NETFLIXOV ADUT

Tinejdžersku zvijezdu u starkama obožava i glavna filmska zlica!

Irskoj glumici Alishi Weir pripala je glavna uloga u filmskom mjuziklu ‘Matilda‘, čija je svjetska premijera održana u Londonu.

Filmski mjuzikl "Matilda" Netflixov je adut za božićne blagdane, ali ga hrvatska publika nažalost neće vidjeti u kinima, nego samo na malim ekranima od 25. prosinca.

Svjetska premijera održana je u Londonu, a na gala događaju u britanskoj metropoli glavna zvijezda, 13-godišnja Alisha Weir, zablistala je u crvenoj haljini i starkama.

image

Alisha Weir i Emma Thompson

SHUTTERSTOCK

Dvostruka oskarovka Emma Thompson koja u filmskoj adaptaciji igra Miss Trunchbull, okrutnu ravnateljicu škole i glavnu zlicu, na premijeri je Alishu Weir stalno grlila i ljubila, jer joj je djevojčica na snimanju svojom iskrenošću i neposrednošću osvojila srce.

Filmska Matilda je djevojčica oštra uma i bujne mašte koja posjeduje moć telekineze - pogledom može pomicati stvari, ali i svojim dobrim srcem ispraviti nepravdu. Iako živi sa sebičnim roditeljima i ide u školu kojom vlada okrutna ravnateljica, učinit će sve da okruženje za nju i školske kolege postane bolje, šarenije i veselije.

image

Glavni glumci: Emma Thompson, Alisha Weir, Sindhu Vee i Andrea Riseborough

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Da se prijavim nagovorila me moja učiteljica iz dramske skupine, koja je sad i moja agentica. S njom sam uvježbala song koji sam poslala producentima, a pjevačke, plesne i glumačke pripreme uoči snimanja su trajale puna dva mjeseca. Audicija je održana za vrijeme pandemije koronavirusa, a redatelj Matthew Warchus mi je preko zooma javio da sam dobila ulogu. Uz mene je doma bila cijela obitelj - mama, tata i starije sestre Emma Jane i Katie, a ja sam od sreće zaplakala jer sam znala kakav je to uspjeh. Tisuću djevojaka se prijavilo i sanjala o tome da dobije ulogu Matilde", izjavila je Alisha Weir, 13-godišnja Irkinja koja s obitelji živi u Dublinu.

image

Alisha Weir na premijeru je povela mamu i sestru

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

U njezinoj filmografiji je već sedam naslova, dvadesetak puta je gostovala u raznim u televizijskim emisijama, a snimila je i dvije modne kampanje za dječju odjeću. Trenutačno Alisha Weir dovršava snimanje filma "Wicked Little Letters" s Olivijom Colman i Jessiejem Buckleyjem.

Linker
24. travanj 2024 07:39