ZAVEDI ME, NE RAZVEDI ME

Top sedam financijskih domina: Tko su moćne žene o čijem novcu ovise njihovi partneri

Popis slavnih žena mnogo imućnijih od muškaraca s kojima žive predvode Katy Perry, Nicole Kidman i Serena Williams, ali nisu one jedine.

Slične scene poput onih kad se glazbeni menadžer Brandon Blackstock, bivši suprug glumice Kelly Clarkson, na kraju sage o podjeli bračne stečevine zabarikadirao na imanju u Montani odbijajući ga napustiti mogu očekivati i druge slavne žene čiji su džepovi mnogo dublji od džepova njihovih partnera.

Kelly Clarkson nije inzistirala, nije prijetila, dovodila zaštitare i policiju da riješe problem, jer je znala da će vrijeme učiniti svoje. Njezin bivši na kraju je dragovoljno napustio ranč čim je shvatio da samo troškovi njegova mjesečnog održavanja u visini od 81 tisuće dolara za njega predstavljaju - nerazrješiv financijski problem. I zadovoljio se mrvicama koje mu je majka njihovo dvoje djece na kraju milostivo bacila u usta, pa tako Blackstock može računati na 5,12 posto od prodaje ranča, čija se vrijednost procjenjuje na 17,75 milijuna dolara. Bolje išta, nego ništa, shvatio je na kraju siroti Brandon, koji se za život na farmi, u zagrljaju prirode na svježem planinskom zraku, definitivno odlučio nakon što ga je napustio posljednji klijent iz šoubiznisa. A mi tim povodom donosimo popis sedam financijskih domina, moćnih žena o čijim financijama ovise njihovi partneri.

image

Serena Williams sa suprugom Alexisom Ohanianom i kćerkicom Alexis Olympia na premijeri dokumentarca 'King Richard' u Los Angelesu 2021.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

SERENA WILLIAMS (40) I ALEXIS OHANIAN (38)

Kraljica bijelog sporta kojim je suvereno vladala više od dva desetljeća u karijeri je - od turnirskih nagrada i sponzorskih ugovora - stekla osobno bogatstvo čija se vrijednost procjenjuje na više od 210 milijuna dolara. Njezin suprug Alexis Ohanian, poduzetnik i suosnivač tehnološke kompanije Reddit, u usporedbi s njom je mala beba, jer raspolaže pet puta manjom vrijednošću imovine. Sa Serenom Williams se zaručio potkraj 2016., u rujnu su dobili danas 5-godišnju kćer Alexis Olympiju, a vjenčali su se 16. studenog 2017. u New Orleansu.

Čitajte i: J. LO SE KONAČNO OTVORILA O LJUBAVI S AFFLECKOM: ‘TO JE PREDIVNA LJUBAVNA PRIČA I DOBILI SMO DRUGU ŠANSU‘

image

Javier Bardem i Penelope Cruz u Cannesu 2018.

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

PENELOPE CRUZ (47) I JAVIER BARDEM (52)

Jedan od najstabilnijih glumačkih parova uopće vezu je započeo 2007. na snimanju filma Vicky Cristina Barcelona u kojem im je redatelj Woody Allen dodijelio uloge bivših supružnika, čiji se brak raspao u svakodnevnom nasilju koje su u njemu proživljavali. To im nije bio prvi zajednički filmski naslov - zajedno su glumili u filmu 'Šunka, šunka' redatelja Bigasa Lune davne 1992. u kojem su oboje imali golišave scene (a legendarna je ona noćna u kojoj se Javier Bardem kao od majke rođen igra toreadora izazivajući pravog bika), ali je upravo taj susret za njih bio - sudbonosan. Vjenčali su se u srpnju 2010. na Bahamima i dobili dvoje djece - 11-godišnjeg sina Lea, te 8-godišnju kći Lunu. U njihovu braku sklad i harmonija, čini se, vladaju na svakom koraku, osim na bankovnom računu. Osobno bogatstvo Penelope Cruz procjenjuje se, naime, na 75 milijuna dolara, a Bardemovo na mnogo skromnijih - dvadeset.

image

Nicole Kidman i Keith Urban na premijeri filma 'Being the Ricardos' u Sydneyju 2021.

