Glumice Lou Doillon i Charlotte Gainsbourg, kćeri pokojne Jane Birkin

 JULIEN DE ROSA AFP
ZBOGOM

Vanessa Paradis, Charlotte Rampling i Catherine Deneuve na ispraćaju legendarne Jane Birkin

Posljednji ispraćaj legendarne glumice i pjevačice održan je u pariškoj crkvi Saint-Roch ispred koje su se okupile tisuće građana.

Posljednji ispraćaj legendarne glumice i pjevačice održan je u pariškoj crkvi Saint-Roch ispred koje su se okupile tisuće građana.

Ispred pariške barokne crkve Saint-Roch, smještene u 1. arondismanu, središnjem okrugu franucke metropole, okupile su se tisuće ljudi na posljednjem ispraćaju legendarne glumice i pjevačice Jane Birkin. Od nje su se, uz članove obitelji i prijatelje, oprostile prva dama Brigitte Macron, ministirca kulture Rima Abdul-Malak, kolegice glumice Catherine Deneuve, Emmanuelle Beart sa suprugom, redateljem Fredericom Chaudierom, Charlotte Rampling..., pjevačica Vanessa Paradis sa suprugom Samuelom Benchetritom, te tisuće građana koji su preplavili ulicu Rue Saint-Honoré ispred središnjeg ulaza u crkvu Saint-Roch.

image

Ispred pariške crkve Saint-Roch okupile su se tisuće građana

GEOFFROY VAN DER HASSELT AFP
image

Pjevačica Vanessa Paradis sa suprugom Samuelom Benchetritom

JULIEN DE ROSA AFP

Rođena je u Engleskoj, ali većinu života provela u Francuskoj, gdje je žvijela i radila, a preminula je 16. srpnja u svom domu. Jane Birkin bila je velika zvijezda šezdesetih, a antologijska je njezina izvedba pjesme „Je T‘aime... Moi Non Plus” koju je snimila sa svojim tadašnjim partnerom, 18 godina starijim Sergeom Gainsbourgom.

image

Francuska ministirca kulture Rima Abdul-Malak

JULIEN DE ROSA AFP
image

Prva dama Brigitte Macron

JULIEN DE ROSA AFP

Zahvaljujući glasu, stasu i kompletnoj pojavi Jane Birkin se afirmirala kao ikona stila i seks simbol, a vjerojatno joj je najveće priznanje to što je Hermès svoj slavni model torbe nazvao upravo po njoj. Jane Birkin glumila je u više od 70 filmova, radila je sa slavnim redateljima, kao što su Bertrand Tavernier, Jean-Luc Godard, Alain Resnais, James Ivory i Agnes Varda te je tri puta bila nominirana za nagradu César, što je francuski pandan Oscaru. Glumica i pjevačica imala je tri kćeri – danas cijenjenu glumicu Charlotte Gainsbourg, iz veze sa Sergeom, rodila je 1971., a pjevačicu Lou Doillon, dobila je 1982. u vezi s francuskim redateljem Jacquesom Doillonom. Kći Kate Barry, modna fotografkinja, koju je Jane dobila u vezi sa skladateljem Johnom Barryjem, poginula je 2013., u dobi od 46 godina, od posljedica pada s četvrtog kata.

image

Glumica Emmanuelle Beart sa suprugom, redateljem Fredericom Chaudierom

JULIEN DE ROSA AFP
image

Engleska glumica Charlotte Rampling

JULIEN DE ROSA AFP
Linker
28. travanj 2024 18:37