Teški trenuci

Tuga u obitelji Dalić: Preminula je majka Zlatka Dalića

Tužna vijest o smrti Kate Dalić dolazi nakon nepunih godinu dana otkako je preminuo njezin suprug i otac Zlatka Dalića, Ivan.

"Hrvatski nogometni savez izražava izborniku Zlatku Daliću i cijeloj obitelji Dalić najdublju sućut povodom smrti njegove majke Kate. Cijela je nogometna obitelj uz njega u ovom teškom trenutku.", poruka je koju je savez uputio nogometnom izborniku Zlatku Daliću. Njegova majka Kata Dalić preminula je u subotu u Livnu, u 91. godini života.

Prije nekoliko dana majka izbornika je puštena iz bolnice nakon što joj se stanje pogoršalo, a posljednje trenutke života željela je provesti u svom domu, okružena s obitelji. Posljednjih nekoliko tjedana je uz svoju bolesnu majku proveo i izbornik Dalić, koji je propustio okupljanje izbornika reprezentacija u Dohi. Umjesto njega, u Dohu je otputovao Ivica Olić.

image

Ivan i Kata Dalić

MARIO TODORIC/CROPIX

Kata je bila najvatreniji navijač i najveći obožavatelj izbornika reprezentacije, svojega sina. "Jesam, jesam, pratila sam, ali više sam hodala. Ja obično prvo poluvrijeme hodam i izlazim vani, drugo se nekako smirim. Ali kad je igrao, nisam nikad voljela gledati. Bojala sam se da ga netko ne udari, pa kako bih se ja onda osjećala", otkrila je u razgovoru za Dnevnik.hr 2018. godine.

Tužna vijest u obitelji Dalić dolazi nakon što je prije manje od godinu dana, u svibnju 2022. u 92. godini života preminuo otac Zlatka Dalića, Ivan, koji je sahranjen u Livnu na istom groblju na kojem će biti sahranjena i njegova majka, u nedjelju u 16 sati. Za vijest o smrti oca izbornik je tada doznao uoči početka Lige nacija.

Linker
16. travanj 2024 15:46