SPLITSKI KRALJ FUNKA

Ti si nam u mislima! Top pet hitova Dine Dvornika koji bi danas proslavio 58. rođendan

Legendarni splitski glazbenik preminuo je prije 14 godina, a na njegov rođendan prisjećamo se njegovih najznačajnijih pjesama i dragocjenih trenutaka u životu.

Udovica Danijela Dvornik i kći Ella Dvornik-Pearce emotivnim su objavama na društvenim mrežama obilježile 58. rođendan Dine Dvornika, legendarnog splitskog glazbenika i neprikosnovenog kralja funka na našim prostorima.

"Samo se prisjećam, ponekad i zamišljam. 58", kratko je napisala Danijela uz crno-bijelu fotografiju svog supruga.

"Sretan rođendan svima koji danas slave. I mom tati koji bi danas slavio 58", napisala je Ella ispod dvije fotografije na kojima je kao djevojčica sa svojim tatom.

"Meni je najgore biti konzervativan. Ali ovo ću vam reći, ljudi moji, generacije se mijenjaju, ne radimo iste greške koje su činili naši očevi i majke", izjavio je Dino Dvornik u ljeto 2008., dva mjeseca prije smrti.

Tada su mu bile 44 godine, a kako je rekao u svom posljednjem intervjuu, živio je silovito, uvijek u šestoj brzini, o čemu najbolje svjedoči njegova glazbena ostavština. U dva desetljeća karijere objavio je šest studijskih albuma, za svoj rad dobio je dvanaest Porina, od kojih mu je osam dodijeljeno posmrtno, a njegove pjesme i danas zvuče suvremeno i atraktivno.

image

Danijela, Dino i Ella Dvornik početkom devedestih

ARHIVA GLORIJE

Koliko je njegov život bio osebujan i turbulentan, to najbolje zna njegova udovica Danijela. U dvadeset i jednu godinu zajedničkog života s Dinom je, najblaže rečeno, iskusila “pelin i med”, kako je i naziv Danijeli najdraže njegove pjesme. Kad su se zaljubili, njoj je bila 21 godina, Dinu 24.

Prvih šest mjeseci živjeli su u Londonu, kamo je Danijela poslije završetka srednje Prometne škole otišla raditi kao dadilja.

Zbog ljubavi prema Danijeli Dino je čak pristao konobariti po londonskim pubovima, a navečer bi u unajmljenom stanu na gitari skladao pjesme.

Upoznali su se na tulumu u njegovom stanu, a Dinovo zavođenje bilo je sve prije nego romantično. Nakon što ju je zatekao pitanjem “Bi li ti, mala, voljela osjetiti moje vibracije!”, zaspao joj je na ramenu.

image

Dino i Ella Dvornik

ARHIVA GLORIJE

U prosincu 1990. rodila im se kći Ella, a Dino je tada supruzi u šali rekao da više neće imati djece jer ona ionako ima pune ruke posla s njim i malenom. No, kćer je obožavao, a ime je dobila po pjesmi koju su te godine skladali on i Neno Belan “Ella E”.

"Bio je dobar otac, iako je Ella bila moja briga. Osobito kad je bila mala jer je on tada puno nastupao. No mijenjao joj je pelene, hranio je, igrao se s njom. U stvari, on je Elli bio više prijatelj nego otac", otkrila je Danijela u razgovoru za Gloriju.

Od Dinove smrti njegova supruga mnogo vremena provodi u njihovoj oazi na Braču, gdje uživa u vrtu, uređenju doma i izradi dekoracija. Njihova kći Ella poznata je blogerica i influencerica, a prije nekoliko godina udala se za britanskog marketinškog stručnjaka Charlesa Pearcea, s kojim ima kćerkice Balie Dee i Lumi Wren. Nakon što su neko vrijeme živjeli u Zagrebu, u Istri su kupili kuću i tamo se preselili.

U Dininu čast prisjetili smo se danas njegovih najvećih hitova, koji s godinama nimalo ne gube na aktualnosti.

Ti si mi u mislima

Pogledajte video

Zašto praviš slona od mene

Pogledajte video

Hipnotiziran

Pogledajte video

Afrika

Pogledajte video

Ništa kontra Splita

Pogledajte video
Linker
23. travanj 2024 05:59