Zelenooka ljepotica

Uma Thurman dobila je dostojnu zamjenu! Nova holivudska princeza njezina je atraktivna kći Maya

Nije tajna da Hollywood voli glumce sa slavnim prezimenom, a sve traženije ime na toj odabranoj listi je Maya Ray Thurman – Hawke, kćerka nekadašnjih supružnika Ume Thurman i Ethana Hawkea, koja je zbog problema s disleksijom bila povučeno dijete.

Američka publika s nestrpljenjem očekuje svibanjsku kino premijeru filma „Mainstream” redateljice Gije Coppole, koji je lanjskog ljeta predstavljen na venecijanskoj Mostri. Tema ne može biti aktualnija – kako postati YouTube zvijezda, a glavnu žensku ulogu u njemu igra 22 -godišnja kći nekoć filmske mezimice Ume Thurman, kojoj mnogi predviđaju sjajnu karijeru. Maya Ray Thurman – Hawke je, naime, savršen materijal za filmski svijet koji više ne želi trošiti previše vremena i novca na gradnju imidža svojih glumaca. Osim pedigrea i neospornog talenta, od majke je naslijedila putenu ljepotu i već je s 19 godina za modnu kuću Calvin Klein snimila erotičan editorijal u donjem rublju, a prošlog je ljeta na Mostri izazovnom haljinom zasjenila sve žene oko sebe.

image
Maya je od djetinjstva navikla biti u centru medijske pozornosti. Rodila se u obitelji holivudske elite te je naviknula na fotografe.
ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kći Ume Thurman nije imala lagano djetinjstvo: 'Zbog nje su me izbacili iz škole'

Zelenooka ljepotica ima i glazbenog talenta te je lani objavila nekoliko autorskih singlova. U intervjuima sebe predstavlja kao tipičnu pripadnicu Z generacije odraslu na društvenim mrežama na kojima je prati zavidnih 3 milijuna pratitelja.

Uma i Ethan silno su ponosni na uspjeh svoje mezimice koja je kao dijete bila povučena zbog problema s disleksijom. Profesori u državnim školama nisu imali razumijevanja za njezine poteškoće s čitanjem i na koncu je završila privatnu školu Saint Ann's School u kojoj se potiče umjetnička kreativnost i ne ocjenjuju rezultati učenja. Maya danas ne propušta istaknuti da joj se diskleksija pokazala najvećim blagoslovom u karijeri jer je zarana shvatila da joj slavni roditelji nisu garancija za sreću u životu. Prije nego što je dobila manju ulogu u filmskom hitu "Bilo jednom u Hollywoodu" glumila je u Netlixovoj seriji "Strange Things", a lani se pojavila i u povijesnom mini serijalu "The Good Lord Bird" u kojem glavnu ulogu ima njezin otac.

image
U djetinjstvu je patila od disleksije pa je zbog toga izbačena i iz škole.
RON CRUSOW/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kći Ume Thurman i Ethana Hawka krenula njihovim stopama: 'Vidjeti uspjeh vlastitog djeteta je neprocjenjivo'

- Nadam se da ću s tatom glumiti cijeli život - kaže Maya, kojoj je velika želja i igrati uz majku.

Jedini "grijeh" nove holivudske princeze je lanjska romansa s britanskim glumcem Tomom Sturridgeom. Osim što je 12 godina stariji od nje, markatni Tom poznat je kao veliki zavodnik. Četiri je godine ljubio glumicu Siennu Miller, a iz te veze koja je pukla 2015., danas ima osmogodišnju kćerku Marlowe. Navodno je Maya raskinula vezu - jer više nema vremena za ljubav.

Linker
20. travanj 2024 01:56