MAJA KLJAIĆ
Gloria X Mastercard

Uzbudljiv život supermodela: Muza Aleksandre Dojčinović živjela je po cijelom svijetu, a sreću je pronašla u Umagu

Nesrid Sanad za Gloriju otkriva kako se fizički i mentalno pripremala za parišku reviju zagrebačke dizajnerice, a ekskluzivno donosimo i backstage fotografije snimljene ispod mosta Alexandra III.

Nesrid Sanad za Gloriju otkriva kako se fizički i mentalno pripremala za parišku reviju zagrebačke dizajnerice, a ekskluzivno donosimo i backstage fotografije snimljene ispod mosta Alexandra III.

Na reviji održanoj tijekom pariškog Tjedna mode zasjala je egipatska manekenka i glumica Nesrin Sanad (39), koja već neko vrijeme živi u Hrvatskoj. U Parizu je, naime, prošetala u čarobnim kreacijama svoje bliske prijateljice i dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Njih dvije upoznale su se zahvaljujući zajedničkoj prijateljici, koja je manekenku preporučila kao zaštitno lice za kampanju Alexinog brenda vjenčanica Le Concept.

- Odmah smo kliknule - prisjeća se manekenka. - Alex je nevjerojatno topla s velikim srcem i briljantnim umom. Bilo je nemoguće ne zavoljeti je. Osjećam kao da sam pronašla sestru.

image

Selfie s Aleksandrom Dojčinović

MAJA KLJAIĆ

Za Nesrin, šetnja pistom na tako prestižnom događaju kao što je Tjedan mode u Parizu nije izazvala nervozu, već uzbuđenje.

- Više sam bila uzbuđena nego nervozna, posebno jer sam bila tu da podržim svoju prijateljicu - priznaje. Govoreći o Alexinoj capsule kolekciji, teško joj je bilo izdvojiti omiljeni komad.

image
MAJA KLJAIĆ

- Svaka haljina je jedinstvena na svoj način, ali ako baš moram birati, izdvojila bih haljinu koju sam nosila, kratku haljinu s cvjetnim korzetom i onu s velikim cvjetnim detaljem na dekolteu. Svaka priča svoju priču i mogla bih ih nositi sve - kaže Nesrin.

Iako je Pariški tjedan mode mnogima san, za nju je to već postala tradicija. U posljednje četiri godine redovito posjećuje ovaj događaj - ne samo da bi nosila revije već i kako bi podržala brendove čiji rad cijeni.

image

Nesrin Sanad obožava svoj posao

MAJA KLJAIĆ

- Volim vidjeti kolekcije dizajnera koji dijele moju viziju i estetske vrijednosti - kaže. Inače, lice Nesrin Sanad krasilo je naslovnice modnih časopisa poput Harper‘s Bazaara Srbija i digitalnog izdanja L‘Officiel Arabia, a suradnje je ostvarila i s brendovima kao što su Dior, Chanel, Gucci, Fendi, Louis Vuitton. Glumila je pak u drami "Sea Shadow", producentske kuće iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te u kratkom filmu "Adam". Kada ne putuje po svijetu, Nesrin mirno živi u Umagu sa suprugom, poduzetnikom iz Istre kojeg je prije nekoliko godina upoznala na aerodromu u Dubaiju i zbog kojeg se iz Ujedinjenih Arapskih Emirata preselila u Hrvatsku. Prije toga neko je vrijeme živjela i u SAD-u te u Švicarskoj. Naime, već joj je s 15 godina obiteljski prijatelj preporučio casting direktoru - što ju je odvuklo u svijet modelinga i daleko od rodnog Egipta. No, u Istri, kaže, doista uživa: obožava našu domaću hranu, šetnje uz more, trenira i priprema se za svaki novi poslovni angažman. A pripreme za događaje kao što je revija tijekom pariškog Tjedna mode zahtijevaju temeljit pristup - kako fizički, tako i mentalno.

image

Revija i snimanje za Gloriju održali su se ispod mosta Alexandra III.

MAJA KLJAIĆ

- Pripremam se na više razina - fizički se trudim odmoriti, piti mnogo vode, jesti zdravo i održavati kondiciju. Mentalno ostajem smirena i fokusirana, znajući da me čeka mnogo izazova. Također, važno mi je održavati duhovnu ravnotežu i zahvaliti za sve što mi je ovaj put donio - objašnjava egipatska manekenka, dodajući da najuzbudljiviji trenutak njenog posla nije sam hod po pisti.

image

Važna karika u Aleksandrinom timu je njena sestra Snježana

MAJA KLJAIĆ

- Najviše uživam u konačnom rezultatu - kada nosim komad koji prenosi viziju dizajnera i kada publika reagira s oduševljenjem. Onaj trenutak kada svi kažu "wow" za mene znači ispunjenje - kaže Nesrin.

Upravo je to doživjela na jednoj od najljepših lokacija francuskog glavnoga grada, u Bridge Clubu, ispod mosta Alexandra III., gdje je hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović održala svoju prvu reviju za vrijeme trajanja pariškog Tjedna mode. O Aleksandrinom uspjehu dovoljno je reći da su ovdje revije imali modne kuće Valentino i Dior, a ove godine John Galliano na tom mjestu predstavio je reviju Maison Margiela Artisanal. Kolekcija naše dizajnerice napravljena je od biranih tkanina poput cupre, novog plant based materijala, koji bi, prema mišljenju stručnjaka, mogao izazvati pravu revoluciju u svijetu mode i približiti je idealu održivosti. Prekretnica za koju je Dojčinović, kako kaže, već dulje bila spremna. Kolekcija je gotovo u potpunosti monokromatska, s vladavinom crne, uz tek poneki izlet u bijelo, antracit, ali i bordo kao hit nove sezone.

image

Blistav ten važan je element u Nesrinom poslu

MAJA KLJAIĆ

Inspirirana prirodom i ženskom snagom, Alex je predstavila seriju elegantnih i sofisticiranih komada koji istodobno odišu modernom romantikom i odvažnim detaljima. Prikazana kolekcija nije couture, već pret-a-porter capsule, što znači da je nosiva i priuštiva, s obzirom na to da će cijene biti između 270 i 700 eura.

- Cilj mi je bio stvoriti mini kolekciju iz koje žene neće poželjeti imati samo jedan komad. Željela sam stvoriti ono što se u modi slikovito zove "capsule wardrobe", kolekciju ključnih komada koje možete, primjerice, na brzinu spakirati kad idete na put ili uzeti kao brzo rješenje kada vam iskrsne neki lijepi događaj. I uz sve to, htjela sam da bude dostupno, da se nosi - kaže Aleksandra Dojčinović, kojoj bi ovo mogao biti tek početak nekih novih, sličnih pariških projekata, s obzirom na ovacije koje je doživjela.

image

Posljednji dogovor dizajnerice i manekenke prije izlaska na pistu

MAJA KLJAIĆ

Posebnu pažnju privukle su raskošne haljine s cvjetnim motivima, od nježnih korzeta do modela s V-izrezom, koje su podsjetile na snagu i ljepotu prirode. Svaki komad dizajniran je s posebnom pažnjom na detalje, čime je Aleksandra Dojčinović pokazala svoj smisao za skladom između jednostavnosti i drame.

Linker
28. rujan 2024 08:02