POMIRIO NEMOGUĆE

Uskrsna procesija kralja mamba i maskiranog osvetnika

Španjolski glumac Antonio Banderas proslavio se ulogama latino zavodnika, a u rodnoj Malagi sudjelovao je u tradiocionalnoj uskrsnoj procesiji.

Nezaboravne su njegove uloge u kultnim filmovima "Kraljevi mamba", "Desperado", "Zorro: Maskirani osvetnik", "Matador", "Intervju s vampirom"..., no Antonija Banderasa, legendarnog latino zavodnika koji 10. kolovoza slavi 64. rođendan, dosad nismo imali priliku vidjeti u ovakvom izdanju.

U rodnoj Malagi, lučkom gradu u španjolskoj pokrajini Andaluziji, Antonio Banderas zajedno s mlađim bratom Franciscom Javierom i svojom partnericom Nicole Kimpel, nizozemskom investicijskom bankaricom dvadeset godina mlađom od sebe, pridružio se tradicionalnoj uskrsnoj procesiji María Santísima de Lágrimas y Favores, u kojoj sudionici nose prepoznatljive bijele mantije i obredne kukuljice, pokrivala za glavu s prorezima za oči.

image

Antonio Banderas s bratom mlađim bratom Franciscom Javierom i drugim članovima svoga bratstva

FREDY TORRA/CONTACTOPHOTO/PROFIMEDIA FREDY TORRA/CONTACTOPHOTO/PROFIMEDIA

Takve povorke u Andaluziji se održavaju svakog dana u Velikom tjednu i jedna su od najvećih atrakcija za turiste koji taj dio Španjolske posjećuju uoči Uskrsa. Proslavljeni glumac dio je tamošnjeg bratstva Suza i zahvalnosti, a u rodnom gradu, kako je lani najavio, namjerava otvoriti svoje kazalište i glumačku školu. Niti srčani udar koji je prebolio 2017., nakon kojeg su mu ugrađene tri stenta, nije ga usporio. Dapače, danas tvrdi da je to jedna od najboljih stvari koje su mu se dogodile u životu, jer ga je prisilio da promijeni životne navike i fokusira se na bitno.

image

Mandatory Credit: Photo by Chelsea Lauren/Shutterstock (13816420eh)
Nicole Kimpel and Antonio Banderas
95th Annual Academy Awards, Arrivals, Los Angeles, California, USA - 12 Mar 2023

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

S Nicole Kimpel je u vezi od 2014. godine, ali nikada nije potvrdio da je ona bila razlog za razvod od kolegice Melanie Griffith nakon 19 godina braka. Kako god, s bivšom suprugom je ostao u jako dobrim odnosima, pa i nakon razvoda tvrdi kako je Melanie Griffith njegova najbolja prijateljica i važan dio njegove obitelj.

image

Melanie Griffith i Antonio Banderas u filmu ‘Two Much‘ 1995.

RICO TORRES/SOGETEL/LOLA/POLYGRAM/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Moja obitelj su i Melanie, i sva naša djeca Dakota, Stella i Alexander, zbog razvoda se ništa u tom smislu nije promijenilo", izjavio je Banderas. Glumica Dakota Johnson je kći Melanie Griffith i Dona Johnsonom, spisatelj Alexander Bauer je njezin sin iz braka sa Stevenom Bauerom, a zajedno su dobili kćer, 26-godišnju glumicu Stellu Banderas.

image

Nicole Kimpel, Antonio Banderas i Stella Banderas na dodjeli Oscara 2020.

HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
24. travanj 2024 14:31