SJEĆANJE NA LEGENDU

Tragičan kraj jedne od najljepših glumica ikad: Ubio ju je slavni muž?

Na današnji dan velika glumjačka diva navršila bi 84. godine. Umrla je s 42 godine, a njena smrt i dalje budi velik interes.

Natalie Wood bila je poznata rusko-američka filmska i televizijska glumica koja se pojavila u 56 filmova. Glumiti je počela s četiri godine, a u dobi od osam godina dobila je ulogu u jednom od najuspješnijih filmova u svom životu, "Čudo u 34. ulici".

Kao tinejdžerska glumica ponovno je privukla pažnju ulogama u filmovima poput "Buntovnika bez razloga" i "Priče sa Zapadne strane".

image

Natalie Wood i James Deen u "Buntovniku bez razloga"

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Wood je postala uspješna holivudska glumica, primivši tri nominacije za Oscara prije nego što je navršila 25 godina. Njezina glumačka svestranost pomogla joj je da se razvije u svijetu kinematografije te je osvojila brojne nagrade u svojoj glumačkoj karijeri.

S druge strane, imala je problematičan osobni život koji je s vremena na vrijeme utjecao na njezin profesionalni život. Bila je u braku sa svojom simpatijom iz djetinjstva, glumcem Robertom Wagnerom.

image

Natalie Wood i Robert Wagner

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Zavidna glumačka karijera

U nepunih 17 godina snimila je 18 filmova, ali je htjela "ozbiljnu" ulogu te je uspjela izboriti ulogu u slavnoj drami “Buntovnik bez razloga” Nicholasa Raya, koja ju je izvukla iz kategorije dječjih zvijezda. Za tu je ulogu nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu.

Kasnije su uslijedile uloge u slavnim filmovima "Tragači" i "Priča sa zapadne strane", koja je osvojila Zlatni globus i Oscara za najbolji film. Za ulogu spolno frustrirane tinejdžerke u drami "Sjaj u travi" i djevojke koja planira napraviti pobačaj u "Ljubav s potpunim strancem" ponovno je nominirana za Oscara, ovog puta za glavnu ulogu. Time je postala prva - i za sad jedina osoba - koja je izborila čak tri nominacije za Oscara u kategoriji najbolje glumice i to do svoje 25. godine.

image

Natalie Wood 1969. godine

STEIN/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Godine 1966. uzela je trogodišnju pauzu od filmova kako bi više bila sa svojom obitelji te je navodno zbog toga odbila ulogu u klasiku "Bonnie i Clyde". Čak i kada se vratila filmu, snimala je sve rjeđe tijekom 1970-ih. Osvojila je tri Zlatna globusa, dva je dobila u kategoriji za novu zvijezdu koja najviše obećava, a jedan za ulogu u TV seriji “Odavde do vječnosti” iz 1980.

image

Natalie u filmu Ljubav sa strancem

SNAP/SHUTTERSTOCK

Elvis Presley i Warren Beatty bili su slavni muškarci s kojima je bila u ljubavnoj vezi. Njen brak s glumcem Robertom Wagnerom je bio vrlo buran, ali njih dvoje su živjeli zajedno sve do njene smrti.

Imala je dvije kćerke, Natashu Gregson Wagner s Richardom Gregsonom i Courtney Wagner s Robertom Wagnerom.

Tragična smrt puna misterije

Godine 1981. Wood se utopila i preminula sa samo 43 godine, dok je jahta njenog supruga Wagnera bila na Catalina Islandu. Istraga ije utvrdila da se radilo o nesretnom slučaju jer je Wood te noći popila previše alkoholnih pića, iako su se spekulacije o tom događaju nastavile.

image

Natalie Wood i George Hamilton

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Autopsija je otkrila da je njeno tijelo bilo prekrivreno modricama. Navodno je Natalie htjela ili napustiti jahtu ili osigurati kormilo, ali se slučajno poskliznula, pala u vodu i utopila se. Da stvar bude još čudnija, ona je tijekom cijelog svog života imala fobiju od duboke vode. U tom razdoblju je snimala film "Brainstorm" te se pripremala za kazališnu predstavu "Anastazije".

Njena sestra Lana je 2010. izjavila da vjeruje da se Natalie utopila nedugo nakon svađe s Wagnerom. Tadašnji kapetan broda Dennis Davern u svojoj je knjizi "Doviđenja, Natalie, doviđenja sjaju" također napisao da je glumica poginula nakon svađe sa suprugom.

image

Smrt Natalie Wood i danas intrigira javnost

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Trideset godina kasnije, 18. studenog 2011., američka policija je ponovno otvorila slučaj radi preispitivanja nekih činjenica u svezi njene smrti.

Linker
14. travanj 2024 23:40