ZARUKE U CANNESU

Upoznajte buduću gospođu Bezos: Fanatik je zdravlja, a ima i svoj kip u prirodnoj veličini

Američki milijarder Jeff Bezos zaprosio je svoju dragu, novinarku Lauren Sanchez na putovanju Mediteranom sa sestrom i šogorom.

Američka novinarka Lauren Sanchez ne može odvojiti pogled od svog zaručničkog prstena koji odnedavno blista na prstenjaku njezine lijeve ruke. Svjetskoj javnosti premijerno ga je predstavila u Cannesu, najelitnijoj i najglamuroznijoj destinaciji na Azurnoj obali koja je trenutačno poprište čuvenog filmskog festivala, a Lauren Sanchez i Jeff Bezos, američki milijarder i šef Amazona u tamošnju luku uplovili su na svojoj superjahti Koru. Između ostalog jahtu krasi i drvena skulptura Lauren Sanchez u prirodnoj veličini. To je samo jedan od mnogih dokaza koliko je Jeffu Bezosu stalo do svoje drage, kojom je potpuno opčinjen.

image

Buduća gospođa Bezos je fanatik zdravlja i fitnessa

ZED JAMESON/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zaruke su proslavili na večeri s njegovom sestrom Christinom i šogorom Steveom Pooreom u restoranu La Petite Maison u Cannesu. Mogli su, dakako, jesti što god im se prohtije u salonu svoje superjahte, ali tako važan čin kao što su zaruke treba dolično proslaviti. I pokazati 20-karatni dijamant svijetu koji je najveći i najskuplji ukras Laureninog zaručničkog prstena. Zaljubljeni golupčići za vikend su bili i na kanskoj premijeri filma "Killers of the Flower Moon" u Chateau de la Croix des Gardes, gdje su bili specijalni gosti svog prijatelja Tima Cooka, predsjednika Uprave Applea, a na mediteranskoj turneji koju su započeli prije tjedan dana ostaju - do daljnjeg.

image

Na njenoj ruci sad blista zaručnički prsten

ZED JAMESON/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Jer između ostalog trebaju vremena da barem donekle upoznaju svoju novu igračku, luksuznu superjedrilicu, dugu 127 metara i visoku 78 metara. Masivno luksuzno plovilo Jeff Bezos je naručio prije tri godine, te njegovu izgradnju platio pola milijarde dolara. Teško je i pobrojiti što sve Jeffu Bezosu i Lauren Sanchez na njoj stoji na raspolaganju, a tome dovoljno govori podatak da njihova superjahta ima manju pomoćnu jahtu s heliodromom te još pet glisera, kako bi bili mobilniji kad se žele iskrcati na obalu. Kako god, proizvedena je u tajnosti u Nizozemskoj pod kodnim nazivom Project Y721, a vlasnik joj je dao ime Koru, što je maorska riječ za izdanak paprati - pranamirnicu bogatom željezom koju su ljudi brali od pradavnina. Njezin spiralni motiv čest je u tradicionalnim tetovažama, a smatra se simbolom sreće.

image

Na kanskoj premijeri filma "Killers of the Flower Moon" u Chateau de la Croix des Gardes bili su gosti predsjednika Uprave Applea Tima Cooka

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Prvo zajedničko isplovljavanje na Kori, koja je u more porinuta 6. travnja u Rotterdamu, posljednje je u nizu iznenađenja i darova koje je Bezos priuštio svojoj dragoj s kojom je u vezi pet godina. Zbog veze s Lauren Sanches u travnju 2019. razveo se od supruge MacKenzie Scott s kojom ima četvero djece, a njihov razvod su nazivali razvodom stoljeća s obzirom na golemo bogatstvo koje su morali podijeliti. Također, i Lauren je zbog Bezosa nakon trinaest godina braka ostavila supruga Patricka Whitesella.

Jeff Bezos se, tvrde svi, potpuno preporodio i postao novi čovjek, barem u privatnom životu, te uz Lauren Sanchez u zrelim godinama nadoknađuje užitke propuštene u mladosti. Zajedno putuju, pojavljuju se na crvenim tepisima i društvenim događanjima, posjećuju zabavne parkove i novim doživljajima se vesele poput tinejdžera.

image

Početkom svibnja Jeff Bezos i Lauren Sanchez bili su na utrci Formule 1 u Miamiju

BRETT FARMER/SHUTTERSTOCK

Dok je bio u braku sa suprugom, spisateljicom i filantropkinjom MacKenzie Scott, takvo njegovo ponašanje u javnosti bilo je - nezamislivo, a uz Lauren Sanchez, Bezos živi mnogo zdravije, uredno spava, pazi što jede i mnogo vježba, a sve to je potpuno promijenilo njegov govor tijela i javne nastupe. Par je u javnosti prvi put viđen na teniskom turniru u Wimbledonu gdje su zajedno u svečanoj loži pratili muško finale tijekom kojeg su razmjenjivali nježnosti, a otad su rado viđeni gosti raznih modernih svjetskih destinacija te društvenih događanja. Hoće li se na kraju i vjenčati, tek ćemo vidjeti, a odlazak pred matičara njima očito nije uvjet za dobru zabavu.

image

Jeff Bezos i Lauren Sanchez

MICHAEL TRAN/AFP/PROFIMEDIA
Linker
15. travanj 2024 20:02