Gloria Talks

Transformacija o kojoj se priča: Poznata voditeljica otkriva kako je izgubila 20 kilograma

U novom nastavku Gloria Talksa posvetili smo se vodećoj ideji 21. stoljeća - da je bitno živjeti zdravo, paziti na prehranu i prekomjernu tjelesnu težinu. Urednik i novinar Daniel Delale ugostio je tri poznate osobe iz javnog života - voditeljicu Martinu Validžić, glazbenika Luku Nižetića i nutricionisticu Karmen Matković Melki.

Zdrava prehrana, vježbanje, greške koje radimo u kombinaciji obroka, ali i činjenicu da su muškarci u našoj zemlji najdeblji u Europi - sve to teme su koje smo prokomentirali s ovotjednim sugovornicima u još jednom "Gloria Talks" panelu. Pjevač Luka Nižetić, urednica i voditeljica Martina Validžić te nutricionistica Karmen Matković Melki bili su naši ovotjedni panelisti u poznatoj zagrebačkoj knjižari "Hoću knjigu".

Na snimanju još jednog panela sve je "frcalo" od zdravlja. Naši panelisti i sami su pobornici zdravog načina života i vježbanja pa su bez zadrške odgovarali su na pitanja domaćina Daniela Delalea.

Kada je pravo vrijeme krenuti vježbati, koje zamke krije slaganje kućnog menija, kako kombiniraju ručak kada im je dan prepun obveza i još puno zanimljivih detalja iz svoje svakodnevne rutine naši su panelisti "bez dlake na jeziku" odgovarali pitanje po pitanje.

image
Pjevač Luka Nižetić
FOTOGRAFIJE: DARKO TOMAS/CROPIX

Luka Nižetić, pjevač, ali i vlasnik restorana, aktivno vježba već 20 godina. Popularni pjevač ispričao nam je kada je zavolio zdravu hranu, što se na njihovom obiteljskom stolu jelo dok je živio s roditeljima u Splitu i kada bi djecu trebalo usmjeravati u namirnice koje su pune hranjivih sastojaka. Luku smo pitali "zgriješi" li i on nekada i što najviše voli od nezdrave hrane. Riba ili meso, zašto su naši muškarci najdeblji u EU - sve to i puno više nam je Luka prokomentirao u "Gloria Talks" panelu.

image
Voditeljica Martina Validžić
FOTOGRAFIJE: DARKO TOMAS/CROPIX

Martina Validžić, urednica i voditeljica, napravila je transformaciju o kojoj se priča, izgubila je 20 kilograma u kombinaciji s vježbanjem i promjenom svojih prehrambenih navika. Što je bio okidač za promjenu, kako se danas osjeća i kako je prošao taj put, ispričala je samo za naše kamere. Martinin dnevni raspored zna biti "pun k'o šipak" pa nas je zanimalo kako onda uspije ostati na svom zacrtanom putu.

image
Nutricionistica Karmen Matkovic Melki
FOTOGRAFIJE: DARKO TOMAS/CROPIX

Karmen Matković Melki glas je struke. Poznata nutricionistica iz "Definicija hrane" osvrnula se na pojam "zdrava hrana", dala nam iz prve ruke sve zanimljive informacije, ali i stajališta na sve teme o kojima smo govorili. Posebno smo se dotakli teme mladih i pretilosti, brojnosti pekarnica na našem tržištu, te dostupnosti svega što mladi danas konzumiraju. Karmen je i sama majka, pa nam je ispričala kako prehrana izgleda u domu jedne nutricionistice i kako balansira prehranu svoje djece da jedu ono što vole, ali i ne vole.

Linker
10. travanj 2024 01:27