Ambika Mod, Leo Woodall

 NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA
Mlada glumica

Tko je Ambika Mod? Zvijezda Netflixove uspješnice "One Day" ulogu života zamalo je odbila

Tek je na fakultetu shvatila da se želi baviti glumom pa je upisala razne tečajeve glume, a prvu ulogu dobila je 2018. dobila u kratkom filmu "Fair Bnb".

Tek je na fakultetu shvatila da se želi baviti glumom pa je upisala razne tečajeve glume, a prvu ulogu dobila je 2018. dobila u kratkom filmu "Fair Bnb".

Posljednjih dana ne prestaje se pričati o novoj romantičnoj seriji na Netflixu "One Day" u kojem glavne uloge imaju Leo Woodall i Ambika Mod. Serija je nastala po bestselleru Davidu Nichollsa "One Day" prema kojem je 2011. godine snimljen i istoimeni film u kojem su glavne uloge tumačili Anne Hathaway i Jim Sturgess. Serija ima 14 epizoda, a u fokusu radnje su Emma Morley i Dexter Mayhew - dvoje diplomiranih studenata koji su se upoznali 1988. na dan mature na sveučilištu u Edinburghu, a kasnije njihovi životu krenu u različitim smjerovima, no unatoč tome oni ostaju isprepleteni kroz život.

Iako smo Lea Woodalla imali priliku upoznati u drugoj sezoni hvaljene HBO-ove serije "White Lotus" u kojoj je utjelovio zločestog dečka Jacka, malo toga se zna o zvijezdi u usponu Ambiki Mod.

Rođena je 2. listopada 1995. godine u gradiću Potters Bar, Engleskoj. Njezini roditelji su iz Indije, a majka joj se u Veliku Britaniju preselila kao dijete, dok je otac stigao u svojim dvadesetima. Pohađala je Dame Alice Owens školu, a tek je na fakultetu shvatila da se želi baviti glumom. Stoga je upisala tečajeve glume te je igrala u predstavama koje su se organizirale u sklopu studija.

Nakon diplome radila je u kao osobna asistentica u globalnoj medijskoj tvrtki Condé Nast dok je paralelno navečer glumila u humorističnim predstavama. Ubrzo su uslijedile uloge u kazalištima, a 2018. dobila je prvu ulogu u kratkom filmu "Fair Bnb". Nakon toga tumačila je gostujuće uloge u serijama, a zatim je igrala u medicinskoj dramskoj seriji "This Is Going To Hurt" - mladu liječnicu Shruti Acharya.

Uspjeh mlade liječnice donio joj je novu ulogu Emme Morley. Zanimljivo je da, Ambika iako je kao dijete pročitala roman Davida Nichollsa, na kojem se temelji radnja serije, isprva nije htjela prihvatiti ulogu mlade učiteljice. "Jednostavno se nisam vidjela u toj ulozi, smatrala sam da nisam dovoljno dobra za ulogu Emme", rekla je. Srećom, nakon što je dobro razmislila, nazvala je svog agenta i rekla mu je da ipak želi ulogu Morley.

Rad na tako velikom projektu bio je veliki izazov za tako mladu glumicu. "U isto vrijeme bilo je zastrašujuće i uzbudljivo. I prije nego što smo počeli sa snimanjem sve se činilo kao jedan veliki izazov, sama dužina serije, ali i način na koji ćemo morati prikazati likove i njihovu transformaciju s odmakom vremena. Jednostavno je bio puno veći izazov nego prijašnja uloga", objasnila je glumica za RadioTimes.

Što se tiče njezinog ljubavnog života, o njemu se zna iznimno malo jer ga voli držati podalje od očiju javnosti, no poznato je da je već neko vrijeme u sretnoj vezi s mladom glumačkom nadom Andyjem Sellersom kojeg je upoznala na setu Disneyjeve serije "Playmate" koja je trenutno u postprodukciji.

Linker
26. travanj 2024 21:55