ROĐENA POBJEDNICA

Tko je Holly Valance, nesuđena nasljednica Kylie Minogue koja bi od Abramoviča kupila Chelsea

Bivša australska pjevačica i glumica sa scene se povukla nakon vjenčanja s britanskim milijarderom Nickom Candyjem, a javnosti je zanimljiva jer vuče korijene iz nama susjedne države.

Iako se na prvi pogled može učiniti da joj je upala sjekira u med, pa se nakon pjevačke i glumačke karijere koju je zapostavila nakon vjenčanja s britanskim milijarderom sad spekulira kako bi upravo 38-godišnja Holly Valance mogla postati nova vlasnica londonskog kluba FC Chelsea - aktualnog osvajača Lige prvaka trebala bi preuzeti od sankcioniranog ruskog oligarha Romana Abramoviča - stvari nisu tako jednostavne kao što se na prvi pogled čine.

image

S princom Charlesom na gala večeri Britansko-azijske zaklade 2015.

SHUTTERSTOCK

Rođena 11. svibnja 1983. kao Holly Rachel Vukadinović odrasla je u Fitzroyu na periferiji australskog Melbournea u obitelji Rajka i Rachel Vukadinović.

Njezin otac bivši je beogradski pijanist i model koji je u Australiju stigao trbuhom za kruhom.

Posao mu je dobro išao jer je u Melbourneu otvorio trgovinu s odjećom europskih modnih marki, ali nije dugo izdržao u braku s britanskim modelom, čiji je otac rođak proslavljenog komičara Bennyja Hilla.

image

Ženksa glumačka ekipa filma 'DOA: Žive ili mrtve': Jaime Pressly, Devon Aoki, Holly Valance i Sarah Carter

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Kako ju je skupa sa sestrom Coco izdržavala samohrana majka, Holly je kao 12-godišnjakinja potražila prvi posao. U McDonald'su, gdje se prvo javila, nisu je smjeli zaposliti jer je bila premlada, pa se počela baviti modelingom.

Čitajte i: Ispovijest milijarderke o razvodu od Billa Gatesa: ‘Bila sam bolesna od laži‘

I ta odluka joj je odredila ne samo profesionalnu budućnost, nego i cijeli život.

image

Kao pjevačica proslavila se debitantskim singlom 'Kiss Kiss' 2002.

NIKOS VINIERATOS/SHUTTERSTOCK

"Prvi plaćeni poslovi bila su mi snimanja za kataloge supermarketa i to se jako dobro plaćalo u odnosu na satnicu u McDonald'su", tim riječima Holly opisuje početak svoje karijere. Kao 14-godišnjakinja već je zarađivala dvjesto dolara po satu snimajući editorijale za donje rublje i odjeću, a dvije godine kasnije dobila ulogu Felicity Flick Scully u popularnoj australskoj sapunici Susjedi u kojoj je glumačku karijeru započela i Kyle Minogue. O nevjerojatnom uspjehu serijala svjedoči podatak da je u 38 sezona emitirano čak 8791 22-minutna epizoda, a Holly se zbog uloge ispisala iz srednje katoličke škole u kojoj su djevojkama zabranjivali šminkanje i imalo izazovniju odjeću od suknji do ispod koljena", kako je opisala svoje školske dane.

image

Na svečanom otvorenju Harrodsove zimske rasprodaje u Londonu s Mohamedom Al Fayedom 2002.

JEREMY SELWYN/EVENING STANDARD/SHUTTERSTOCK

Tada popularni bend Human Nature angažirao ju je u studenom 2000. za seksi scenu tuširanja u svom spotu He Don't Love You, a Holly je svoj prvi pjevački singl Kiss Kiss objavila 2002. u Londonu.

Riječ je bila o obradi pjesme turskog izvođača Tarkana, koja je u njezinoj izvedbi postala plesni hit i stigla do prvog mjesta britanske top liste, a u još 17 zemalja (uključujući Sjevernu Makedoniju) probila se u top deset najizvođenijih.

image

Sa suprugom Nickom Candyjem na londonskoj premijeri filma 'Skyfall' u Kraljevskoj operi 2012.

JOANNE DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Diskografi su bili uvjereni da su pronašli koku koja nese zlatna jaja, pa je u dvije godine objavila dva albuma. Držala je stadionske koncerte, proglašavali su je nasljednicom Kylie Minogue, ali nakon uspjeha debitantskog albuma Footprints, drugi State of Mind se pokazao potpunim promašajem, pa treći nije niti snimila.

Čitajte i: Gdje su nestali njegovi najbliži? Misterij privatnog života Vladimira Putina!

Zbog toga se 2004. preselila u Los Angeles i ponovno posvetila glumi: odigrala je epizodne uloge u serijalima CSI Miami, Entourage, Taken i Prison Break, a na setu komedije Pledge This! upoznala je kolegicu Paris Hilton. Njezina filmografija broji dvadesetak naslova, a 2009. se zbog ljubavi s elektropop zvijezdom Vinceom Frankom, poznatijim pod umjetničkim imenom Frank Musik, preselila u Veliku Britaniju gdje se odlično uklopila u visoko društvo.

image

Holly Valance i Nick Candy na vjenčanju princeze Eugenije i Jacka Brooksbanka u Windsoru 2018.

SHUTTERSTOCK

I upoznala nekretninskog maga Nicka Candyja s kojim se vjenčala 29. rujna 2012. u Beverly Hillsu u Kaliforniji. Među glavnim kupcima luksuznih nekretnina njezina supruga i šogora bili su ruski oligarsi, pa tako i 55-godišnji Roman Abramovič, koji je u ljeto 2003. postao vlasnik londonskog nogometnog kluba Chelsea.

Kako se aktualni osvajač Lige prvaka našao u nebranom grožđu zbog sankcija koje je vlada Borisa Johnsona nametnula ruskim oligarsima zbog Putinove invazije na Ukrajinu, pa trenutačno klub ne smije ostvarivati čak niti prihode od prodaje dresova i ulaznica, sasvim je jasno da je u tijeku mahnita potraga za njegovim novim vlasnikom.

image

S budućim suprugom Nickom Candyjem na gala proslavi objave imena tisuću najmoćnijih ljudi u Velikoj Britaniji 2009.

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Među potencijalnim imenima britanski mediji tipuju na Nicka Candyja i njegovu suprugu Holly Valance. Gdje ima dima, sigurno ima i vatre, no hoće li se taj komplicirani transfer i na koji način realizirati, tek će se vidjeti.

Linker
23. travanj 2024 19:47