Tomislav Marić, TOMA

 DARKO TOMAš/CROPIX
Generacija Z

ToMa: "Stariji vole reći da smo mi neradnici, a nisu svjesni da Facebook koriste više nego mi Instagram i TikTok"

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

U novom Glorijinom projektu "Generacija Z - njihovo vrijeme dolazi" predstavljamo mlade talentirane pripadnike te generacije koji nam otkrivaju kako žive, što slušaju, gdje izlaze, kako gledaju na važna životna pitanja te što su za njih ljubav, obrazovanje i novac. Upoznajte ih!

Tomislav Marić predstavnik je generacije Z. Dvadesetšestogodišnji glazbenik, na sceni poznatiji po svom umjetničkom imenu ToMa, uz glazbenu karijeru paralelno radi i u medijima. Voditelj je na radiju bravo!, a svijet medija otkrio je, kako kaže, slučajno te se u njega odmah zaljubio.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Radio je jedan jako topao medij nas direktno povezuje sa slušateljima... Nekad sam se bavio plesom, karateom i odbojkom, sad nažalost zbog rasporeda i obveza svi moji hobiji su se sveli na gledanje serija i ispijanje kava s prijateljima", kaže simpatičan Žepčak, koji je već s 18 godina napustio roditeljski dom, preselio u Split, a potom i u Zagreb, grad u kojem trenutačno živi sa svojom suprugom Marinom.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Za sebe kaže da je jako društvena osoba, a velik grad nudi mu mogućnost da ostvari svoje dječačke snove. "Mislim da mi trenutno ide jako dobro, iza mene je debitantski album, neke od mojih pjesama našle su se među najemitiranijim pjesmama u državi. Trenutno sam dio ekipe koja gledatelje uveseljava iz nedjelje u nedjelju u showu Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato". Nikad ne znaš što ti život sve sprema, ali sve prilike koje mi se pruže volim objeručke prihvatiti", napominje ToMa koji je nedavno odnio pobjedu i na 71. Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Voljet ćeš opet". Njegov stil života detaljnije smo upoznali kroz kratak video intervju, ali i brzopotezna pitanja i odgovore koji su pred vama. Upoznajte ToMu...


Najradije slušam... Na mojoj playlisti uvijek na repeatu pop glazba... Harry Styles, Shawn Mendes, Justin Timberlake, Sam Smith...

Najradije gledam... Najradije gledam serije na Netflixu... Trenutno gledam "3 body problem".

Najbolje mjesto za izlazak... Nisam veliki fan izlazaka u klubove. Više volim kućna druženja... Nema bude, lakše se priča i druži s prijateljima, a zabave ne nedostaje.

Najbolje mjesto za shopping... Online, mrzim gužve i čekanje u redu...

Najdraži vid zabave mi je... Društvene igre- Pictionary, Alias, Remi...

Tri osobe kojima se divim... Nisam siguran da mogu izdvojiti tri osobe kojima se divim. Zapravo najviše neke motivacije i uzora nalazim u svojim prijateljima i obitelji, svima onima koji daju sve od sebe da ostvare svoje životne ciljeve i snove. Kad vidim da mogu drugi, znam da mogu i ja.

Najdraža društvena mreža... I dalje Instagram.

Da društvene mreže ne postoje moj život bio bi... Vrlo vjerojatno puno sadržajniji nekim klasičnijim stvarima poput odlaska u prirodu, kino, više šetnji gradom... Činjenica je da nam društvene mreže uzimaju puno vremena, ali nam i pomažu u mnogočemu...

Novac je za mene... Sredstvo za puno lakši život...

Posljednji cent potrošio bih na... Kavu na suncu.

Najbolji način za relaksaciju... Netflix.

Ljubav je za mene... Sve.

Tri najvažnija segmenta svakog partnerskog odnosa... Razgovor, razgovor, razgovor...

Želim živjeti u svijetu u kojem... ljudi vjeruju jedni drugima, podržavaju jedni druge i noge koriste za sprint prema cilju, a ne za spoticanje drugih.

Osobine koje najviše cijenim kod drugih... Iskrenost, privrženost i odanost...

Uspjeh je za mene... Ostvariti sve svoje ciljeve i želje, kako one dugoročne tako i one kratkoročne. Ajmo reći da je uspjeh svaki dan leći u krevet sretan sa svime što se taj dan napravilo.

Najbolje vrijeme za napuštanje roditeljskog doma... Odmah po završetku srednje škole. Mislim da se mlada osoba treba što prije osamostaliti, čak i ako misli da još uvijek nije vrijeme za to. Kako svi roditelji vole reći - uvijek se imamo gdje vratiti ako nešto krene po zlu.

Najviše strahujem od... gubitka bliskih osoba.

Posao budućnosti u kojem se vidim... Dok god sam zaposlen, dobro je.. (smijeh). Meni je glazba posao u svim vremenima.

Najbolji načini za obrazovanje i edukaciju o temama koje me zanimaju... Internet.. Naravno tu su i oni nešto stariji koji nam po iskustvu mogu pomoći u nekih stvarima, ali mislim da naše vrijeme daje izazove i pitanja na koja starije generacije više ne znaju dati odgovor...

Generaciju svojih roditelja opisao/opisala bih kao... Vrijednu, topliju i generaciju s puno boljim odnosima... Ali, vraćam se na ta vremena- teško je usporediti ljude koji su odrastali u njihovom i vremenu i našem...

Najveće/najgore/najbesmislenije predrasude koje starije generacije imaju o našoj generaciji... Stariji vole reći da smo mi neradnici jer smo stalno na mobitelima i društvenim mrežama, a ni sami nisu svjesni da Facebook koriste više nego mi Instagram i TikTok.

Na koje načine brinem o fizičkom, a na koje o mentalnom zdravlju? Volio bih reći da fizičko zdravlje održavam treninzima, ali slagao bih. Trenutno isključivo prehranom... Mentalno se liječi dobrim prijateljima. Mada meni najviše tu pomaže osama - prije spavanja redovno imam sat ili dva samo za sebe, da isfiltriram sve što imam u glavi i odlučim što su naredni koraci.. To mi se pokazalo stvarno najučinkovitijim.

Linker
01. svibanj 2024 10:37