Srce za vodiča

Tko je zapravo sramežljiva Hana Huljić koja je osvojila Grašino srce? Ove stare fotografije otkrivaju njihovu bliskost koja se pretvorila u ljubav

Petar je Hanina simpatija još od djetinjstva, a zahvaljujući slavnim roditeljima imala je prilike pratiti ga na brojnim koncertima. Iako ih je pjesma ‘Srce za vodiča‘ nastala prije pet godina jako zbližila, njihova ljubav rodila se tek prije nekoliko mjeseci kada ga je Hana osvojila nenametljivošću, plahošću i nježnošću.

„Što sam sve propustio, dok te nisam vidio, oči sam otvorio i odmah znao...

Jedan na jedan to smo ja i ti, sad se ne bojim ti reći ni priznati makar mi nije to lako..

Ja uzimam srce za vodiča, ne pitaj znam, da smo srodna bića...

To ljubav je što se rijetko viđa i to je naša priča...”, pjevali su zajedno Petar Grašo (45) i Hana Huljić (31) ne sluteći da će samo nekoliko godina kasnije to biti - njihova priča. Pjesma je postala hit, a poseban začin bio je anđeoski vokal Hane Huljić koja je svoj glas iskoristila kao glazbeni instrument i dodatnu teksturu pjesme.

Nisu Hana Huljić i Petar Grašo jedini: Ovo je osam parova koji su šokirali domaću javnost

Petar je Hani još od djetinjstva bio simpatija i to nikada nije krila, a poziv za suradnju u ovoj ljubavnoj baladi prije pet godina posebno ih je spojio. "Jako sam se razveselila kad me Petar zamolio da otpjevam vokal. Ovdje se ne radi o duetu, već sam interpretirala određene tonove umjesto instrumenata. Tajnovito kao i u pjesmi, i u spotu potajno kao anđeo čuvar nadgledam ljude i popravljam odnose među njima", objasnila je svoju ulogu Hana koja uz brata Ivana nastavlja glazbeno putovanje obitelji Huljić.

Oduševljenje Grašom nije krio ni njezin otac Tonči. "Ovo je pjesma na koju je Petar odmah "pao". Rekao je da se radi o velikoj pjesmi koju bi volio imati u svom repertoaru. Budući da je on čovjek koji moju labilnu dušu i karakter zna često izazvati, kako u vinima, tako i u pjesmama, nisam mogao odoljeti jer volim njegov vokal i smatram ga jednim od najboljih u zemlji", rekao je tada.

image
2019. Petar Grašo otvorio 59. Splitski festival svojim koncertom na Prokurativama, Hana Huljic bila je prateći vokal
DUJE KLARIC/CROPIX
image
Zagrljaj Petra i Hane 2019. na Prokurativama
DUJE KLARIC/CROPIX

A da će upravo taj hitmaker nesvjesno spojiti svog najboljeg prijatelja i kći, malo tko se uistinu mogao nadati. Grašo je u njihovu obitelj ušao kao mladi glazbenik u dvadesetim godinama i Hana je, zahvaljujući majci i ocu odrastala u glazbenoj radionici u kojoj je upoznala brojne glazbenike, naučila zanat koji se savršeno nadogradio na talent, ali i na njezino obrazovanje.

image
LIVIO ANDRIJIC/CROPIX

2013. godine publika ju je upoznala kada je kao studentica glazbene Akademije ostvarila ulogu u televizijskoj seriji 'Stella'. Tada se morala pravdati da je ulogu dobila preko audicije, a ne zbog slavnog tate. Kada se odlučila prijaviti na audiciju roditelji su, kaže, bili čak malo i zabrinuti, no podržali su je u naumu. Tada je već bilo jasno da će krenuti njihovim stopama - od malih nogu bila je iznimno kreativna, a osim glazbe, obožava skladanje i slikanje. Nakon što je postala magistrica kompozicije i glazbene teorije ozbiljnije se posvetila nastupima.

Ekskluzivne fotografije: Petar Grašo i Hana Huljić u vezi, evo što o tome misli tata Tonči

image
2013. godine Hana Huljić natjecala se u glazbenoj emisiji Stella
DUJE KLARIC/CROPIX

Od onih koje posebno pamti je turneja po Kini s pijanistom Maksimom Mrvicom, no i brojni koncerti svog oca kada je pjevala kao prateći vokal njegovom bendu Madre Badessa. Najveći ponos osjetio se ovoga ljeta kada je u Splitu održao sakralni pop koncert 'Misa Mediterana'. U prvom dijelu mise napisao je Misu Mediterana, a u drugom Ave Mariju. A za treći dio sakralnog pop koncerta pomoć potražio u kući. Hana mu je napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora treći dio mise, dvije Dies Irae.

image
Tonči i Hana Huljić
ANTE CIZMIC/CROPIX

"Presretna sam bila kada sam vidjela ponos u njegovim očima" kazala je Hana koja je imala potpunu slobodu u skladanju. Jedina uputa koju joj je dao bila je: "moraš razmišljati da je ovo dio koncerta".

image
Obitelj kao najveća podrška
ANTE CIZMIC/CROPIX

Otac joj je podrška i u privatnom životu. Prije samo dva mjeseca Tonči je za Gloriju prokomentirao konstataciju novinara da je Grašo prva Hanina simpatija te odgovorio na pitanje kako bi reagirao kada bi Hana za partnera odabrala glazbenika.

"Nadam se da će Hana znati bolje odabrati. Petar će skužiti ovu našu šalu. Nas dvojica se uvijek podbadamo", rekao je Huljić. Tada je otkrio i da žali što 2000. godine nije prihvatio ponudu da se s obitelji preseli u London, ali da su mu kočnica bili njegovi izvođači, posebno Petar Grašo i Jelena Rozga.

Svojom nenametljivošću, plahošću i nježnošću osvojila je i Grašu, a ljubav im se dogodila u najboljem mogućem trenutku - nakon što su oboje izašli iz dugih veza, ona se otrgnula iz zagrljaja Tomislava Šošića, a Petar se nakon 24 godine razišao s pjevačicom Danijelom Martinović, koja također svoje najveće hitove duguje bračnom paru Huljić.

Urnebesan Speed date s Hanom Huljić: Svađam se s bratom, izlazim s bakom...

Jednostavna djevojka iz susjedstva

Zbog svoje visine ovu Splićanku rijetko možete vidjeti u štiklama jer osim što su joj neudobne, kaže, ne voli kad 'strši' među prijateljicama. Zato radije bira casual varijante poput tenisica i traperica. Zimu ne može zamisliti bez hudica od kojih joj je omiljena ona sa slikom Snoopyja, a koje nosi na šarene hulahupke. Svoj stil opisuje kao damski, šik i s pomakom. Jedna od dražih odjevnih kombinacija su joj hlače s pepita uzorkom, na nogama koledžice i marama oko vrata. Nadahnjuje je moda 60-ih godina, a kod muškaraca joj se sviđaju casual izdanja - sako i dolčevite. U slobodno vrijeme rola s prijateljicama, a najbolja među njima joj je splitska pjevačica Domenica s kojom odlazi rado na putovanja.

image
Hana Huljić
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Sluša, kaže, raznoliku glazbu, a dok putuje najčešće joj se iz slušalicama ori David Bowie, Robbie Williams, Michael Bublé. Kada ju je u Kini uhvatila nostalgija za domom, na njezinom repertoaru je često bio upravo Petar Grašo.

Linker
15. travanj 2024 01:19