Bolovao od demencije

Udovica Seana Conneryja s velikom tugom progovorila o gubitku supruga: ‘Takav kraj je i priželjkivao‘

Glumačka legenda, Sean Connery, koji je umro u subotu u dobi od 90 godina okružen članovima obitelji u svojem domu na Bahamima, bolovao je od demencije, otkrila je njegova supruga Micheline Roquebrune, a prenosi The Mail on Sunday.

"Umro je u snu, spokojno i mirno. Bila sam uz njega čitavo vrijeme i on se jednostavno ugasio, a takav je kraj i priželjkivao. Nije takav život bio za njega. Posljednjih se dana nije mogao ni izraziti jasno jer je demencija učinila svoje. Otišao je bez velike boli i traume", kazala je francuska umjetnica, Conneryjeva druga supruga za koju se glumac oženio 1975.

Za nju je Sean uvijek znao reći da je ljubav njegovog života, a vjenčali su se brzo nakon što su se upoznali.

"Ona je Francuskinja koja nije znala engleski, a ja sam Englez koji ne zna francuski. I nismo imali priliku zapeti u dosadnim razgovorima. Zato smo se tako brzo vjenčali.", rekao je slavni glumac.

image
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Filmska glumačka legenda porijeklom iz Škotske, Sean Connery, koji je međunarodnu slavu stekao ulogom uglađenog, seksepilnog i sofisticiranog britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda, kino dvoranama je dominirao više od četiri desetljeća.

Visok i naočit, dubokoga i zvonkog glasa, Connery je osim Bonda odigrao niz značajnih uloga te je osvojio Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu "Nedodirljivi" (1987.) u kojemu je utjelovio nepokolebljivog čikaškog policajca. Tijekom pet desetljeća duge karijere uz Oscara je osvojio dvije Bafte i tri Zlatna globusa.

Imao je 59 godina kad ga je časopis 'People' godine 1989. proglasio "najseksepilnijim muškarcem".

U lipnju 2006. godine dobio je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta i tada je objavio da se povlači iz glume. Radio je kao režiser na nekoliko filmova te je likovima u animiranim posuđivao svoj osebujan glas, ali više nikad nije stao pred kamere.

Većina gledatelja pamtit će ga kao tajnoga britanskog agenta 007, lika nastalog po predlošku romanopisaca Iana Fleminga, a Connery ga je utjelovio u sedam filmova o Jamesu Bondu. Prvi je bio "Dr. No" iz 1962. godine.

Linker
25. travanj 2024 10:17