Russell Brand

 JAMES MANNING/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Grijesi prošlosti

Tko je Russell Brand? Nižu se optužbe za engleskog komičara i bivšeg supruga Katy Perry

Istraživački tim nauglednijih britanskih medija raspolaže svjedočanstvima žena koje Russella Branda optužuju za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje.

Istraživački tim nauglednijih britanskih medija raspolaže svjedočanstvima žena koje Russella Branda optužuju za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje.

U karijeri je prošao put od komičarske holivudske zvijezde do teoretičara zavjera, a privatno od seksualnog ovisnika do mirnog obiteljskog čovjeka koji u idiličnim pejzažima Oxfordshirea s 11 godina mlađom suprugom podiže kćeri 7-godišnju Mabel i 5-godišnju Peggy i broji dane do rođenja njihovog trećeg djeteta.

No, na tome vjerojatno neće ostati, jer su 48-godišnjeg engleskog glumca i voditelja Russella Branda, čini se, sustigli demoni prošlosti, pa se njegovo ime se našlo u središtu skandala kojeg zajednički istražuju najugledniji britanski mediji "The Sunday Times", "The Times" i "Channel 4‘s Dispathees", a o njemu izvještavaju svi svjetski mediji.

Protiv Russella Branda četiri žene iznijele su teške optužbe za seksualno zlostavljanje i emocionalno uznemiravanje u razdoblju od 2006. do 2013. kad je glumac bio voditelj emisija na britanskim postajama BBC Radio 2 i Channel 4, a upravo u to vrijeme bio je i u prvom braku s megapopularnom pjevačicom Katy Perry. A njihov broj će vjerojatno će biti i veći, jer kad se lavina jednom zakotrlja obično se jave i žrtve koje same ne bi skupile dovoljno hrabrosti da se odluče na taj korak. Prema upućenim izvorima nove prijave stižu svakodnevno i svaka se - provjerava.

image

Russell Brand negira optužbe

JAMES MANNING/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Navedeni mediji pokrenuli su zbog toga već svoje interne istrage, a očekuje se da će se u priču uključiti i policija, jer skandal svakim danom postaje sve veći. Tako se sada doznalo kako je jedna od Brandovi navodnih žrtvava bila maloljetna, a njezine optužbe su najteže jer je Russella Branda optužila za silovanje, odnosno seksualni odnos bez privole . "Pozorno pratimo sve medijske izvještaje", izjavio je glavnogovornik londonske policije koji je dodao da će o svim eventualnim budućim akcijama javnost biti pravodobno informirana.

image

Russell Brand sa suprugom Laurom Gallacher čeka treće dijete

JAMESY/GOTCHA IMAGES/GOTCHA IMAGES/PROFIMEDIA

U tom svjetlu se tumače i izjave njegovih bivših partnerica, među kojima su bile brojne slavne ljepotice poput Kate Moss, Courtney Love, Peaches Geldof, Geri Halliwell... a koje sada dobivaju sasvim novo značenje. Katy Perry je tako svog bivšeg supruga u jednom intervjuu opisala kao nevjerojatno pametnu osobu manipulativnog ponašanja koji ju je nastojao kontrolirati, a australska pjevačica Dannii Minogue titulirala ga je kao "divljeg predatora".

Sam Russell Brand negirao je sve optužbe i u video poruci izjavio kako su sve njegove veze i odnosi bili krajnje transparentni i utemeljeni na konsenzusu obje strane, a podršku su mu zasad izrazili kontroverni američki politički komentator Tucker Carlson, ozloglašeni influencer Andrew Tate i poduzetnik Elon Musk. "Dobrodošao u klub", poručio mu je zloglasni influencer Andrew Tate, protiv kojeg je rumunjsko državno odvjetništvo podnijelo kaznenu prijavu za prevaru, seksualno iskorištavanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne organizacije.

image

Supružnici s kćerima žive u Oxfordshireu

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Russell Brand sa suprugom, blogericom Laurom Gallacher, s kojom se vjenčao 2017., deset godina nakon što su prvi put bili u vezi, živi u gradiću Henley-on-Thames pridržavajući se principa veganske prehrane, a redovito trenira brazilsku jiu-jitsu, borilačku vještinu u kojoj je preklani stekao majstorski pojas. Sa susjedima je zaratio preklani kad je objavio da će kultni pub "The Crown Inn", koji je kupio sa suprugom, preurediti u veganski restoran i njemu prestati točiti alkohol. Što se do dana današnjeg nije dogodilo.

image

Russell Brand za vikend je održao stand up show u Troubabour Wembley Parku

JAMES MANNING/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Linker
28. travanj 2024 07:20