RICHARD MILNES/SHUTTERSTOCK

NICOLE KIDMAN (54) I KEITH URBAN (54)

Žive između svojih pet domova u Nashvilleu, Beverly Hillsu, Sydneyju, New Yorku, te Sutton Foresu u australskom Novom Južnom Walesu, gdje posjeduju farmu, a nerazdvojni su otkako su se 2005. upoznali na gala večeri povodom Tjedna Australije koji se tradicionalno svake godine pod imenom G'Day LA održava u Los Angelesu. Glumačka super zvijezda Nicole Kidman i country glazbenik Keith Urban vjenčali su se u ljeto 2006. u Sydneyju, a ujesen te godine Urban se prijavio na rehabilitaciju od ovisnosti u kalifornijsku kliniku Betty Ford. Imaju kćeri Sunday Rose (13) i Faith Margaret (11), a raspolažu bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na 325 milijuna dolara. Od čega velika većina u iznosu od 250 milijuna dolara pripada njoj.

image

Jessica Alba sa suprugom Cashom Warrenom na dodjeli Oscara 2020.

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: OPIJATI, ZLOSTAVLJANJE, TJESKOBA: OMILJENE GLUMICE VRAĆAJU SE NA FILMSKA PLATNA UNATOČ ŽIVOTNIM NEDAĆAMA

JESSICA ALBA (40) I CASH WARREN (43)

Velika većina njezinog bogatstva potječe od honorara i tantijema za ulogu Nevidljive superjunakinje Sue Storm iz Marvelove franšize za filmski serijal o "Fantastičnoj četvorci". Upravo na snimanju njegova prvog dijela 2004. upoznala je filmskog producenta Casha Warrena, inače sina glumca i košarkaša Michaela Warrena. Vjenčali su se 2008. u Los Angelesu i dobili kćeri Honor Marie (13), Haven Garner (10), te sina Hayesa (4). Da nije samo magnet za publiku, nego i da zna s novcima Alba je pokazala kad je za 1,5 milijuna dolara prodala editorijal s najstarijom kćerkicom magazinu OK! Njezino bogatstvo inače se procjenjuje na više od dvjesto milijuna dolara, a Warrenovo na svega - pedeset.

image

Katy Perry i Orlando Bloom na Unicefovoj gala večeri na Capriju 2021.

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

KATY PERRY (37) I ORLANDO BLOOM (45)

Prohodali su u siječnju 2016., iduće godine objavili su raskid veze, ponovno su se zbližili u veljači 2018. i otada su nerazdvojni. Američka pjevačica Katy Perry i engleski glumac Orlando Bloom zaručili su se na Valentinovo 2019., a svojoj kćerkici Daisy, rođenoj 26. kolovoza 2020., mogu priuštiti što god poželi jer zajedno raspolažu s bogatstvom od 370 milijuna dolara. Od toga Katy Perry pripada 330 milijuna.

image

Gwen Stefani i Blake Shelton na dodjeli nagrada Grammy 2020.

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

GWEN STEFANI (52) I BLAKE SHELTON (45)

Svoju trojicu sinova Kingstona, Zumu i Apolla iz braka s gitaristom i pjevačem Gavinom Rossdaleom pjevačica Gwen Stefani danas odgaja sa sedam godina mlađim country glazbenikom Blakeom Sheltonom, koji iza sebe ima dva braka - bez djece. Zajedno su već šest godina, zaručili su se preklani, a vjenčali lanjskog ljeta na njegovom ranču u Oklahomi. Ako ikada dođe do razvoda Shelton je svjestan što ga čega: Stefanin bivši suprug Gavin Rossdale pod pritiskom njezina odvjetničkog tima pristao je na neravnopravnu raspodjelu bračne stečevine. Iako je Shelton sa stotinu milijuna dolara bogatstva svojoj dragoj financijski mnogo ravnopravniji partner od Rossdale. Gwen Stefani je, pak, teška 150 milijuna dolara.

Čitajte i: DOK SVIJET TUGUJE, ONA JE JEDVA DOČEKALA OVAJ TRENUTAK: JEDNOJ OD NAJLJEPŠIH ŽENA SVIJETA NAPOKON SE VRATIO SUPRUG

image

Tom Brady i Gisele Bundchen na MET Gali 2018.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

GISELE BUNDCHEN (41) I TOM BRADY (44)

Najbolji quarterback u povijesti Američke nogometne lige (NFL) ovih je dana objavio skori odlazak u sportsku mirovinu, pa će se još više moći posvetiti roditeljskim i obiteljskim obvezama u braku s brazilskim topmodelom Gisele Bundchen, s kojom je dobio sina Benjamina Reina (12) i kćer Vivian Lake (9). Kako ga je obitelj do sada pratila i selila se s njim kako je proteklih petnaest godina mijenjao klubove, sad će morati odlučiti hoće li se vratiti u New York ili će nastaviti živjeti na Floridi gdje su kupili raskošnu vilu u Indian Creeku. S obzirom na bogatstvo kojim raspolažu to su slatke brige: Brady je težak 250, a Bundchen raspolaže s 400 milijuna dolara.

Linker
25. travanj 2024 08:58