NOĆ EMOCIJA I KISELIH OSMIJEHA

Trijumf korejskog serijala ‘Squid Game‘: Najsumornije je bilo za stolom Guccijevih

Kronologija dodjele najvažnijih Screen Actors Guild nagrada koja je održana u zrakoplovnom hangaru Barker u Santa Monici.

Na dodjeli prestižnih SAG nagrada u Santa Monici u Kaliforniji koje dodijeljuje cehovska udruga američkih filmskih radnika bolje su se, čini se, zabavljali dobitnici i ekipe koje su se u svečanost uključile putem internetskih video platformi od onih koji su uživo prisustvovale događaju u zrakoplovnom hangaru Barker. Strogi sigurnosni epidemiološki protokoli prigušili su atmosferu uživo, dok su nagrađene ekipe i glumci neometani ograničenjima feštali na izdvojenim lokacijama, što se najbolje vidjelo na zabavi glumačke ekipe serijala "Ted Lasso", dobitnika nagrade za najbolji ansambl u komičnom serijalu.

image

Pjevačica i glumica Lady Gaga pozdravila je kolege i prijatelje Nicole Kidman i njezinog supruga Keitha Urbana

CHRISTOPHER POLK FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Najsumornija atmosfera vladala je za stolom Lady Gage i Jareda Leta, jer se njezina nominacija za ulogu u obiteljskoj drami House of Gucci nije pretvorila u nagradu, a mi donosimo kronologiju najemotivnijih govora i listu najvažnijih pobjednika.

image

Michael Keaton svoju je nagradu posvetio sestri i nećaku koji su izgubili bitku s ovisnosti

JAMES VEYSEY FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Nagradu posvećujem svojoj pokojnoj sestri Pam i mom imenjaku, nećaku Michaelu koji su svoju bitku s ovisnosti o drogama nažalost izgubili", izjavio je 70-godišnji glumac Michael Keaton, kojem je taj osobni gubitak bio najveća motivacija da prihvati ulogu u Dopesicku. Proslavljeni američki glumac nije mogao povjerovati vlastitim ušima kad je pročitano njegovo ime, pa smo ga neko vrijeme čekali dok na kraju unezvjeren nije stigao na pozornicu.

image

Najbolja glumačka ekipa filma CODA: Troy Kotsur, Marlee Matlin, Emilia Jones and Daniel Durant

ANDREW H. WALKER FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Zahvalan sam producentima iz Apple TV+ za njihovu podršku i hrabrost, kao i svim članovima žirija koji su prepoznali činjenicu da gluhonijeme osobe nisu samo osobe oštećenog sluha, nego da se sa svima ostalima mogu ravnopravno natjecati za uloge i nagrade, te ih na kraju i osvojiti", znakovnim je jezikom izgovorio 53-godišnji američki glumac Troy Kotsur, najbolji sporedni televizijski glumac u filmu CODA koji je karijeru započeo u Nacionalnom kazalištu gluhonijemih u Connecticutu.

image

Korejski glumci Lee Jung-Jae i Jung Ho-Yeon iz serijala Igra lignji

TODD WILLIAMSON FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Korejski glumci Lee Jung-Jae i Jung Ho-Yeon iz serijala Squid Games svoje su govore održali i na materinskom korejskom jeziku.

"Hvala globalnom gledateljstvu što su što su prepoznali kvalitetu našeg serijala i zavoljeli ga", izjavio je 49-godišnji Lee, prvi azijski glumac koji je osvojio individualnu SAG nagradu. U svojoj zemlji Lee je superstar, a prije nego što se potpuno posvetio glumi bio je model i biznismen.

image

Glumice Ariana DeBose i Jessica Chastain imale su mnogo razloga za slavlje

ALBERTO RODRIGUEZ FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Glumicu Jung Ho-Yeon upoznali smo prvo na modnim pistama, jer je 2017. nosila revije Louisa Vuittona, a iduće godine je uvrštena na popis 50 najvećih modela u svijetu mode. Sad je 27-godišnja Jung svojim emotivnim govorom oduševila uzvanike u dvorani i gledatelje diljem svijeta.

"Mnogo puta sam vaša lica gledala na velikom platnu i malim ekranima sanjajući o tome da ću jednog dana i sama postati glumica. A sad je moj san postao stvarnost", izjavila je korejska glumica.

Čitajte i: Oscari 2022.: Pandemiji se bliži kraj, ali svi nominirani moraju biti cijepljeni i pokazati dva negativna pcr testa

Najbolji glumac Will Smith (53) zablistao je u naslovnoj ulozi filma "Kralj Richard" koji donosi priču o ocu i strategu uspjeha najboljih svjetskih tenisačica Serene i Vanesse Williams, dok je Ariana DeBose, 31-godišnja glumica, plesačica i pjevačica nagrađena za sporednu ulogu u mjuziklu "Priča sa Zapadne strane" Stevena Spielberga.

image

Latinoafrička glumica Ariana DeBose svoju je nagradu posvetila - drukčijima

MAARTEN DE BOER FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Prekrasno je vidjeti da se vrata najvećih holivudskih studija otvaraju za sve, pa i nas drukčije. Sigurna sam da neću biti jedina i zadnja dobitnica SAG-ove nagrade i to mi je najvažnije", izjavila je glumica afrolatinskog podrijetla koja ne skriva svoje homoseksulno opredijeljenje.

POPIS DOBITNIKA SAG NAGRADA 2022.

TELEVIZIJA

Michael Keaton "Dopesick", najbolji glumac u TV filmu ili miniserijalu

Kate Winslet "Mare of Easttown", najbolja glumica u TV filmu ili miniserijalu

Lee Jung-Jae "Igra lignje" najbolji glumac u TV serijalu

Jung Ho-Yeon "Igra lignje", najbolja glumica u TV serijalu

Jason Sudeikis "Ted Lasso", najbolji glumac u komičnom serijalu

Jean Smart "Hacks", najbolja glumica u komičnom serijalu

Glumački ansambl "Nasljeđa", najbolje glumačko ostvarenje u dramskom serijalu

Glumački ansambl "Ted Lasso", najbolje glumačko ostvarenje u komičnom serijalu


FILM

Will Smith "Kralj Richard", najbolja glavna muška uloga

Jessica Chastain "Oči Tammy Faye", najbolja glavna ženska uloga

Troy Kotsur "CODA", najbolja muška sporedna uloga

Ariana DeBose "Priča sa Zapadne strane", najbolja ženska sporedna uloga

Glumački ansambl "CODA", najbolje glumačko ostvarenje na filmskom platnu

Linker
16. travanj 2024 19:53