DIVLJI U SRCU

Tko je zapravo Nicolas Cage? Sva lica glumca, četverostrukog djeda i trostrukog oca koji je spiskao 150 milijuna dolara

Američki glumac je na vrhuncu slave zarađivao 40 milijuna godišnje, ali ni to mu nije bilo dovoljno da pokrije troškove i ne zapadne u dugove.

Kad se ima, nema čega nema: troši se na sve i svašta, a lista prioriteta je, čini se, neiscrpna. Paris Hilton tako je, primjerice, svojedobno platila čak 325 tisuća dolara za projekt izgradnje pseće vile za svoje četveronožne ljubimce, Victoria Bekcham iskeširala je 36 tisuća dolara za pozlatu kućišta svog iPhonea, a Lady Gaga pedeset tisuća za istjerivanje duhova iz svoja četiri zida.

No, sve to su prave sitnice u usporedbi s troškovima najvećih holivudskih rasipnika. A titulu najvećeg nedvojbeno zaslužuje proslavljeni glumac Nicolas Cage (58), dobitnik Oscara za ulogu u filmu ‘Napuštajući Las Vegas’ 1995., koji je na nekretnine, flotu luksuznih automobila (među kojima je bilo čak devet Rollce Royceva) i jahti, privatni zrakoplov, skupocjeni nakit, umjetnička djela i egzotične predmete poput skeleta dinosaura, živih divljih životinje poput krokodila, morskog psa i albino kobri, poput spiskao osobno bogatstvo od 150 milijuna dolara.

image

Nicolas Cage želi razmaziti i svoju petu suprugu Riko Shibata s kojom čeka svoje treće dijete

FELIPE RAMALES/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

I pritom ostao u poreznom dugu prema državi zbog čega je na kraju morao rasprodati gotovo sve najdragocjenije što ima, uključujući i prvo, kolekcionarsko izdanje stripa o svom omiljenom akcijskom junaku Supermanu. Osim toga, da otplati dugove prihvaćao je doslovce svaku izdašniju filmsku ulogu bez obzira na njezinu umjetničku vrijednost, pa Cageova filmografija danas broji čak 110 naslova.

Čitajte i: Holivudski bogataš bivši je beskućnik i striper koji s ‘učiteljicom života‘ moli, posti i čeka treće dijete

Odrekao se prezimena

Ni privatni život nije mu manje zanimljiv. Krsno ime mu je Nicolas Kim Coppola, a njegov otac August Coppola bio je profesor književnosti i brat proslavljenog filmskog redatelja i producenta Francisa Forda Coppole. Kao nadobudni 15-godišnjak Nicolas je svog strica, koji je tada već radio s najvećim holivudskim zvijezdama 20. stoljeća kao što su Marlon Brando, Al Pacino, Gene Hackman i Robert De Niro, pokušao uvjeriti da ga pozove na audiciji gdje će mu on pokazati “što je to gluma”.

image

Nicolas Cage s trećom suprugom Alice Kim ima sina Kal-El Coppolu Cagea

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Ta neviđena tinejdžerska drskost izazvala je konsternaciju i grobnu tišinu u automobilu u kojem su se stric i nećak vozili, a Nicolas se već 1983. odrekao prezimena Coppola i na filmskim špicama se potpisivao pseudonimom Cage, što je civilno prezime Marvelova superjunaka Power Mana.

Čitajte i: Mislili smo da znamo sve o Paris Hilton, a ona slika ulja na platnu i poslovno carstvo seli u virtualnu stvarnost

Na vrhuncu slave Nicolas Cage je bio najbolje plaćeni glumac u Hollywoodu s godišnjim primanjima višim od 40 milijuna dolara, a danas njegovo osobno bogatstvo po procjeni časopisa Forbes iznosi svega 25 milijuna dolara.

Četverostruki djed i (uskoro) trostruki otac

Ni privatni život nije mu manje zanimljiv: danas u petom braku s Japankom Riko Shibata (27), s kojom se nakon godinu dana veze vjenčao lanjskog Valentinova u Las Vegasu, čeka svoje treće dijete. Ironijom sudbine ono će biti mlađe od glumčevih unuka, sedmogodišnjeg Luciana Augustusa, 6-godišnjeg Sorina, te 1,5-godišnjih blizanki Cyress Zare i Venice Zohar, djece njegova sina Westona Coppole Cagea (31), američkog glumca i glazbenika.

image

Kakav otac, takav sin: Nicolas Cage i Weston Coppola Cage

I. HASEGAWA/PICTURELUX/PROFIMEDIA

Nicolas Cage ga je dobio u vezi s glumicom Christinom Fulton, a Weston je četiri je godine stariji od očeve sadašnje supruge.

Prva žena koju je Nicolas Cage odveo pred oltar bila je njegova kolegica, proslavljena glumica Patricia Arquette (53), s kojom se razveo 2001. nakon šest godina braka. Nakon nje je s Lisom Marie Presley, 53-godišnjom kćeri kralja rock’n’rolla izdržao 107 dana prije nego što je podnio zahtjev za razvod.

Čitajte i: Kakva rođendanska čestitka za člana filmske dinastije! U petom braku s trideset godina mlađom čeka novu bebicu

S trećom suprugom, glumicom Alice Kim (38) dobio je sina Kal-Ela (16): skupa su izdržali 12 godina, što je zasad Cageov osobni rekord. Nakon nje na red je došla Erika Koike (36), koja mu je zatajila svoju kriminalnu prošlost kako je naveo u razlogu za poništenje braka, a glumac ga je podnio svega četiri dana nakon vjenčanja.

image

Razvod od vizažistice Erike Koike zatražio je nakon četiri dana braka

BYRDMAN/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Sa sadašnjom suprugom prvi put se u javnosti pojavio početkom 2020. uoči izbijanja globalne pandemije koronavirusa koja ih je na duže vrijeme razdvojila. Zbog strogih epidemioloških mjera i zabrane putovanja Riko čak pola godina nije mogla iz Japana, a Cage ju je cijelo to vrijeme čekao na svom ranču u Nevadi. Čini se da duga razdvojenost na njihovu vezu djelovala kao afrodizijak i samo ju je dodatno učvrstila, jer su oboje shvatili da jedno bez drugoga jednostavno - ne mogu.

Linker
19. travanj 2024 08:26