NOVA SNJEGULJICA

Tko je Rachel Zegler, nova Disneyjeva muza? Sa 16 godina se prijavila na audiciju, a danas piše povijest

Glumica Rachel Zegler dobila je ulogu u remakeu Snjeguljice. Odluku da djevojka latinoameričkih korijena odigra ulogu Snjeguljice označila je novu holivudsku eru, onu veće uključivosti i tolerancije.

Disney je objavio kako će ulogu Snjeguljice u igranom filmu po uzoru na crtani film iz 1938. godine dobiti Rachel Zegler. Nepoznata mlada i talentirana glumica kći je Kolumbijke i Poljaka, a iako joj je tek 20 godina, istaknula se u ulogama u mjuziklima. Njezin uspon u svijet Hollywooda kreće 2018. godine kad je na castingu dobila ulogu Marije u remakeu filma “Priča sa zapadne strane” u režiji legendarnog Stevena Spielberga, redatelja koji je ipak odlučio da će surađivati sa streaming servisima, među kojima je i Netflix.

image
Rachel Zegler na snimanju filma "Priča sa zapadne strane".
20TH CENTURY FOX/THE HOLLYWOOD ARCHIVE/AVALON/PROFIMEDIA

Redatelj Snjegulice, Marc Webb, poznat po režiji filmova o Spidermannu, impresioniran je vokalnim mogućnostima Rachel Zegler. Film će se navodno početi snimati 2022. godine.

“Njezine vokalne sposobnosti tek su dio njezine velike talentiranosti. Njezina snaga, inteligencija i optimizam postat će integralni dio pronalaska radosti u klasičnim Disneyevim bajkama”, rekao je.

Svijet o kojem je sanjala još kao djevojčica otvorio joj je svoja vrata nakon samo jedne audicije za Disneyev film "Priča sa zapadne strane". Kad je poslala prijavu, odnosno video, za casting za ulogu Marije, imala je svega 16 godina, a "borila" se s još 30.000 žena koje su se prijavile za tu ulogu. Kad je 2019. godine snimala "Priču sa zapadne strane", na društvenim mrežama Spielberga je nazvala svojim anđelom čuvarom i najdražom osobom.

Na društvenim mrežama se istaknula u prosincu 2018. godine kad je objavila video gdje pjeva obradu pjesme Lady Gage i Bradleya Coopera “Shallow”. Dosad ima jedanaest milijuna pregleda, a aktivna je u objavama i na svome YouTube kanalu. Ima više od 200 tisuća pretplatnika. Snima razne vlogove gdje dijeli situacije iz privatnog života, obrade popularnih pjesama, a snimala je i jednu vlastitu, koju je, kaže, posvetila svima koje znaju kako dubinski voljeti.

Sve ju je vodilo ka međunarodnom usjehu. Ovo nije prvi put da je Rachel igrala Mariju. Prije četiri godine u predstavi u kazalištu u New Jerseyu utjelovila je sestru vođe portorikanske bande.

Čitajte i: Samo za odvažne: Boja inspirirana ‘poznatom‘ zlicom među najvećim je hitovima u frizurama ove godine

Odluka Disneya o tome da će Rachel igrati i kultnu Snjeguljicu, oduševila je mnoge, a kompaniju "spasila" od napada da u svojim produkcijama primarno zapošljavaju glumce i glumice bijele rase.

Linker
20. travanj 2024 07:39