Nicholas Lyndhurst, Cassidy Janson, Danielle De Niese i Kelsey Grammer zajedno su nastupili u mjuziklu ‘Čovjek iz La Manche‘ u Londonu 2019.

 KEITH MAYHEW/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
KAKVA KOMBINACIJA

U novim epizodama ‘Frasiera‘ omiljenog psihijatra u Bostonu čeka - Rodney Trotter iz Mućki

U novih deset epizoda dr. Cranea Frasiera očekuju novi izazovi i suočavanje s demonima prošlosti.

U novih deset epizoda dr. Cranea Frasiera očekuju novi izazovi i suočavanje s demonima prošlosti.

Novih deset epizoda "Frasiera", jedne od najpopularnijih humorističnih serija svih vremena, na male ekrane se vraćaju ovog ljeta. Streaming platforma Paramount+ još je lani najavila novo snimanje sitcoma koji je u jedanaest sezona prikazivanja, od 1993. do 2004. godine, osvojio čak 37 nagrada Emmy, a od toga pet najvažnijih televizijskih nagrada u nizu - za najbolji humoristični serijal.

image

Kelsey Grammer proslavio se ulogom dr. Frasiera

NBC-TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Snimanje započinje u veljači, a prema fotografijama kojima je kompanija Paramount + najavila snimanje, glavni protagonist Crane Frasier, psihijatar i radijski voditelj, iz Seattlea se vraća u Boston. I to letom u poslovnoj klasi, u grad iz kojeg se nakon razvoda preselio u Seattle, gdje je započeo novi život.

Objavljena je i naslovnica scenarija te knjige snimanja prve epizode. Zove se "Dobri otac", scenarij potpisuju Joe Cristalli i Chris Harris, a za režiju je zadužen James Burrows.

image

Popularni serijal ‘Frasier‘ osvojio je 37 nagrada Emmy

DAVE LEWIS/SHUTTERSTOCK

Potvrđeno je da će se glavnom glumcu Kelseyju Grammeru koji se proslavio ulogom dr. Cranea Frasiera, na setu pridružiti Jack Cutmore-Scott u ulozi Freddyja, Frasierovog sina, Jess Salgueiro u ulozi Eve, Anders Keith u ulozi Frasierovog nećaka Davida, Toks Olagundoye u ulozi Olivije, a našoj publici je vjerojatno najzanimljiviji izbor Nicholasa Lyndhursta za ulogu Alana Cornwalla, sveučilišnog profesora i Frasierovog kolege s koledža.

image

Glumci David Hyde-Pierce i Kelsey Grammer

NBC-TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Britanski glumac kod nas je legendarni status stekao ulogom Rodneyja Trottera u kultnom engleskom serijalu "Mućke", u kojem je maestralno odigrao ulogu mlađeg Del Boyevog brata.

image

Glumačka ekipa ‘Frasiera‘: John Mahoney, Jane Leeves, David Hyde-Pierce, Peri Gilpin i Kelsey Grammer

NBC-TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Tako da je sada potpuno jasno da, s preseljenjem, Frasiera očekuju novi izazovi među kojima suočavanje s duhovima prošlosti sigurno nije najlakši. Podsjetimo da se lik popularnog psihijatra i radijskog voditelja originalno pojavio u sitcomu "Kafić uzdravlje" (Cheers), čija je radnja smještena u Bostonu. Glavni glumac Kelsey Grammer je još lanjskog ljeta izjavio da jedva čeka snimanje novih epizoda, jer ga je scenarij prve epizode dirnuo do suza.

image

S Kayte Walsh na dodjeli Oscara 2020.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Nakon uloge dr. Frasiera Cranea, po kojoj ga mnogi prepoznaju, nastavio je s glumačkim uspjesima. Pojavio se u uspješnoj franšizi "X-Men" kao dr. Hank McCoy, odnosno Beast, te filmovima kao što su "Swing Vote" i "The Expendables 3", a u "Simpsonima" je glas posudio Sideshow Bobu. Dobitnik je pet Emmyja, tri Zlatna globusa i kazališne nagrade Tony kao producent mjuzikla "Boja purpura".

Linker
28. travanj 2024 13:27