Dominik i Helena Livaković

 TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX
Žene nogometaša

Tko su supruge naših Vatrenih? Samozatajne su, fokusirane na obitelj, obrazovane i uspješne

Hrvatska je svoj put na Europskom nogometnom prvenstvu u Berlinu otvorila utakmicom protiv Španjolske, a naše igrače najglasnije će bodriti njihove dugogodišnje odabranice.

Hrvatska je svoj put na Europskom nogometnom prvenstvu u Berlinu otvorila utakmicom protiv Španjolske, a naše igrače najglasnije će bodriti njihove dugogodišnje odabranice.

Hrvatska nogometna reprezentacija i izbornik Zlatko Dalić započeli su svoj put na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a među brojnim navijačima koji će budnim okom pratiti akciju na terenu pažnju medija uvijek privuku i nježnije polovice naših Vatrenih. Supruge nogometaša igraju ključnu ulogu tijekom velikih turnira poput prvenstava, pružajući im potrebnu emocionalnu stabilnost. Njihova prisutnost na tribinama, ali i podrška u svakodnevnim zadacima od velike je koristi našim reprezentativcima naročito uoči velikih natjecanja jer ih u velikoj mjeri oslobađa dodatnih briga pa se lakše mogu fokusirati na treninge i utakmice. Neke od njih su samozatajne, neke vole dijeliti detalje iz privatnog života na društvenim mrežama, a svima je zajedničko da su posvećene svojim obiteljima i da nisu ništa manje uspješne od svojih slavnih muževa.

Izabel Kovačić

Izabel Kovačić, rođena Andrijanić, supruga je Matea Kovačića i uspješna poduzetnica. Već godinama plijeni pozornost i domaćih i stranih medija svojom ljepotom i poslovnim uspjehom, a bavi se modnim dizajnom pa je tako 2015. pokrenula brend Lunilou koji se sastoji od organskih i eco-friendly proizvoda i odjeće. Izabel i Mateo vjenčali su se 2017. godine i aktivno sudjeluju u raznim humanitarnim projektima i donacijama. Podsjetimo, u listopadu 2020. dobili su svoje prvo dijete, sina Ivana, a nedavno su razveselili svoje obožavatelje viješću da će im uskoro stiže i drugo dijete. Izabel je jedna od najpopularnijih žena nogometaša zbog posvećenosti obitelji, poslovnog uspjeha, ali i zbog karizme i stila koji inspiriraju mnoge.

image

Izabel i Mateo Kovačić

MARKO TODOROV/CROPIX

Vanja Modrić

Vanja Modrić, supruga Luke Modrića, rođena je 18. srpnja 1982. godine u Zagrebu. Diplomirala je ekonomiju i radila u marketingu prije nego što je postala menadžerica svog supruga, pomažući mu u upravljanju karijerom i financijama. U vezi su od 2006., a vjenčali su se 2010. godine te imaju troje djece: sina Ivana (14) i kćeri Emu (11) i Sofiju (6). Ljubav Vanje i Luke Modrića ove godine slavi okruglih 20 godina, a sve je započelo preko telefona, dok je Vanja bila zaposlenica agencije Zdravka Mamića. Zazvonio je telefon, s druge strane je bio mladi nogometaš s kojim se razgovor oduljio na nekoliko sati, a završio u kafiću na zagrebačkim Ravnicama. U svibnju 2010., kad je Vanja bila trudna sa sinom Ivanom, par se vjenčao kod matičara, a godinu dana kasnije u zagrebačkoj crkvi Majke Božje Lurdske. Hrvatski kapetan i igrač Real Madrida ne krije koliko je privržen obitelji, posebno supruzi s kojom detaljno analizira svaku utakmicu.

image

Vanja i Luka Modrić

INSTAGRAM LUKA MODRIĆ

Helena Livaković

Helena Livaković supruga je hrvatskog nogometnog vratara Dominika Livakovića. Par se vjenčao 2022. godine nakon dugogodišnje veze, a Helena je svom Dominiku često pratnja na važnim utakmicama, gdje ga bodri s tribina. Nakon Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. domaći i svjetski mediji prozvali su je hrvatskom Meghan Markle. U lipnju 2022. petogodišnju vezu par je okrunio brakom u katedrali sv. Stošije u Zadru. Atraktivna brineta godinama se bavila umjetničkim klizanjem (bila je članica Zagrebačkih pahuljica), kasnije je diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a svoje odjevne kombinacije često dijeli na društvenim mrežama. U siječnju ove godine par je dobio prvo dijete - sina Joakima.

image

Helena i Dominik Livaković

TOMISLAV KRIŠTO CROPIX

Mia Kramarić

Mia i Andrej je u vezi su bili od 2017. godine, a pet godina kasnije izmijenili su bračne zavjete na intimnoj ceremoniji. Andrej je otkrio da ga je supruga Mia, djevojački Ćurković, osvojila na prvi pogled - kad ju je prije pet godina ugledao u jednom zagrebačkom kvartu. Kako je Mia tada studirala veterinu u Zagrebu, a on je počeo igrati za njemački Hoffenheim, vezu su uspješno održavali na daljinu te živjeli na relaciji Zagreb - Heidelberg. Vjenčali su se u ožujku 2021. u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu, a u svibnju 2022. i u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama gdje su istoga dana krstili sina Viktora koji će uskoro navršiti tri godine. Prije nešto manje od mjesec dana u njihovu malu obitelj stigla je i kći Eva.

image

Andrej i Mia Kramarić

RONALD GORŠIĆ/CROPIX

Iva Šarić

Iva Šarić, supruga Brune Petkovića, poznata je bivša manekenka i TV voditeljica. Rođena Zagrepčanka stekla je popularnost u modnoj industriji i kasnije se okušala kao voditeljica na RTL televiziji. Prije veze s Petkovićem bila je u braku s Jerkom Lekom, s kojim ima dva sina - Carlosa (12) i Leona (10). Bruno i Iva ne vole dijeliti previše detalja iz svog privatnog života, no nagađa se da je među njima zaiskrilo potkraj 2019., kad je Iva intervjuirala Bruna u HRT-ovoj emisiji Klub 7. Vjenčali su se nakon četverogodišnje veze u prosincu 2023. na Ivin 35. rođendan, a još 2020. godine doznali su da očekuju prvo zajedničko dijete, sina Adriana.

image

Iva Šarić i Bruno Petković

TONČI PLAZIBAT/CROPIX

Josipa Perišić

Splićanka Josipa s Ivanom se upoznala još u srednjoškolskim danima. Par je u braku od 2012. godine, a već na samom početku veze stiglo je prvo iskušenje - razdvajanje, jer se tada 17-godišnji hajdukovac iz Splita morao preseliti u Francusku. Tamošnji nogometni klub Sochaux dao mu je dovoljno veliku ponudu da obitelj izbavi iz teške financijske situacije u koju su upali zbog očevih dugova. Kad se Ivan vratio, njihova je veza postala još jača, a par se kod matičara vjenčao s 23 godine. Tada je Josipa bila trudna s njihovim prvim djetetom, sinom Leonardom, tri godine kasnije dobili su kćerkicu Manuelu, a u travnju su postali roditelji dječačića Luke. U ljeto 2020. sklopili su brak u crkvi svetog Mihovila na Šolti, a Josipa je tada nosila haljinu u kojoj se 2012. udala pred matičarem.

image

Ivan i Josipa Perišić

VLADIMIR DUGANDŽIĆ/CROPIX
Linker
22. lipanj 2024 21:28