju na Jahorini, za koju nisu stigli modeli - pa su organizatori zamolili nas manekenke da izađemo na pistu u svojoj odjeći. Kako su osamdesete bile u znaku ludih, šarenih kombinacija, krupnog nakita i šešira, nitko nije primijetio da se neki komadi ponavljaju. Sad sam već godinama u crnom, u nekoj jednostavnosti s pomakom. Nosim ono što sama dizajniram.

image
Saša Novković snimao ju je 1978. za book modne agencije Modra
FOTOGRAFIJE: VEDRAN PETEH/CROPIX

Mirisne kontradikcije

Desetljećima sam koristila isti parfem - White Linen Estee Lauder, koji miriše na čistoću. Potom sam otkrila niche brend Il Profumo i njihov miris Pioggia Salata, koji mi je postao nezamjenjiv, a iako volim nježne mirise, ponekad posegnem i za parfemima Comme Des Garçons koji su puno intenzivniji.

Linker
25. travanj 2024 09:55